ΚΥΡΙΑ ΙΟΥΛΙΑ

2018-11-28

Η κυρία Ιουλία, μια καθωσπρέπει αστή της Φωκίωνος Νέγρη, αναγκάζεται να βρει δουλειά για να σώσει το γιο της από τα χρέη... 

ΚΥΡΙΑ ΙΟΥΛΙΑ 

Σκηνοθεσία: Εμμανουέλα Αλεξίου 

Αθήνα 2018. 

Η κρίση χτυπάει τη μεσαία τάξη. Η κυρία Ιουλία, μια καθωσπρέπει αστή της Φωκίωνος Νέγρη, αναγκάζεται να βρει δουλειά για να σώσει το γιο της από τα χρέη και το σπίτι της από τις τράπεζες.

Όμως τι δουλειά μπορεί να βρει μια δασκάλα πιάνου, περασμένα 55 πια, που να της δώσει τόσα, ώστε να μπορέσει να σώσει την οικογένειά της και τον εαυτό της; 

Στις αγγελίες εργασίας ζητούνται πάντα νέες!

Να όμως, που μέσα στις τόσες καταχωρήσεις αγγελιών, υπάρχει και μία που δεν έχει όριο ηλικίας! 

Η Ιουλία ξεκινά να ψάχνει τη μοναδική προσφορά εργασίας, που υπάρχει ελπίδα να την πάρουν. 

Και καταλήγει σε οίκο ανοχής - στριπτιζάδικο, στις υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου. Δεν ζητούν παραδουλεύτρες, όπως νόμιζε. Ζητούν γυναίκες με απαλά χέρια. Ζητούν μια «χείρα βοηθείας για άντρες που την έχουν ανάγκη...»

Θα περίμενε κανείς πως μια κυρία, σαν την Ιουλία, θα το έβαζε στα πόδια. 

Όμως τα λεφτά είναι πολλά και οι ανάγκες της μεγάλες. Κι έτσι δέχεται. Και από δασκάλα πιάνου στην Φωκίωνος Νέγρη, καταλήγει σε χειρωνακτική (κυριολεκτικά) εργασία στα κακόφημα κολαστήρια της οδού Κωνσταντινουπόλεως, να προσφέρει... ανώνυμη ανακούφιση σε άγνωστους άντρες, κρυμμένη πίσω από έναν τοίχο με μια τρύπα! Πού και να το μάθουν οι καθωσπρέπει φίλες της ή (Θου κύριε!) ο γιος της! 

Η Ιουλία στην πορεία γίνεται πασίγνωστη μέσω του διαδικτύου για τα «μαγικά» της χέρια και στην οδό Κωνσταντινουπόλεως δημιουργούνται ουρές, για να περάσουν πέντε λεπτά μαζί της, χωρίς ποτέ να μπορούν να τη δουν! Τα χρήματα που βγάζει είναι ολοένα και περισσότερα και τα χρέη σιγά - σιγά ξεπληρώνονται.

Η καρδιά της Ιουλίας είναι ζεστή. Η προσωπικότητά της απαλλαγμένη από διακρίσεις και προκαταλήψεις. Μπαίνοντας σ' αυτόν τον χώρο, δεν κρίνει το αφεντικό της, ούτε την τρανσέξουαλ συνάδερφό της, για τις επιλογές που έκαναν και γι' αυτό που έγιναν στη ζωή τους. Αντίθετα δημιουργεί δυνατές σχέσεις μαζί τους, σχέσεις αληθινές, με ανθρωπιά, αγάπη και σεβασμό στις ιδιαιτερότητες και στη μοίρα του κάθε πλάσματος.

Κι έτσι δε βρίσκει μόνο διέξοδο στο οικονομικό της πρόβλημα. Βρίσκει την ευτυχία, που τελικά κρύβεται μέσα μας, αρκεί να ανοίξουμε τα μάτια μας και να αφήσουμε ελεύθερη την ψυχή μας... Έτσι παράδοξα, έτσι απρόσμενα, σ' έναν χώρο «απαγορευμένο», «ανάρμοστο», «βρώμικο» για κάποιους που πιστεύουν πως ο εχθρός είναι εκεί έξω κι όχι εδώ μέσα... Μέσα μας!

Σκηνοθεσία: Εμμανουέλα Αλεξίου

Παραγωγή: Στράτος Μαρκίδης

Παίζουν: Μαρία Γεωργιάδου, Γιώργος Γιαννόπουλος, Ρίνος Τζάνης

Κινηματογραφική παρουσία: 

Γιάννης Τσιμιτσέλης

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνικά: David Negrin

Κοστούμια: Δημήτρης Στρέπκος 

Φωτισμοί: Δημήτρης Αποστόλου

Μουσική επιμέλεια: Εμμανουέλα Αλεξίου

Χορογραφίες: Θάνος Λέκκας

Επεξεργασία ήχου: Κώστας Χρυσόγελος - Studio DNA Lab

Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης - Δημήτρης Αποστόλου - Μαρία Παναγιωτάκη

Art work: Κατερίνα Γεωργακοπούλου

Make up design: Κορίνα Τακαρώνη

Hair stylists: Mat Hatter Salon

Έπιπλα - κατασκευές: Αντώνης Γονίδης - Έπιπλα GANT

Ηλεκτρολόγοι: Παναγιώτης Καναβός - Παναγιώτης Στιβακτάς

Τεχνικός σκηνής: Mikel Dushku

Γραμματεία παραγωγής: Φωτεινή Καραθανάση

Δημόσιες Σχέσεις Μαργαρίτα Δρούτσα

Θεατρική Σκηνή Αθηναΐς

 από τις 22 Οκτωβρίου 2018, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:30.

Φωτογραφίες από παράσταση και Backstage

Ευχαριστούμε που μας επιλέξατε για την ενημέρωση σας

e-la-theatro.gr

Υπερήφανος χορηγός επικοινωνίας

Για το e-la-theatro στο Facebook πατήστε Εδώ 

Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης

Θεατρικός Συντάκτης

Κανένας δε γεννιέται με Manual οδηγίες χρήσεως. Ο άνθρωπος δημιουργείτε μέρα με την μέρα . Όταν στις εργοστασιακές μου ρυθμίσεις προστέθηκε το Θέατρο και η Ψυχολογία άρχισα να λειτουργώ ως καθρέφτης . Αγαπώ την μοναδικότητα του ανθρώπου και το πάθος του για ζωή. Από τον Θέσπι και τον πρώτο υποκριτή, το μαγικό <ΑΝ> του Στανισλάφσκι και μέχρι τις μέρες μας ...το θέατρο εξελίσσεται παράλληλα με τον άνθρωπο .

Κι αυτός ο άνθρωπος είσαι ΕΣΥ