FRAGILE

2018-04-22

με την Εύη Καραγιάννη από Κυριακή 22 Απριλίου και κάθε Κυριακή στις 19:30 για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

FRAGILE 

... θα πει «ΕΥΘΡΑΥΣΤΟΝ» 

Η Εύη Καραγιάννη «μετακομίζει » στη σκηνή του θεάτρου ξανά.

Με αποσκευές τις εμπειρίες μιας ζωής. 

Μιας ζωής πολυτάραχης,γεμάτη περιπέτειες, λάμψη, ομορφιά, έρωτες, χωρισμούς αλλά και πίστη . Ένας μονόλογος που καταγράφει τη μοναδική πορεία και την εξέλιξη μιας γυναίκας που ήταν και παραμένει καλλονή. Μιλά με ευαισθησία αλλά και χιούμορ. Με τρυφεράδα αλλά και ωμότητα .Κάνει την προσωπική της κατάθεση υπόθεση πολλών γυναικών που μπορεί να είχαν εντελώς διαφορετικές αφετηρίες και πορεία αλλά δεν παύουν να είναι όλες Γυναίκες. Οι άνθρωποι της ζωής της,από τη γιαγιά μικροβιολόγο στον Πόντο και τον πατέρα που «άνοιγε δρόμους», μέχρι τους γνωστούς και άγνωστους έρωτες της,γίνονται οι ήρωες σε αυτό το εξομολογητικό παραμύθι.

Όλοι συναντιούνται στην συγκεκριμένη στιγμή της ζωής της, μοιράζονται τον ίδιο χώρο ξανά. Σε αυτή την ανάγκη-προσπάθεια να μιλήσει για συναισθήματα, χωρίς φόβο, χωρίς άγχος για τον χρόνο που περνάει,για τα σημάδια που αφήνει στην ψυχή αλλά και τη γαλήνη της γνώσης ...

Το κείμενο συνέθεσε, μετά από ώρες αφηγήσεων της ίδιας,η Δόμνα Ζαφειροπούλου. Φροντίζοντας να διατηρεί την ισορροπία ανάμεσα στην ωμή αλήθεια και την θεατρικότητα κατέγραψε μνήμες.

Τη σκηνοθεσία, τη μουσική επιμέλεια και τους φωτισμούς υπογράφει ο Δημήτρης Αδάμης πλησιάζοντας με ευαισθησία, χιούμορ, τρυφερότητα αλλά και συγκίνηση την ουσία και την πραγματικότητα μιας τόσο λαμπερής ζωής που αγγίζει τα όρια του παραμυθιού.

Η υπό «μετακόμιση» σκηνή του θεάτρου θα γίνει το καταφύγιο της Εύης Καραγιάννη για να μπορεί ελεύθερα να ομολογήσει πάθη και ίσως και λάθη.

Η Εύη Καραγιάννη σημειώνει 

"Πρόκειται για ένα ταξίδι. Ένα ταξίδι στην προσωπική μου ιστορία που αφορά όμως ταυτόχρονα την ιστορία κάθε γυναίκας. Γιατί είναι σαν να έχω ζήσει δεκάδες ζωές. Ταυτόχρονα μοιραία, θηλυκό και μάνα, ερωτευμένη, εργαζόμενη, με δίψα για τη ζωή. Δίψα που γίνεται φλόγα. Φλόγα που γίνεται θάλασσα. Ανοίγω ξανά τα μπουκαλάκια με το άρωμά μου, ανεβαίνω στα ψηλά μου τακούνια και ξε-πακετάρω αναμνήσεις, για να τις αμπαλάρω ξανά, να τις πάω παραπέρα. Αφηγούμαι σε εσάς, σε εσένα, σε εκείνον, σε όλους, σε εμένα την ίδια ξανά την ιστορία μου σαν ένα παραμύθι. Για να βρω στον μέσα μου καθρέφτη τους λόγους για τις μεγάλες μου αγάπες και την βαθιά μου πίστη στο θεό και στη ζωή. Εύθραυστη και δυνατή. Διάφανη και κρυφή. Με την αλήθεια τη φανερή και την ομολογούμενη σαν αμαρτία. Με όλο μου το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον."

Σύνθεση κειμένου: Δόμνα Ζαφειροπούλου

Σκηνοθεσία - επιμέλεια σκηνικού - φωτισμοί - μουσική επιμέλεια:

Δημήτρη Αδάμης

Φωτογραφία: Κώστας Βολιώτης

Σχεδιασμός κοσμημάτων: Νατάσα Παπαδοπούλου

Επικοινωνία: Ειρήνη Θεοδωρακάκη & Ιωάννα Αφροδίτη Θεοδωρακάκη

Από Κυριακή 22 Απριλίου στις 19:30

Και κάθε Κυριακή στις 19:30 μ.μ για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά χωρίς διάλειμμα 

Θέατρο Ελπίδας 

Αριστοτέλους 53 και Σμύρνης

ΠΛ. ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ, ΑΘΗΝΑ Τηλ.: 6982534343 & 2130883934 

Γενική είσοδος : 12 Ευρώ

Πληροφορίες -Κρατήσεις : 6982534343 & 23100883934


Ευχαριστούμε που μας επιλέξατε για την ενημέρωση σας

e-la-theatro.gr

Υπερήφανος χορηγός επικοινωνίας

Για το e-la-theatro στο Facebook πατήστε ΕΔΩ 

Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης

Θεατρικός Συντάκτης

Κανένας δε γεννιέται με Manual οδηγίες χρήσεως. Ο άνθρωπος δημιουργείτε μέρα με την μέρα . Όταν στις εργοστασιακές μου ρυθμίσεις προστέθηκε το Θέατρο και η Ψυχολογία άρχισα να λειτουργώ ως καθρέφτης . Αγαπώ την μοναδικότητα του ανθρώπου και το πάθος του για ζωή. Από τον Θέσπι και τον πρώτο υποκριτή, το μαγικό <ΑΝ> του Στανισλάφσκι και μέχρι τις μέρες μας ...το θέατρο εξελίσσεται παράλληλα με τον άνθρωπο .

Κι αυτός ο άνθρωπος είσαι ΕΣΥ