ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ

2019-11-23

 Άντον Τσέχωφ με τον ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΛΙΟΤΣΟ

"Όταν αντικρίζεις ένα ποντίκι! Η πρώτη σου αντίδραση,η εκφραστική σου αυτή αντίδραση έκπληξης φόβου η χαράς η αντίκρουσης..αυτό νομίζω είναι μια στιγμή αληθινή, μια πραγματική στιγμή θεάτρου." Μιχάλης Καλιότσος 

O ΓΑΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΟΦ
Νοέμβριος 2019-Μάιος 2020
με τον ηθοποιό & σκηνοθέτη ​Μιχάλη Καλιότσο. 

7μηνο θεατρικό εργαστήρι-προετοιμασία μιας παράστασης
​κάθε Δευτέρα 16:00-19:00 μμ.


''Ο Νιουγιούγιν έρχεται την ώρα του χορού.
Χωρίς να διακόψει τον χορό γίνεται ζευγάρι με τη μητέρα της νύφης, και όπως χοροπηδάνε,καταφέρνει να της πει όλα όσα ξέρει για τον στρατηγό!
Ο Γιάτ και ο Απλόμποφ τσακώνονται ενώ χορεύουν.
Τα κεριά και οι λάμπες σβήνουν από τον αέρα που προκαλούν οι χορευτές.
Οι υπηρέτες πάνε κι έρχονται να τα ξανανάψουν''
Κάθε εικόνα πάνω στην σκηνή εμπεριέχει δράση και αντίδραση, . Στο εργαστήριο αυτό θα ασχοληθούμε με την ψυχολογία της σκηνικής εικόνας. Πώς και με ποιους τρόπους συγκέντρωσης ο ηθοποιός μπορεί να ενισχύσει την ικανότητα του να δικαιολογεί οτιδήποτε κάνει πάνω στην σκηνή,την ικανότητα του να δουλεύει μια σκηνή στην παραμικρή κίνηση. 

Θα παίξουμε τους ρόλους από τον Γάμο του Τσέχοφ. Θα τους εξερευνήσουμε και θα προσπαθήσουμε να τους ζωντανέψουμε μέσα μας και έξω μας, μέσα από παιχνίδια αυτοσχεδιασμούς και μουσικές. Πολλές μουσικές γιατί θα είμαστε καλεσμένοι σε γάμο!. Θα ψυχολογήσουμε την παραμικρή κίνηση που κάνει ο ρόλος μέσα σε ένα δοσμένο περιβάλλον.
Θα ανακαλύψουμε τον πυρήνα του κάθε ρόλου, από ποια ψυχολογική αιτία πηγάζει η παραμικρή κίνηση που εκτελεί ο ρόλος είτε στον ίδιο του τον εαυτό είτε στον άλλον.Τι είναι αυτός ο πυρήνας που κάνει έναν ρόλο να διαφέρει από τον άλλον και πως όλοι μαζί οι ρόλοι αποτελούν σύνολο μιας ζωντανής κινούμενης εικόνας και ταυτόχρονα η κάθε οντότητα να διαφέρει μέσα στο σύνολο. 

Θα συγκεντρωθούμε όλοι σε ένα γαμήλιο πάρτι, εκεί που όλα
γίνονται ταυτόχρονα,τα μικρά και μεγάλα τα σημαντικά και ασήμαντα, αυτά που λέγονται και αυτά που δεν λέγονται αλλά τα προδίδει το σώμα μας. 

Μέσα στον Γάμο θα χορέψουμε, θα τραγουδήσουμε, θα κουτσομπολέψουμε, θα διαπληκτιστούμε, θα ξανά μονιάσουμε, θα φλερτάρουμε και θα κάνουμε ζαβολιές και στο τέλος θα το παρουσιάσουμε!

