ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΤΑ

2017-12-23

Τελευταία Παράσταση: Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017 . Δύο σεζόν στο Φεστιβάλ της Αβινιόν, σε θέατρα της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Αυστραλίας και της Αλάσκας... Reportage: Αθηνά Κουτσούκου

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΤΑ 

Timothy Daly

«Άνθρωπος στη Σοφίτα» του πιο πολυπαιγμένου διεθνώς Αυστραλού συγγραφέα Τίμοθι Ντέιλι ανεβαίνει για πρώτη φορά και στην Ελλάδα. 23 Οκτωβρίου κάνει πρεμιέρα στο θέατρο «Αγγέλων Βήμα», στο πλαίσιο της φετινής θεματικής ενότητας του θεάτρου με τίτλο «Ζούμε την Ανατροπή!» σε μετάφραση και σκηνοθεσία της Γλύκας Στόιου. 

Το έργο είναι βασισμένο σε ένα συνταρακτικό - όχι όμως και τόσο γνωστό - περιστατικό από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένα παντρεμένο ζευγάρι από το Έλμσχορν της ναζιστικής Γερμανίας δίνει καταφύγιο σε έναν Εβραίο. Ο πόλεμος τελειώνει, αλλά το ζευγάρι αποφασίζει να μην του αποκαλύψει την αλήθεια, καθώς εξακολουθεί να έχει ανάγκη από την οικονομική του βοήθεια. Αποκομμένος εντελώς από τον έξω κόσμο και πάντα ευγνώμων στο αντρόγυνο,ο Εβραίος παραμένει κρυμμένος στη σοφίτα του σπιτιού από τον Απρίλιο ως το Νοέμβριο του 1945. Ο χρόνος που περνάει αναπτύσσει έναν υποδόριο έρωτα ανάμεσα σε αυτόν και στη Γερμανίδα "σωτήρα" του. Πρόκειται για μια κωμικοτραγική ιστορία αγάπης.

Ένα έργο - ύμνος στην ανθρώπινη ψυχική αντοχή, στη δύναμη που κρατάει τον άνθρωπο όρθιο όταν όλα γύρω του καταρρέουν, στην ικανότητα του να αγαπά όταν παντού βασιλεύει το μίσος, η πλεονεξία και η επιθυμία εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. 

Η Ταυτότητα της παράστασης 


Τίμοθι Ντέιλι, «Άνθρωπος στη σοφίτα»

Μετάφραση - Σκηνοθεσία - Εικαστική εικόνα παράστασης: Γλύκα Στόιου

Βοηθός σκηνοθέτη: Έλενα Στόιου

Φωτισμοί: Βαγγέλης Μούντριχας

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Εβραίος: Περικλής Λιανός

Γυναίκα: Μαρία Μαλταμπέ

Άντρας: Μίλτος Σαμαράς

Γειτόνισσα: Νίκη Μαυροειδή

ΘΕΑΤΡΟ 

«ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ»

Σατωβριάνδου 36, στάση μετρό «Ομόνοια», τηλ. 210 52 42 211

Κάθε Δευτέρα στις 19.00 και κάθε Τετάρτη στις 21.00 από 23 Οκτωβρίου 2017

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (φοιτητών, ανέργων, άνω των 65), 5 ευρώ ΣΕΗ

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά


 Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας

e-la-theatro.gr

Υπερήφανος χορηγός επικοινωνίας

Για το e-la-theatro στο Facebook πατήστε ΕΔΩ

Χορηγός άρθρου 

Φωτογραφίες Ρεπορτάζ από την 

Αθηνά Κουτσούκου