ARMANI MUSICAL THEATER CENTER

2017-09-10

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ για το Armani Musical Theater είναι ένας μοντέρνος χώρος στο κέντρο της Αθήνας που δημιουργήθηκε για την καλλιτεχνική εκπαίδευση . Reportage: Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης  

ARMANI MUSICAL THEATER CENTER 

Στις άρτια εξοπλισμένες αίθουσες του Armani Musical Theaterδιδάσκονται μαθήματα τραγουδιού, χορού, αυτοσχεδιασμού υποκριτικής και musical, που συνθέτουν την τεχνική, τις γνώσεις και το ρεπερτόριο που πρέπει να έχει ο σημερινός performer.

Δημιουργήθηκε το 2006 από τον 

Antonio Armani

Ο Antonio Armani γεννήθηκε από Έλληνες γονείς στην Δυτική Γερμανία.

Από μικρή ηλικία συμμετείχε ως σολίστ στην παιδική χορωδία της Βιέννης. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα και την απόκτηση του διπλώματος μονωδίας από τοΕθνικό Ωδείο μεταβαίνει στην Αμερική. Παίρνει το master στη φωνητική από το Boston University το 1995 και ιδρύει την μουσική ακαδημία Opus Academy την οποία διευθύνει.

Λαμβάνει μέρος σε παραγωγές της The Real Useful Company Macintosh Inc. σε μιούζικαλ του Αnton Loyd Weber όπως Phantom of the Opera κ.α.

Ως ερμηνευτής συμμετέχει και στα φεστιβάλ Tanglewood με παραγωγό τον Franco Zefirelli Από το 2006 διδάσκει φωνητική και Musical Theater στο Θέατρο των Αλλαγών και από το 2009 στο L.A Theater.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με την επιμέλεια συναυλιών και μουσικών προγραμμάτων

Έχει συνεργαστεί με τους: Σταμάτη Κραουνάκη, Νίκο Μαμαγκάκη, Θάνο Μικρούτσικό, Ravin(Budha Bar II 2001).

Πιστεύει ότι στην Ελλάδα υπάρχει απίστευτος αριθμός νέων ταλαντούχων ανθρώπων με πολύ υψηλό επίπεδο σε ήθος και ικανότητες.

OPEN CLASSES ΣΤΟ ARMANI MUSICAL THEATER CENTER

Το Armani Musical Theater Center ξεκινάει δυναμικά την καλλιτεχνική χρονιά του 2017-18 με open classes που θα πραγματοποιηθούν τις παρακάτω ημερομηνίες : 

Workshop-εργαστήριο

βιωματικού αυτοσχεδιασμού

20-09-17 στις 20:00

Συντονίζει η βραβευμένη σκηνοθέτις (Α΄ Βραβείο Σύγχρονου Ελληνικού Έργου) Μαρία Κατσιώνη . Στο εργαστήριο του βιωματικού αυτοσχεδιασμού , ο ηθοποιός ασκείται μέσα από συνθήκες να αντιδρά αυθόρμητα πάνω στη σκηνή. Ενεργοποιούνται τα εκφραστικά του μέσα σε όλα τα επίπεδα (σωματικό, νοητικό, ψυχολογικό, πνευματικό), απελευθερώνεται η μπλοκαρισμένη ενέργειά του και αναδεικνύεται το «υλικό» που θα χρησιμοποιηθεί για την πραγμάτωση των ρόλων.Το εργαστήριο απευθύνεται σε νέους ηθοποιούς, αλλά και σε όλους που θα ήθελαν να γνωρίσουν την βιωματική διαδικασία των ρόλων.   

Musical

21-09-17 στις 19:00

Συντονίζει ο Αntonio Armani και η χορογράφος Γεωργία Καραμέρου.

Η σύμπραξη υποκριτικής, χορού και τραγουδιού καθιστούν το μιούζικαλ απαιτητικό, προκλητικό όσο και γοητευτικό πεδίο για τον καλλιτέχνη.

Το μάθημα επιδιώκει να εισάγει τον μαθητή σε πραγματικές συνθήκες παραγωγής ενός μιούζικαλ.

Η παράλληλη δουλειά πάνω στην τεχνική και το στυλ του μιούζικαλ, σε τραγούδι και κίνηση, είναι η καινοτομία αυτού του μαθήματος. 