Το εργαστήριο απευθύνεται σε σπουδαστές, απόφοιτους δραματικών σχολών και ερασιτέχνες ηθοποιούς με κάποια σκηνική εμπειρία.
Τα αποτελέσματα της ερευνάς μας θα οδηγήσουν σε 3 παραστάσεις για το κοινό στο θέατρο
Akroasis
Υπεύθυνος εργαστηρίου:

Μιχάλης Καλιότσος
(ηθοποιός-σκηνοθέτης)
Ημερομηνίες / τοποθεσία / κόστος /
Έναρξη - Διάρκεια :
​Νοέμβριος 2019 - Μάιος 2020
Τιμή : 30 ευρώ /μήνα
Τοποθεσια: Θέατρο Akroasis, Κυψέλης 15 ,Κυψελη
Δηλώσεις συμμετοχης :

info@akroasis.gr
kaliotsosm@hotmail.gr

Tηλ: 2105320601 - 6942703455


Βιογραφικό του Μιχάλη Καλιότσου
Ο Μιχάλης Καλιότσος είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής Κ. Καζάκου και του Arts n social sciences του Glosgow University της Σκοτίας. 

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής και σωματικού θεάτρου με τους Γ. Χατζάκη, J. Huben, Γ. Μαυραγάνη, Σοφία Βγενοπούλου, Ιωάννα Ρεμεδιάκη και στην Ακαδημία AALTO της Φιλανδίας. 

Ως ηθοποιός έχει παίξει με διάφορες ομάδες, το Εθνικό Θέατρο, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κ.α. 

Το 2017 έπαιξε στο έργο του Ουίλλιαμ Φώκνερ «Καθώς ψυχορραγώ» σε σκηνοθ. Σοφία Φιλιππίδου στο θέατρο οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής. 

Έχει σκηνοθετήσει και παίξει στις παραστάσεις: «Η Γουίννυ ξυπνάει» βασισμένο στις «Ευτυχισμένες μέρες» του Μπέκετ, Βαρετή ομιλία - Άντον Τσέχοφ, Υπερβολική δόση ευτυχίας (performance). 

Παράλληλα είναι ιδρυτής της ομάδας ΘΕΑΤ.Ο.Σ και έχει σκηνοθετήσει τα έργα: Τρεις ψηλές γυναίκες του Άλμπι, Χρωματιστές γυναίκες του Ζιώγα, Ράφτης κυριών του Φεϊντό, Ο κατά φαντασίαν ασθενής του Μολιέρου, Εκείνος και Εκείνος και Ω τι κόσμος Μπαμπά του Μουρσελά, Το κοκτέιλ των Άλπεων του Ρομπέρ Τομά και Κολόμπ του Ζαν Ανουίγ,Ο επιθεωρητής έρχεται του Τζον Πριστλευ όπου κράτησε ο ίδιος τον ρόλο του επιθεωρητή. 

Στον κινηματογράφο έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός με τους Β. Ραίση, Κυριάκο Κατζουράκη, Μπουγιάρ Αλιμάνι, Αγγ. Κοβότσο, Δ. Αθανίτη.

Από τον Οκτώβριο παίζει στο έργο Ο άνθρωπος ελέφαντας του Πομερανς στο θέατρο Vault σε σκηνοθεσία του Κοραή Δαμάτη. 


Ευχαριστούμε που μας επιλέξατε για την ενημέρωση σας    

Υπερήφανος χορηγός επικοινωνίας

Για το e-la-theatro στο Facebook πατήστε ΕΔΩ

Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης

Θεατρικός Συντάκτης

Κανένας δε γεννιέται με Manual οδηγίες χρήσεως. Ο άνθρωπος δημιουργείται μέρα με την μέρα . Όταν στις εργοστασιακές μου ρυθμίσεις προστέθηκε το Θέατρο και η Ψυχολογία άρχισα να λειτουργώ ως καθρέφτης . Αγαπώ την μοναδικότητα του ανθρώπου και το πάθος του για ζωή. Από τον Θέσπι και τον πρώτο υποκριτή, το μαγικό <ΑΝ> του Στανισλάφσκι και μέχρι τις μέρες μας ...το θέατρο εξελίσσεται παράλληλα με τον άνθρωπο .

Κι αυτός ο άνθρωπος είσαι ΕΣΥ

Δείτε ακόμα