Γκρέκα Μάνα

2017-01-21

Φωτορεπορτάζ : Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης 

Γκρέκα Μάνα 

Συγγραφή-Σκηνοθεσία: Στέφανος Κακαβούλης

«Μια Μάνα - Μια χώρα»

Το έργο του Στέφανου Κακαβούλη θα ανέβει σε δική του σκηνοθεσία στην κεντρική σκηνή του θεάτρου «Κάτω από τη Γέφυρα». Πρόκειται για ένα έργο που πρέπει όλες οι μανάδες και κυρίως αυτές που έχουν γιους να δουν. 

Με αφορμή την Οιδιππόδεια, ερωτική και αφαιμακτική σχέση μιας μάνας με το γιο της και την απόρριψη της σχέσης του με μια μεγαλύτερη του γυναίκα, περιγράφεται αλληγορικά η σημερινή Ελλάδα της κρίσης που καταπιέζει τα παιδιά της και τα διώχνει προς το εξωτερικό.

Η Αργυρώ πρόσφατα συνταξιοδοτημένη από σούπερ μάρκετ ζει με τον γιο της, Νίκο. 

Του έχει παθολογική αγάπη και τον θέλει κοντά της.

 Δεν εγκρίνει τη σχέση του με την Γιάννα, μια μεγαλύτερη του γυναίκα που θέλει να τον πάρει μαζί της στην Αυστραλία μιας κι εδώ είναι άνεργος. Η Αργυρώ προτιμά να ξαναδουλέψει και να ζει τον γιο της παρά να τον στερηθεί. 

Πρεμιέρα 5 Φεβρουαρίου στις 21.00 

Είδαμε την παράσταση Γκρέκα Μάνα

Το θέμα της < απεξάρτησης > από τους οικογενειακούς δεσμούς και πιο συγκεκριμένα την σχέση μητέρας και γιου, επέλεξε ο  Θεατρικός συγγραφέας  Στέφανος Κακαβούλης να παρουσιάσει στην παράσταση < Γκρέκα Μάνα >. Τοποθετεί την δράση σε μονογονεϊκή οικογένεια δημιουργώντας ένα ξεκάθαρο τοπίο δράσης. Πυροδοτεί με αυτό τον τρόπο τα ερωτηματικά που ζητούν απάντηση από καταβολής κόσμου θα τολμούσα να πω. 

Οι απαντήσεις , η δράση και σύγκρουση στην παράσταση στηρίζονται από ένα έξυπνα ρεαλιστικό κείμενο και αποδίδονται άριστα από ένα εύστοχο καστ ερμηνευτών. 

Η παράσταση δεν απευθύνεται μόνο στους προβληματισμούς των νέων ανθρώπων αλλά σε ένα ευρύτερο κοινό !  Πάρτε μαζί και την μητέρα σας . 

Ζώης Τριανταφύλλου ΣφακιανάκηςΓκρέκα μάνα μία μητέρα έντονο το ερωτικό στοιχείο με τον γιο της. Γκρέκα μάνα μία κατάσταση ένας τόπος μία χώρα έντονο το ερωτικό στοιχείο με τους πολίτες τις. 

Μία μάνα / μία χώρα που αγαπάει τα παιδιά της, τα διώχνει από κοντά της.

Η μάνα / χώρα δεν δέχεται την κοπέλα που διάλεξε ο γιος / πολίτης, κοπέλα, για νύφη, αποφεύγοντας την ασφάλεια του σπιτιού , είναι ένα άγνωστο σύστημα δεν το θέλει αναζητεί, 

η μάνα / χώρα το ίδιο σύστημα με αυτήν... συγκρούεται βγάζει από τη μέση τη νέα κοπέλα ένα άλλο σύστημα, διώχνει τα παιδιά / πολίτες τις και τότε μόνη, θρηνεί, αναρωτιέται, ζυγίζει, μετανιώνει. 

Μύρωνας μάγιως Παβένος

Φωτογραφίες e-la-theatro.gr 

Κάθε Κυριακή στις 21:00

Τιμές εισιτηρίων: 12 € γενική είσοδος, 7 € ανέργων, φοιτητών

Προπώληση : 10 €

ΘΕΑΤΡΟ «ΚΑΤΩ ΑΠ' ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ»

Πλατεία ηλεκτρικού σταθμού Ν. Φαλήρου

Τηλέφωνο 210 4816200, τηλ.&φαξ 210 4816207

e-mail: info@katoapotigefyra.gr

Ευχαριστούμε για την ανάγνωση

e-la-theatro.gr Υπερήφανος χορηγός επικοινωνίας

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε ακόμα