Η κωμωδία του έρωτα On line

2020-04-25

On line Πρεμιέρα στις 20:00

Η κωμωδία του έρωτα

του Ερρίκου Ίψεν απο τους "Θεατρίνων Θεατές" σε σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού

Δείτε το εδώ On line Δωρεάν για 3 μέρες

Πρόκειται για την «ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ», μια νεανική και τρυφερή κωμωδία, γραμμένη με πολλά τραγούδια -στο πρότυπο του «Πέερ Γκυντ»- με αιρετικό θέμα: τη διεκδίκηση της ευκαιρίας να ζήσει κάθε νέος τη ζωή που ονειρεύεται, μακριά από τις συμβάσεις που ορίζουν οι νόμοι του Κράτους, της Εκκλησίας και της ηθικολογίας. Τα θέλω και οι ελπίδες της νεολαίας έρχονται σ' αυτό το έργο σε πλήρη αντιδιαστολή με τους κανόνες μιας κοινωνίας που παρακμάζει και φθείρεται. Ένα ποιητικό, ερωτικό κείμενο που γίνεται ένα σημερινό αιρετικό musical. Δεκαπέντε ηθοποιοί τραγουδούν ζωντανά σε ένα ονειρικό σκηνικό, που μας μεταφέρει στον κήπο μιας πέτρινης πανσιόν στη Νορβηγία.


Πρόκειται για ένα αιρετικό, κολασμένο κείμενο , που είχε απαγορευτεί στη Νορβηγία για 50 χρόνια, επειδή ο Ίψεν τολμά σε αυτό να τα βάλει με τους θεσμούς της οικογένειας, της θρησκείας, του γάμου, της πίστης, ακόμα και της πολιτικής, και με το πώς αυτοί διαμορφώνουν και επηρεάζουν τη ζωή μας. Βασική του ιδέα, πάνω στην οποία χτίζεται ένα υπέροχο κείμενο, είναι η πάλη του ανθρώπου με τον έρωτα και πώς αυτός καθορίζει τη ζωή μας. Ο έρωτας είναι ικανός να μας συνεπάρει μια στιγμή, ή απαιτεί σύνεση και υπομονή για να μας συντροφεύσει σε ολόκληρο το ταξίδι μας...

Ο σκηνοθέτης φιλοδοξεί σαφώς, σε μια παράσταση λεπτών ψυχολογικών αποχρώσεων, χωρίς να χαθεί το στοιχείο του musical που θα ορίσει το ειδικό βάρος της παράστασης, σε μια από τις πιο φιλόδοξες του επόμενου χειμώνα:

15 τραγούδια, που γράφτηκαν σε επεξεργασία των Ιψενικών στίχων από τη Μαριάννα Τόλη, σε μουσική και ενορχήστρωση Κωνσταντίνου Ευστρατίου, μια ολοκαίνουρια μετάφραση από τη Μαίρη Μιχαλάτου και το Γιώργο Λιβανό, ο οποίος υπογράφει -εκτός από τη σκηνοθεσία- και τους φωτισμούς, χορογραφίες Σίμωνα Πάτροκλου, σκηνικά και κοστούμια από τη Δέσποινα Βολίδη, κινηματογράφιση Μενέλαου Τζαβέλλα, φωτογραφίες από τον Αλέξανδρο Αλπίδη, σύμβουλο δραματολόγο την Αθανασία Καλογιάννη και βοηθό σκηνοθέτη τη Μαρία Δρακοπούλου. Η άλλη πρωτοτυπία της παράστασης είναι ότι η μουσική θα εκτελείται ζωντανά από σκηνής.

Στη διανομή συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης οι:

Γιάννης Φίλιας, Χρήστος Λιακόπουλος, Νατάσσα Τόδωρη, Μιλένα Παρθενίου, Πένυ Ξενάκη, Νικόλας Καραγκιαούρης, Φίλιππος Κωνσταντίνος, Άντεια Ολυμπίου, Λίλη Τέγου, Μαρία Δρακοπούλου, Goran Mijalcic, Νίκη Γκουντούμη, Κωνσταντίνος Αμπατζίδης, Βίβιαν Βαλσάμη, Γιάννης Τσιώμου.

Μετάφραση: Μαίρη Μιχαλάτου-Γιώργος Λιβανός
Σκηνοθεσία-Φωτισμοί: Γιώργος Λιβανός
Στίχοι τραγουδιών-Σύμβουλος: Μαριάννα Τόλη Σκηνικά-Κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη
Μουσική-Ενορχήστρωση: Κωνσταντίνος Ευστρατίου
Χορογραφίες: Σίμων Πάτροκλος
Δραματολόγος: Αθανασία Καλογιάννη Κινηματογράφηση: Μενέλαος Τζαβέλλας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Δρακοπούλου
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Αλπίδης

Ηθοποιοί (με σειρά εμφανίσεως): Γιάννης Φίλιας, Χρήστος Λιακόπουλος, Νατάσσα Τόδωρη, Μιλένα Παρθενίου, Πένυ Ξενάκη, Νικόλας Καραγκιαούρης, Φίλιππος Κωνσταντίνος, Άντεια Ολυμπίου, Λίλη Τέγου, Μαρία Δρακοπούλου, Goran Mijalcic, Νίκη Γκουντούμη, Κωνσταντίνος Αμπατζίδης, Βίβιαν Βαλσάμη, Γιάννης Τσιώμου