ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΟ

2019-06-16

Το γνωστό σκηνοθετικό δίδυμο Γιώργος Βούλγαρης - Γιάννης Μακρυνόρης, ξαναχτυπά

ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΟ 

του Σωτήρη Πατατζή

Διασκευή -Σκηνοθεσία

Γιώργος Βούλγαρης-Γιάννης Μακρυνόρης

Το ερώτημα διαχρονικό.

Το ίδιο χτες, σήμερα και θα εξακολουθήσει να είναι και στο μέλλον. Παρεμβαίνει ή όχι ο κλήρος στις πολιτικές εξελίξεις; Αυτό το ερώτημα βασανίζει και τον Δον Καμίλο που είναι ένα αγαθός, συντηρητικός αλλά τίμιος και φτωχός λαϊκός ιερέας, ο οποίος εμπλέκεται χωρίς να το θέλει στις μηχανορραφίες, στα πολιτικά κόλπα και στα παιχνίδια της εξουσίας.

Έργο πασίγνωστο (από την ερμηνεία του αξέχαστου Μίμη Φωτόπουλου για τον οποίο είχε γραφτεί), διαχρονικό και φυσικά εξαιρετικά επίκαιρο, αν και έχουν περάσει 50 χρόνια από τη γέννησή του. 

Πρόκειται για μια βαθιά φιλοσοφημένη, απολαυστική και ξεκαρδιστική κωμωδία. 

Μέσα από μια καυστική πολιτική σάτιρα το έργο καυτηριάζει τον πάντα επίκαιρο πολιτικο-κομματικό φανατισμό, ο οποίος όταν έρχεται σε αντιπαράθεση με πραγματικές αξίες του ανθρώπινου χαρακτήρα, οπισθοχωρεί και υποκύπτει εμπρός στη μεγάλη δύναμη που έχει η βαθιά φιλία, η αληθινή αγάπη, ο έρωτας.

Το γνωστό σκηνοθετικό δίδυμο Γιώργος Βούλγαρης - Γιάννης Μακρυνόρης, ξαναχτυπά με μία ολόφρεσκια μεταφορά της κλασικής κωμωδίας προχώρησε σε καινοτομίες και ευρήματα που κανείς μέχρι σήμερα, 50 χρόνια αφότου πρωτοπαρουσιάστηκε (1958), δεν είχε τολμήσει. 

Ανέδειξε πλήρως την διαχρονικότητα του έργου, τόνισε τα ιδιαιτέρως επίκαιρα νοήματά του και ενσωμάτωσε στην σκηνοθετική του γραμμή την δική του αισθητική (τον συνδυασμό θεατρικής και κινηματογραφικής οπτικής) τον οποίο με μεγάλη επιτυχία είχε ξαναδοκιμάσει στο παρελθόν και σε άλλες σκηνοθετικές δουλειές του παραδίδοντας μια όλοφρεσκια εκδοχή του έργου.

Η συνεργασία τους (και παραχώρηση της μουσικής του) με τον τεράστιο Μίμη Πλέσσα ολοκληρώνει το όραμα των δημιουργών δίνοντας στο εγχείρημα τους την νοσταλγία μίας εποχής που αναζητούσαν.Μεγάλος Χορηγός ''HONDOS CENTER'' Γλυφάδας. 

Σκηνοθεσία-Διασκευή : Γιώργος Βούλγαρης

: Γιάννης Μακρυνόρης

Μουσική : Μίμης Πλέσσας

Σκηνικά : Βιργινία Γεωργοπούλου

Κοστούμια : Εβίτα Ασλανίδου

Σχεδιασμός Φωτισμών-

Ήχος : Παναγιώτης Γιατρός

Βοηθός Σκηνοθέτη : Τζίνα Ζαφείρη

Σχεδιασμός Αφίσας-

Προγράμματος : Γιάννης Μακρυνόρης

Φωτογραφίες  Ορφέας Κολιόπουλος

Πρωταγωνιστούν 

Σπύρος Σιλιβίστρας Τάσος Σκουτέρης  Φωτεινή Σιούτη

Σωτήρης Παναγιώτου   Σταύρος Αστεράτος  Νίκη Σαμίου

Γιάννης Μανιάς  Άννα Πρεβόλη  Ειρήνη Γρύλλη

Ειρήνη Κολέρη  Γιούλη Δαλαμπίρα  Χαραλαμπία Ζερβού

Χαρά Τσίγγαλου  Σόφη Γκολφινοπούλου

θέατρο Γλυφάδας «Μελίνα Μερκούρη» 

(Ανατολικής Ρωμυλίας 123)

27-28-29 Ιουνίου 2019 Ώρα: 9:00 μ.μ.

Είσοδος Ελεύθερη

Ευχαριστούμε που επιλέξατε για την ενημέρωση σας

e-la-theatro.gr

Υπερήφανος χορηγός επικοινωνίας

Για το e-la-theatro στο Facebook πατήστε ΕΔΩ 

Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης

Θεατρικός Συντάκτης

Κανένας δε γεννιέται με Manual οδηγίες χρήσεως. Ο άνθρωπος δημιουργείται μέρα με την μέρα . Όταν στις εργοστασιακές μου ρυθμίσεις προστέθηκε το Θέατρο και η Ψυχολογία άρχισα να λειτουργώ ως καθρέφτης . Αγαπώ την μοναδικότητα του ανθρώπου και το πάθος του για ζωή. Από τον Θέσπι και τον πρώτο υποκριτή, το μαγικό <ΑΝ> του Στανισλάφσκι και μέχρι τις μέρες μας ...το θέατρο εξελίσσεται παράλληλα με τον άνθρωπο .

Κι αυτός ο άνθρωπος είσαι ΕΣΥ

Δείτε ακόμα