ΣΑΝ ΠΑΙΔΙΟΥ ΦΑΝΤΑΣΙΑ

2019-01-06

Το πολυτιμότερο μέσο για να επεξεργαστούν τα παιδιά μη αναστρέψιμα γεγονότα ...

ΣΑΝ ΠΑΙΔΙΟΥ ΦΑΝΤΑΣΙΑ 

του Δημήτρη Πιέτρη 

Η ολοκαίνουργια παράσταση «Σαν παιδιού Φαντασία» δεν είναι μια ακόμα παιδική παράσταση.

Μικροί και μεγάλοι θα ταξιδέψουν μαζί με τους εξαιρετικούς ηθοποιούς , τις υπέροχες- πρωτότυπες μουσικές, τα τρισδιάστατα σκηνικά, τα υπέροχα κοστούμια, τις χειροποίητες κατασκευές μεγάλων διαστάσεων και τις προβολές mapping , σε ένα πραγματικό μαγικό ταξίδι .

Μέσα από το πραγματικά εξαιρετικό κείμενο και την ευρηματική σκηνοθεσία θα μεταφέρει πολλά και δυνατά μηνύματα στα παιδιά όλων των ηλικιών.

Δύο αδέρφια , ο Οδυσσέας και η Αριάδνη σαν μεγάλωσαν κράτησαν μέσα τους την φαντασία και την αγάπη! 

Πάντα νικούσαν μια άσχημη ανάμνηση με μια χαρούμενη και ότι δεν ήταν καλό στον κόσμο αυτόν, το έστελναν στην φανταστική τους χώρα την Βουργουνδούπολη όπου εκεί όλα γινόντουσαν όμορφα! 

Μια κλεψύδρα , μια πυξίδα και ένα πουγκί με χρώματα, είναι τα εφόδια που τους έδωσαν οι τρεις μοίρες, για το ταξίδι τους στον δικό τους προορισμό. Ένα χρυσό πόμολο ανοίγει τις πέντε πολύχρωμες πόρτες και η ιστορία ξεκινά!

Η πόρτα της καρδιάς ανοίγει μαζί με τα παιδιά τα οποία συμμετέχουν ενεργά σε όλη την διάρκεια της παράστασης! Η πόρτα της φαντασίας χρειάζεται τι άλλο ;... την φαντασία όλων των παιδιών αλλά και των μεγάλων! Στην Τρίτη πόρτα συναντούν τον Φόβο και το θάρρος όπου εκεί αναφέρονται σταδιακά όλες οι φοβίες των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους και πως θα τις ξεπεράσουν μαζί με την βοήθεια των ηρώων.

Στο ταξίδι τους θα συναντήσουν ήρωες και πλάσματα από την Ελληνική μυθολογία, την Ελληνική μας παράδοση αλλά και νέους φανταστικούς ήρωες .

Ο Οδυσσέας και η Αριάδνη αντιπροσωπεύουν το κάθε παιδί που μέσα από την παράσταση θα διασκεδάσει, θα συνεργαστεί με τους ήρωες του έργου αλλά πάνω από όλα θα αντιμετωπίσει τους φόβους του και θα ανακαλύψει το θάρρος μέσα του , επίσης θα εμπλουτίσει τη συναισθηματική του νοημοσύνη και θα έρθει σε επαφή με την έννοια της απώλειας.

Το θέμα της απώλειας προσεγγίζεται με τρόπο που αρμόζει σε αυτήν την ηλικία και χωρίς να θέτει προβληματισμούς που τα παιδιά δεν μπορούν να διαχειριστούν. Η παράσταση όμως αυτή αποτελεί εργαλείο στα χέρια του εκπαιδευτικού για την προσέγγιση αυτού του θέματος. Δίνει αφορμή και ιδέες για συζήτηση και επεξεργασία της έννοιας της απώλειας και της διαχείρισης των συναισθημάτων, κάτι που μπορεί να αξιοποιηθεί αποτελεσματικά στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης

Η συνέχεια στο θέατρο!

Παίζουν οι ηθοποιοί:

 Idra Kayne , Τζοάννα Βρακά, Ευτυχία Φαναριώτη , Γιαννέλος Βασίλης, Δημήτρης Πιέτρης

Δίας - Φωνή : Δημήτρης Παπαδάτος

Αφήγηση : Βίκυ Τσιανίκα από το Τρίτο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Kείμενο /Σκηνοθεσία: Δημήτρης Πιέτρης 

Eικαστική επιμέλεια-Ζωγραφική-Σκηνικά: Σπανόπουλος Γιάννης 

Κοστούμια: Βεστιάριο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης-Τέτα Βασιλάτου- Γιάννης Σπανόπουλος 

Χορογραφίες: Ιωάννα Μουλιάκου 

Μακιγιάζ: Freddy Make Up Stage -Φρέντυ Καλομπράτσος- Χαρά Αλάτζα- Έφη Αργυροπούλου 

Ψηφιακές προβολές: James D. 

