Πολυκανδριώτης - Αλκαίου

2018-01-05

Για δυο εμφανίζεις θα βρίσκεται ο μεγάλος συνθέτης Θανάσης Πολυκανδριώτης στο ΙΧΝΟΣ στον Πειραιά με quest τη υπέροχη Λένα Αλκαίου. Reportage Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης

« Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε»

με τον Θανάση Πολυκανδριώτη και τη Λένα Αλκαίου

Οι δυο τους, σε ένα πρόγραμμα που όπως το ονομάζουν

 «Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε», θα μαγέψουν το κοινό με ένα πρόγραμμα που θα «Αυτοσχεδιάζουν» και που το κοινό θα θέλει ν' ακούσει. 

Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, ένας από τους καλύτερους εκτελεστές «μπουζουκίστες» συμμετείχε στο 90% της ελληνικής δισκογραφίας, με σπουδαίες συνεργασίες και πρώτες εκτελέσεις όπως Μικρά Ασία και Βυζαντινό Εσπερινό του Καλδάρα, Σταυρό του Νότου του Μικρούτσικου, Ρεζέρβα και Τραπεζάκια έξω του Σαββόπουλου με το περίφημο μακρύ ζεϊμπέκικο του Νίκου, το Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας του Λοΐζου, Μικρές πολιτείες του Κουγιουμτζή, το Δρόμο του Πλέσσα, Σκληρός Απρίλης του `45 και Αθανασία του Χατζιδάκι, Ανατολή και Μπαλάντες του Μίκη Θεοδωράκη, Κέντρο διερχομένων του Μαμαγκάκη, Παρών το ορχηστρικό του Α. Πάνου και πολλά άλλα. Συνεργάστηκε με τους Πάνο Γαβαλά, Ρία Κούρτη, Μάνο Χατζιδάκι, Στέλιο Καζαντζίδη, Στράτο Διονυσίου, Γιάννη Πάριο, Τόλη Βοσκόπουλο, Παύλο Παπαντωνίου, Γιάννη Πουλόπουλο και άλλους. Από το 1968 μέχρι σήμερα συνθέτει τραγούδια και μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει τις 1.000 συνθέσεις. Έχει γράψει πολύ μεγάλες επιτυχίες και έχει δώσει συναυλίες στα μεγαλύτερα θέατρα της Ευρώπης, της Αμερικής και της Αυστραλίας, ενώ κατέλαβε και τα εδάφη της κλασικής μουσικής. 

Η Λένα Αλκαίου, έχει συνεργαστεί με πολύ μεγάλα ονόματα του τραγουδιού όπως: η Ελένη Βιτάλη, η Πόλυ Πάνου, ο Τάκης Μπίνης, ο Αντώνης Καλογιάννης, η Μαρίζα Κωχ, ο Μανώλης Μητσιάς, η Πίτσα Παπαδοπούλου, η Λίτσα Διαμάντη, ο Κώστας Μακεδόνας, η Κατερίνα .Κούκα, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Γεράσιμος .Ανδρεάτος, η Αναστασία Μουτσάτσου και άλλοι πολλοί, καθώς και με όλους σχεδόν τους μεγάλους συνθέτες: Μίκη Θεοδωράκη ,Μίμη Πλέσσα, Θανάση Πολυκανδριώτη, Τάκη Σούκα, Χρήστο Νικολόπουλο, Στέφανο Κορκολή, Μάριο Τόκα, Γιάννη Σπανό και Γιάννη Νικολάου. Τραγούδια για τη Λένα Αλκαίου έχουν γράψει: Γιάννης Σπανός, Τάκης Σούκας, Γιάννης Νικολάου, Γιώργος Κρητικός κ.α. 

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΗΣ & ΛΕΝΑ ΑΛΚΑΙΟΥ 

για δυο εμφανίσεις, τα Σάββατα 6/1 & 13/1 στις 22:00 στο ΙΧΝΟΣ στον Πειραιά (Κολοκοτρώνη 30-Πειραιάς). 

Τηλέφωνα κρατήσεων: 211 7900711 - 69451234 75

Δημόσιες σχέσεις - επικοινωνία : Κώστα Ζέκος

Χορηγός άρθρου   

Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης

Θεατρικός Συντάκτης

Κανένας δε γεννιέται με Manual οδηγίες χρήσεως. Ο άνθρωπος δημιουργείτε μέρα με την μέρα . Όταν στις εργοστασιακές μου ρυθμίσεις προστέθηκε το Θέατρκαι η Ψυχολογία άρχισα να λειτουργώ ως καθρέφτης . Αγαπώ την μοναδικότητα του ανθρώπου και το πάθος του για ζωή. Από τον Θέσπι και τον πρώτο υποκριτή, το μαγικό <ΑΝ> του Στανισλάφσκι και μέχρι τις μέρες μας ...το θέατρο εξελίσσεται παράλληλα με τον άνθρωπο .

Κι αυτός ο άνθρωπος είσαι ΕΣΎ