Υποκριτική

26-09-17 στις 20:00

Με τον ηθοποιό Σπύρο Σπαντίδα. Ανακαλύψτε τη σχέση του λόγου με τη στάση του σώματος, αλλά και το πώς μπορεί ένα ζωντανό σώμα να δώσει μεγαλύτερη αξία στη σκηνική σας παρουσία. Αποκτήστε τη δυναμική που απαιτείται κάθε φορά μαθαίνοντας να την προσαρμόζετε και να τη χρησιμοποιείτε ανάλογα. Ασκήσεις χαλάρωσης και λόγου βοηθούν στη βελτίωση των εκφραστικών μέσων. Στόχος του εν λόγω μαθήματος είναι να μάθουμε πως προσεγγίζουμε έναν ρόλο, πως να φύγουμε από τον εαυτό μας για να υποδυθούμε κάποιον άλλον και να ανιχνεύσουμε τα εκφραστικά μέσα και τις δυνατότητές μας μέσα από μια πρώτη, στοιχειώδη επαφή με θεατρικά κείμενα. Πως θα εκφράσουμε τα συναισθήματά μας, πως θα σταθούμε στην σκηνή, πως θα τοποθετήσουμε την φωνή μας. 

Group voice

27-09-17 στις 20:00

Με τον Antonio Armani. Το μάθημα είναι ομαδικό και διαρκεί 1,5 ώρα. Απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και σε επαγγελματίες τραγουδιστές και ηθοποιούς. Ξεκινάει με την κατανόηση του μηχανισμού παραγωγής ήχου του ανθρώπινου σώματος. Οι ασκήσειςενεργοποίησης της διαφραγματικής αναπνοής παρέχουν την επιθυμητή «υποστήριξη» του ήχου κάνοντας τη φωνή του τραγουδιστή πιο δυναμική και προβολική. Στη συνέχεια προχωράμε σε ασκήσεις που απομονώνουν το κάθε ηχείο του ανθρώπινου σώματος έτσι ώστε η φωνή να ελέγχεται σαν μουσικό όργανο. Η ανάπτυξη της δύναμης των φωνητικών χορδών είναι και αυτή αποτέλεσμα συγκεκριμένων ασκήσεων που δημιουργούν σταθερότητα στην εκτέλεση των τραγουδιών. Το ρεπερτόριο δίνεται ξεχωριστά στον κάθε μαθητή . 

Σύγχρονος χορός

2-10 -17 στις 19:00

Με την χορογράφο Γεωργία Καραμέρου.

Ο σύγχρονος χορός και η τεχνική ''release'', είναι το είδος εκείνο που μας επιτρέπει να κινούμαστε χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς, γι' αυτό θα λέγαμε ότι αποτελεί και την απόλυτα ελεύθερη έκφραση για τον κάθε χορευτή.

Μέσα από το μάθημα εξοικειωνόμαστε με όλα τα είδη κίνησης, (μικρές, μεγάλες, απαλές, δυναμικές, συνεχόμενες, διακοπτόμενες, αργές, γρήγορες κ.ά).

Αποκτούμε την ευκολία να αλλάζουμε επίπεδο. Για παράδειγμα, από ένα ψηλό πήδημα να βρεθούμε στο πάτωμα και να συνεχίσουμε να χορεύουμε εκεί. Σημαντική επίσης είναι στην πορεία των μαθημάτων, η απόκτηση συνείδησης του σώματός μας, της λειτουργίας των αρθρώσεων μας, της κατανομής του βάρους μας, καθώς και της αναπνοής μας.

Όλα τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα η κίνηση να προκύπτει αβίαστα, άρα να είναι απόλυτα φυσική, απελευθερωτική και να προκαλεί ευεξία. Ο σύγχρονος χορός είναι το ιδανικό είδος χορού για ηθοποιούς, τραγουδιστές και performers, αφού τους βοηθά στο λύσιμο του σώματός τους.

Το Αrmani Musical Theater Center

κάθε χρόνο πραγματοποιεί musical performances με την συμμετοχή όλων των καλλιτεχνών (ηθοποιών ,τραγουδιστών και χορευτών ) σε μοντέρνους αθηναικούς χώρους και θέατρα.Οι performances γίνονται σε επαγγελματικό επίπεδο έτσι δίνεται η ευκαιρία σε πολλούς εκπαιδευόμενους να αποκτήσουν την εμπειρία της performance, την έκθεση, τη διάδραση με το κοινό, την ομαδικότητα και τη συνεργασία καθώς επίσης και την πειθαρχία. Τέλος ένα πολύ σημαντκό σκέλος που επιδιώκει το Αrmani Musical Theater Center είναι να γνωρίσει ο κόσμος νέους, σοβαρούς, εκπαιδευμένους, ταλαντούχους καλλιτέχνες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Armani Musical Theater Center

Κωνσταντινουπόλεως 84, Κεραμεικός, Αθήνα

Τηλ. +30 210 - 6400919 ή 6937015763

Υπεύθυνος: Antonio Armani Δημόσιες Σχέσεις : Δημήτρης Λαζάρου

Για ακόμα περισσότερες πληροφορίες πατήστε τον σύνδεσμο

Ευχαριστούμε για την ανάγνωση

e-la-theatro.gr

Υπερήφανος χορηγός επικοινωνίας

Βρείτε μας στο Facebook