Εκπαιδεύοντας την Ρίτα

2018-03-16

«Ο αιώνιος μύθος του δημιουργού που ερωτεύεται το δημιούργημα του...!» Reportage Αθηνά Κουτσούκου 

Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα

Willy Russell

«Ο αιώνιος μύθος του δημιουργού που ερωτεύεται το δημιούργημα του...!» 

Η ερωτική κωμωδία «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα» στο ΠΟΛΗ Θέατρο  

Το βραβευμένο θεατρικό έργο που αποτέλεσε παγκόσμια επιτυχία στο θέατρο αλλά και στη διάσημη και υποψήφια για Όσκαρ κινηματογραφική του μεταφορά, ζωντανεύει στη σκηνή του θεάτρου  σε μια σύγχρονη απόδοση της Λίλιαν Δημητρακοπούλου

Ο Δάνης Κατρανίδης παίζει και σκηνοθετεί και η Παναγιώτα Βλαντή τον επιλέγει ως τον καθηγητή που θα αλλάξει τη ζωή της για πάντα! 

Ένας «αταίριαστος» έρωτας, με χιούμορ και ανατροπές έρχεται να μας θυμίσει ότι ποτέ δεν είναι αργά και όλα είναι δυνατά, όταν ακολουθούμε αυτό που προστάζουν η καρδιά και τα όνειρα μας! 

Ένα έργο βαθιά κοινωνικό και πολιτικό που θίγει περίτεχνα τα κακώς κείμενα και τους προβληματισμούς για την κοινωνία και την εκπαίδευση που χαρακτηρίζουν την εποχή που συνεχίζουμε να διανύουμε ακόμα και σήμερα: ταξική αδικία, ανεπάρκεια του εκπαιδευτικού συστήματος που δεν προάγει το κριτικό πνεύμα, αναγκαία εσωτερική διαδικασία αυτοβελτίωσης για το ατομικό και ευρύτερο καλό! 

Η αλλαγή και η μεταμόρφωση που όλοι επιθυμούμε αλλά λίγοι κατορθώνουν συντελείται μπροστά στα μάτια των θεατών μέσα από τη διάδραση δύο προσώπων που στο τέλος του έργου δεν θα είναι ποτέ τα ίδια! 

Υπόθεση του έργου

Το έργο παρακολουθεί τη σχέση της Ρίτας, μιας νεαρής κομμώτριας από το Λίβερπουλ και του Δρ. Φρανκ Μπράιαντ, ενός καθηγητή Πανεπιστημίου, στη διάρκεια ενός εξαμήνου. Η Ρίτα, δυσαρεστημένη με τη βαρετή καθημερινότητα της δουλειάς της αλλά και την κοινωνική ζωή της, γράφεται στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Ο Φρανκ, μεγαλύτερος σε ηλικία και επίτιμος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου, δέχεται να αναλάβει το μάθημα ως ένα συμπλήρωμα στο εισόδημα του.

Η συνάντηση όμως και η γνωριμία τους θα έχει ένα βαθύ αντίκτυπο και στους δύο. Ο Φρανκ θα εντυπωσιαστεί από τον αυθορμητισμό και την ειλικρίνεια της Ρίτας και θα αναγκαστεί να επανεξετάσει τις απόψεις του για τη ζωή, ενώ η Ρίτα συνειδητοποιεί ότι η διδασκαλία του Φρανκ της ανοίγει νέους ορίζοντες για μια διαφορετική ζωή που σταδιακά τη γεμίζει αυτοπεποίθηση... Η μοιραία συνάντηση τους θα έχει μια απρόσμενη εξέλιξη και για τους δύο.

Συγγραφέας: Willy Russell
Απόδοση: Λίλιαν Δημητρακοπούλου
Σκηνοθεσία: Δάνης Κατρανίδης
Σκηνικό: Γιώργος Πάτσας
Μουσική Επιμέλεια-Σύνθεση: Θοδωρής Ξενάκης
Φωτισμοί: Σπύρος Ζαχαρής
Φωτογραφίες: Μαριλένα Αναστασιάδου

Διεύθυνση Παραγωγής: Ντόρα Βαλσαμάκη

Επικοινωνία - Δημόσιες Σχέσεις: Μαρκέλλα Καζαμία

Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Τετάρτη στις 18:00, Πέμπτη στις 19:00, Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 και στις 21:00, Κυριακή στις 18:00
Διάρκεια: 120' (με διάλειμμα)
Εισιτήρια: Κανονικό: 18 €
Μειωμένο: 13 € (Έως 18 ετών, φοιτητές και άνω των 65 ετών)
Ανέργων: 13 €
Πέμπτη και Σάββατο απόγευμα: Γενική είσοδος 15€

Θέατρο Πόλη

Φωκαίας 4 και Αριστοτέλους 87, Πλ. Βικτωρίας Τηλ. 211 1828900


Η Γνώμη του e-la-theatro.gr 

από την Αθηνά Κουτσούκου

Μια ερωτική κωμωδία που παρουσιάζει τη σχέση του καθηγητή Φράνκ (Δάνης Κατρανίδης) και της μαθήτριας του Ρίτας (Παναγιώτα Βλαντή). 

Ένας άντρας και μια γυναίκα με τεράστιες διαφορές, κοινωνικής τάξης, μόρφωσης και ηλικίας κινούνται μέσα σε ένα πολύ όμορφο σκηνικό. 

Οι καυστικοί αλλά παρ' όλα αυτά γραμμένοι με πολύ χιούμορ διάλογοι, χλευάζουν πρόσωπα και καταστάσεις και προκαλούν το θεατή να διερευνήσει καθώς παρακολουθεί, τις αξίες και τις αρχές των ανθρώπων καθώς και τη διαφορά του μορφωτικού και κοινωνικού επιπέδου. 

Η Παναγιώτα Βλαντή φανερά μεταμορφωμένη για το νέο της ρόλο, ανταλλάσσει καυτά φιλιά και έξυπνες ατάκες επί σκηνής με τον σκηνοθέτη και συμπρωταγωνιστή της Δάνη Κατρανίδη.

Ευχαριστούμε που μας επιλέξατε για την ενημέρωση σας

e-la-theatro.gr

Υπερήφανος χορηγός επικοινωνίας

Για το e-la-theatro στο Facebook πατήστε ΕΔΩ

 Δείτε στο e-la-theatro.gr