Μόνο Αν το Πιστέψεις

2016-12-05

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΙΚΗ

Με γνώμονα όχι την διασκέδαση αλλά την ψυχαγωγία και Υπέρτατο στόχο την Πίστη , απόμακρο αλλά συνάμα και τόσο αναγκαίο ιδανικό στην εποχή μας , Η Κέλλυ Σταμουλάκη γυρνάει την πλάτη στους δύσκολους καιρούς και δημιουργεί μια παράσταση αντάξια για κάθε προσδοκία .
Έχοντας επιστρατεύσει δύο <Θηρία> της μουσικής αλλά και της υποκριτικής τέχνης Τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και την Ελένη Καστάνη αντίστοιχα , ένα θίασο με ηθοποιούς που γνωρίζουν καλά την υποκριτική τον χορό και το τραγούδι μας ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους στην < Χώρα της Υπομονής> , Ένα ταξίδι μύησης σε αρετές όπως η Πίστη η Τόλμη η μητρική αγάπη και η αυτοπεποίθηση .


Reportage : Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης

<Μια εικόνα χίλιες λέξεις> 

Η Συνθήκη του έργου μας μεταφέρει στην Χώρα της Υπομονής όπου οι κάτοικοι ζούσαν ευτυχισμένοι, με αγάπη και αφθονία. Ένας άνθρωπος όμως που τα ήθελε όλα, ο αρχιστράτηγος Τραμουντάνας, βάζει σκοπό της ζωής του να ανατρέψει την ήσυχη ζωή των κατοίκων της. Με τον άπληστο χαρακτήρα του ρίχνει τους ήρωες μας σε μεγάλες περιπέτειες. Τους κυνηγά σε θάλασσες, πόλεις, βουνά και τους αναγκάζει να έρθουν αντιμέτωποι με τρικυμίες, θαλασσομαχίες, φύλακες-δεινόσαυρους και περίπλοκα αινίγματα. Θα καταφέρουν τελικά οι ήρωες μας να ξεπεράσουν τα εμπόδια που τους περιμένουν και να πάρουν πίσω αυτά που τους ανήκουν; Μέχρι που μπορεί να φτάσει μία μητέρα για να σώσει το παιδί της;

Μαι παράσταση ύμνος στην αυτοπεποίθηση, την τόλμη, την πίστη στον εαυτό μας, τη μητρική αγάπη και την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Ο Γρήγορος ρυθμός και οι εναλλαγές το χιούμορ , η φαντασία και το διαδραστικό στοιχείο κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή από την αρχή ως το τέλος. Η παρουσία της Ελένης Καστάνη η ερμηνεία το μπρίο και το ταμπεραμέντο της που όλοι γνωρίζουμε απογειώνει την παράσταση δίνοντας βήμα στους υπέροχους Ορέστη Τρίκα και Μυριέλλα Κουρεντή κεντρικά πρόσωπα του έργου . Φυσικά είναι μεγάλη και η συνεισφορά της μουσικής του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και της ενορχήστρωσης του Μαυρίκιου Μαυρικίου.

<Μια εικόνα χίλιες λέξεις> Εδώ υπάρχουν πολλές εικόνες ...και θα χρειαστούν εκατομμύρια λέξεις για να περιγράψει κανείς την έξοχη σκηνογραφία της Δέσποινας Βολίδη τα κοστούμια της Δέσποινας Κολοκοτσά και τους φωτισμούς της Κατερίνας Μαραγκουδάκη.

Στα συν της παράστασης και γεμάτες έμπνευση χορογραφίες της Τζένη Τοψίδου.

Για το τέλος κράτησα ένα υπέροχο 15μελή θίασο με ηθοποιούς που όπως προείπα γνωρίζουν καλά την υποκριτική τέχνη το τραγούδι και τον χορό. Καλούνται να ερμηνεύσουν πολλούς και διαφορετικούς ρόλους και αυτό αξίζει να τονισθεί !!! Τα ονόματα τους είναι :

Παύλος Εμμανουηλίδης,            Παναγιώτης Σούλης, Δημήτρης Δημητρόπουλος        Γιώργος Στεφανουδάκης, Ελένη Καρβέλη,                            Δάφνη Καφετζή,                     Έλενα Παπαδημητρίου,              Μαρία-Νεφέλη Δούκα,           Γιώργος Σαμαράς,                        Παναγιώτης Σαχάς

Συντελεστές: 

Κείμενο - σκηνοθεσία: Κέλλυ Σταμουλάκη
Στίχοι: Κέλλυ Σταμουλάκη - Γιάννης Προεστάκης
Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Ενορχήστρωση-μουσική διδασκαλία: Μαυρίκιος Μαυρικίου
Σκηνικά: Δέσποινα Βολίδη
Κοστούμια: Δέσποινα Κολοκοτσά
Χορογραφίες: Τζένη Τοψίδου
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Ηχητικός σχεδιασμός: Κατερίνα Παναγοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Παύλος Εμμανουηλίδης

Make up artist - Hair styling: Νικολέττα Πικέα

Στο πιάνο ο Μαυρίκιος Μαυρικίου.

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Κέλλυ Σταμουλάκη

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΙΚΗ 

Αμερικής 4 - Αθήνα

Καθημερινά οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία στις 10:30

και κάθε Κυριακή στις 12:00

Για πληροφορίες - κρατήσεις Σχολείων - Groups:
Θίασος Αβάντι
210 9964691, 210 9961323
press.avanti.arts@gmail.com