ΕΛΕΝΗ

2017-08-04

"ΕΛΕΝΗ" του Ευριπίδη 26 & 27 Αυγούστου στο "Σπίτι του ηθοποιού" Μενέλαος ο Αγησίλαος Σιούνας, Ελένη η Έρη Παπαγαλάνη . Απόδοση : Κώστας Τοπούζης,  Σκηνοθεσία : Λεωνίδας Τσιριγκούλης. Είσοδος Ελεύθερη.

ΕΛΕΝΗ

Ευριπίδη 

 "Οτιδήποτε νομίζουμε αληθινό, αποδεικνύεται ψέμα και ό,τι είναι ψέμα μπορεί να είναι η μεγαλύτερη αλήθεια". 

Ο Ευριπίδης

τραγικά επίκαιρος, στην πιο σκληρή στιγμή της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, αμέσως μετά την τρομερή καταστροφή της Σικελικής εκστρατείας, μέσω του μοτίβου του ειδώλου, αναδεικνύει τον παραλογισμό και τη ματαιότητα του πολέμου. 

 η Ελένη...

Δεκαεπτά χρόνια από την έναρξη της τρωικής εκστρατείας, η Ελένη συναντά πάλι τον Μενέλαο και ανατρέπει το μύθο της άπιστης γυναίκας.  

Το κέντρο πολιτισμού «Ελεύθερη Έκφραση» παρουσιάζει το αντιπολεμικό έργο του Ευριπίδη «Ελένη» σε μετάφραση Κώστα Τοπούζη. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Λεωνίδας Τσιριγκούλης που επιχειρεί να δώσει τη διττή διάσταση της ηρωίδας κινούμενος μεταξύ πραγματικότητας και ψευδαίσθησης.

Ο πραγματικός κόσμος της Τροίας και ο κόσμος του παραμυθιού της Αιγύπτου εναλλάσσονται μέσα από το παιχνίδι του είναι και του «φαίνεσθαι» της Ελένης και του ειδώλου της.


Στον ομώνυμο ρόλο, η Έρη Παπαγαλάνη και στο ρόλο του Μενέλαου, ο Αγησίλαος Σιούνας.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο «Σπίτι του ηθοποιού» στις 26 & 27/ Αυγούστου και στον Πολυχώρο «Αλεξάνδρεια» στις 9 & 10 Σεπτεμβρίου 2017.

Συντελεστές 

Μετάφραση: Κώστας Τοπούζης

Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Τσιριγκούλης

Σκηνογραφία - Κοστούμια: Αριστείδης Πατσογλου

Μουσικη: Λεωνίδας Κανάρης

Βοηθός σκηνοθετη: Πόλυ Σαίτη
Φωτογραφία: Νικολέτα Γιαννούλη

Παίζουν: Αγησίλαος Σιούνας, Νικόλας Ντάβας, Σίλια Κατράλή Μινωτάκη, Έρη Παπαγαλάνη, Κωνσταντίνος Σουρτζής, Γιώργος Δαρείος, Ιάκωβος Συρίγος, Μαρία Στεφανίδου

Τιμές εισιτηρίων

Είσοδος ελεύθερη

Διάρκεια παράστασης

80' χωρίς διάλειμμα

Δημόσιες σχέσεις & επικοινωνία

Κωνσταντίνος Πλατής

Ευχαριστούμε για την ανάγνωση

e-la-theatro.gr

Υπερήφανος χορηγός επικοινωνίας

Βρείτε μας στο Facebook