Αυτογνωσία & Υποκριτική Τέχνη

2018-11-17

Μάθε πώς να συνδυάσεις την Αυτογνωσία μέσα από την Υποκριτική Τέχνη

Αυτογνωσία μέσα από την Υποκριτική Τέχνη

Ανοικτή Δωρεάν Ομιλία στο Θέατρο Αλκμήνη | Πρόγραμμα Σεμιναρίων 2018-19

"Το μεγαλύτερο μάθημα που πήρα από την Λαμπέτη ήταν πως ο ηθοποιός δεν πρέπει να δουλεύει πάνω σε ένα ρόλο αλλά πάνω στον εαυτό του".

Λευτέρης Βογιατζής

Το Θέατρο Αλκμήνη και ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Αργύρης Σ. Μάρδας μας προσκαλούν στην δωρεάν ομιλία με θέμα: 

Μάθε πώς να συνδυάσεις την Αυτογνωσία μέσα από την Υποκριτική Τέχνη στο πλαίσιο του Προγράμματος Σεμιναρίων 2018-19 του Θεάτρου Αλκμήνη, την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι στο θέατρο Αλκμήνη με είσοδο ελεύθερη. 

Η ομιλία απευθύνεται σε όποιον ενδιαφερόμενο σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες ηθοποιούς, performers, συγγραφείς και σεναριογράφους.
Θα μάθουμε γιατί οι μεγάλοι ηθοποιοί του θεάτρου και του κινηματογράφου εργάζονταν διαρκώς με τον εαυτό τους, το γνώθι σ αυτόν και τη ψυχολογία τους για να μπορέσουν να αποδώσουν καλύτερα τους ρόλους του.
Θα γνωρίσουμε πως μπορεί η Αυτογνωσία να συνδυαστεί με την υποκριτική τέχνη και τα ευεργετικά της πλεονεκτήματα. 

Θα γνωρίσουμε πώς μπορούμε και εμείς να εργαστούμε σωστά με τον εαυτό μας και να δούμε τις ερμηνείες μας να βελτιώνονται με τη βοήθεια της MARDA method, της νέας προσιτής υποκριτικής μεθοδολογίας που βασίζεται πάνω στην βραβευμένη μέθοδο Άμεσης Συναισθηματικής Αποφόρτισης, Expansion Method.

Θα μάθουμε για την ρεαλιστική ερμηνεία που προσφέρει η MARDA method, όπου ηθοποιός χρησιμοποιεί αβίαστα συναισθήματα χωρίς φόβο και εγκράτεια ή περιορισμούς, ακριβώς όπως θα συνέβαινε στην πραγματικότητα. Γνωρίζει την βαθιά συναισθηματική πραγματικότητα του ήρωα και αποδίδει τον ρόλο ρεαλιστικά. Ταυτόχρονα όμως βελτιώνει και την ποιότητα της ζωής του, απελευθερώνοντας περιοριστικά τοξικά συναισθήματα και πεποιθήσεις.
Θα χαρούμε να γνωριστούμε από κοντά και να περάσουμε ένα ενημερωτικό, απελευθερωτικό και διαφορετικό κυριακάτικο πρωινό.
Για ομαδικές κρατήσεις (άνω των 6 ατόμων) παρακαλώ επικοινωνήστε με την ΡΟΗ ΑμΚΕ στο 2109841088.
Το πρόγραμμα είναι υπό την αιγίδα της ΡΟΗ ΑμΚΕ. 

Περισσότερες πληροφορίες στο 2109841088. Υπεύθυνος προγράμματος Αργύρης Σ. Μάρδας.
Εισηγητής: Αργύρης Σ. Μάρδας, Σκηνοθέτης, Συγγραφέας, δημιουργός Expansion Method. 

Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού 

Διάρκεια ομιλίας: 120 λεπτά 

 Ώρα Έναρξης: 12:00

Κυριακή 18 Νοεμβρίου Θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ 

|Αλκμήνης 8 | Γκάζι Είσοδος Ελεύθερη 

 Κράτηση θέσης εδώ Πληροφορίες Κρατήσεις: ΡΟΗ ΑμΚΕ 2109841088


Ευχαριστούμε που μας επιλέξατε για την ενημέρωση σας

e-la-theatro.gr

Υπερήφανος χορηγός επικοινωνίας

Για το e-la-theatro στο Facebook πατήστε Εδώ 

Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης

Θεατρικός Συντάκτης

Κανένας δε γεννιέται με Manual οδηγίες χρήσεως. Ο άνθρωπος δημιουργείτε μέρα με την μέρα . Όταν στις εργοστασιακές μου ρυθμίσεις προστέθηκε το Θέατρο και η Ψυχολογία άρχισα να λειτουργώ ως καθρέφτης . Αγαπώ την μοναδικότητα του ανθρώπου και το πάθος του για ζωή. Από τον Θέσπι και τον πρώτο υποκριτή, το μαγικό <ΑΝ> του Στανισλάφσκι και μέχρι τις μέρες μας ...το θέατρο εξελίσσεται παράλληλα με τον άνθρωπο .

Κι αυτός ο άνθρωπος είσαι ΕΣΥ