Πρωτότυπη μουσική: Ειρήνη Τριανταφυλλίδη -Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης

Το e la theatro.gr για την παράσταση

Από την Αθηνά Κουτσούκου

Μετά από την πολύ επιτυχημένη περιοδεία που πραγματοποίησε σε όλη την Ελλάδα, η νέα παραγωγή «Σαν παιδιού Φαντασία» παρουσιάζεται στο Θέατρο Ριάλτο Αλέκος Αλεξανδράκης από τα τέλη Νοεμβρίου.

Μια πολύ ιδιαίτερη παράσταση που πρέπει να παρακολουθήσουν μικροί αλλά και μεγάλοι και μας μιλάει για την απώλεια. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αναρωτηθεί πώς και πότε είναι ο κατάλληλος χρόνος για να μιλήσουμε στα παιδιά μας γι'αυτό. Δυστυχώς κάποιες φορές δε, βρισκόμαστε προ τετελεσμένου γεγονότος. Η απόκρυψη της πραγματικότητας ή η παροχή ψεύτικων πληροφοριών, αντί να προστατεύει τα παιδιά τους δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα. Το πολυτιμότερο μέσο για να επεξεργαστούν τα παιδιά μη αναστρέψιμα γεγονότα και απώλειες είναι η ανοιχτή επικοινωνία.

Ο Οδυσσέας (Δημήτρης Πιέτρης) και η Αριάδνη (Τζοάννα Βρακά) είναι τα παιδιά μέσα στο ίδιο μας το σπίτι, τα παιδιά της διπλανής πόρτας, τα παιδιά του σχολείου μας, το παιδί μέσα μας. Σε συνεργασία με το κοινό, την κα Φαντασία (Ευτυχία Φαναριώτη), το Φούι (Βασίλη Γιαννέλο) και τη μαγική φωνή της Idra Kayne αντιμετωπίζουν τους φόβους τους, ανακαλύπτουν το θάρρος μέσα τους και ταξιδεύουν στη Φανταστική Βουργουνδούπολή με τη βοήθεια των Μοιρών που κατεβαίνουν από τον Όλυμπο.

Το έργο προσεγγίζει την έννοια της απώλειας χωρίς να θέτει προβληματισμούς ή να αφήνει λάθος μηνύματα που τα παιδιά δε μπορούν να διαχειριστούν. Αντιθέτως, αποτελεί εξαιρετική εφόρμηση για γονείς και εκπαιδευτικούς ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε μια πρώτη νύξη πάνω στο θέμα αυτό. Το κείμενο γραμμένο από το Δημήτρη Πιέτρη είναι ιδιαίτερα προσεγμένο στέλνει ισχυρά μηνύματα, άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι μια ακόμα παραγωγή από το Εργοστάσιο Ονείρου μεταφράζεται στα αγγλικά ήδη, καθώς το Ευρωπαϊκό Σχολείο του Βελγίου το επέλεξε για το πρόγραμμα της Ευέλικτης ζώνης και θα παρουσιαστεί εκεί στο τέλος της φετινής σεζόν.

Υπέροχη και πρωτότυπη η μουσική, γραμμένη για το έργο αλλά η μαγική πινελιά δίνεται από τα χέρια του Γιάννη Σπανόπουλου ο οποίος ετοίμασε με πολύ αγάπη και ζήλο μέρος των κουστουμιών και τα σκηνικά. Αρκεί και μόνο να δείτε το φόρεμα της κας Φαντασίας το καπέλο της αλλά και τρισδιάστατα σκηνικά σε συνδιασό με 3d βιντεοπροβολές και ειδικό φωτισμό.

Ο Οδυσσέας τονίζει σε κάποιο σημείο του έργου πόσο σημαντικό είναι να περνάμε όμορφες στιγμές καθημερινά με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Γιατί αυτό δε μένει τελικά???? Οι όμορφες στιγμές με τους ανθρώπους που αγαπάμε...

«Ντο ρε μι φα μι μι μι μι

Δε μπορώ να θυμηθώ, χρειάζομαι χρόνο... Ο χρόνος είναι σχετικός! .... Περνάει η ζωή γρήγορα...Τι λέτε? Νεράκι ποταμάκι που ρέει ασταμάτητα.... Έως που....

Βγάλε ΝΟΤΕΣ φτιάξε ΛΕΞΕΙΣ Παραμύθι να γεννεί....»

ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ : ΔΗ. ΠΕ.ΘΕ. ΡΟΥΜΕΛΗΣ - ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΟΝΕΙΡΟΥ

Για κρατήσεις αλλά και για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στα παρακάτω τηλέφωνα

6977 25 8000 & 211 725 8176

Κρατήσεις Viva.gr


Ευχαριστούμε που μας επιλέξατε για την ενημέρωση σας

e-la-theatro.gr

Υπερήφανος χορηγός επικοινωνίας

Για το e-la-theatro στο Facebook πατήστε Εδώ 

Δείτε ακόμα