Η μαγική δεκαετία του ‘60

2018-01-21

Υπήρξε μια μαγική δεκαετία για την Ελλάδα. Η δεκαετία του '60 έκανε την χώρα μας γνωστή στα πέρατα του κόσμου. Reportage: Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης 

Η Μαρούλα Κασκαβέλη 

σε μια μουσική παράσταση με αφήγηση, τραγούδια & video

Κείμενα- σκηνοθεσία: Νίκος Μουρατίδης

Υπήρξε μια μαγική δεκαετία για την Ελλάδα και για την φήμη της. Η δεκαετία του '60. 

Τότε που οι Έλληνες ήταν τολμηροί, ταλαντούχοι, εμπνευσμένοι... κάνοντας την χώρα μας γνωστή στα πέρατα του κόσμου. 

Τότε που οι Έλληνες και η Ελλάδα έλαμπαν! Oscar και Νόμπελ, Μαρία Κάλλας και Ωνάσης, Μελίνα Μερκούρη και Ειρήνη Παπά, Ζορμπάς και Ποτέ την Κυριακή, Αλίκη στο ναυτικό και Κόκκινα Φανάρια..... Αυτή την μαγική δεκαετία θα αναβιώσουμε στο EL CONVENTO DEL ARTE για λίγες μόνο παραστάσεις, με την υπογραφή του Νίκου Μουρατίδη στα κείμενα και την σκηνοθεσία και την μελωδική, ζεστή, με μεγάλο εύρος φωνή της ερμηνεύτριας Μαρούλας Κασκαβέλη, σε τραγούδια που αγαπήσαμε, τραγουδήσαμε, νοσταλγήσαμε .....και τα έχουμε πάντα στην καρδιά μας...

(1960- 1969)

Τραγούδια 

Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Βασίλης Τσιτσάνης, Μίμης Πλέσσας, Μανώλης Χιώτης, Διονύσης Σαββόπουλος, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Νάνα Μούσχουρη, Βίκυ Λέανδρος, Τζένη Βάνου, Ντέμης Ρούσος, Νέο Κύμα, Αρχοντορεμπέτικα.... κ.α. 


Συντελεστές

Κείμενα - Σκηνοθεσία: Νίκος Μουρατίδης

Ερμηνεία: Μαρούλα Κασκαβέλη

Κιθάρες, μπουζούκι, τραγούδι :

Βάϊος Πράπας

Επιμέλεια- πιάνο :

 Βασίλης Ντρουμπογιάννης

Video: Αλέξανδρος Σεϊταρίδης

Μαρούλα Κασκαβέλη

 Η Μαρούλα (Μαρία- Αργυρώ) Κασκαβέλη γεννήθηκε στην Αθήνα και από μικρή ήταν ένα ανήσυχο παιδί που ήθελε να μάθει και να κάνει πολλά. Τα βήματα της την οδήγησαν σε νομικές σπουδές (Νομική Σχολή Πανεπιστημίου LILLE Γαλλίας), σε μαθήματα γραφιστικής & Δημιουργίας ιστοσελίδων, σε σεμινάρια συστημάτων ποιότητας ISO & Haccp μέχρι και πτυχίο δημοσίων σχέσεων & επικοινωνίας έχει πάρει.

Κοινός παρανομαστής όλα τα χρόνια των σπουδών της ήταν η μουσική και το τραγούδι. Το 2008-2016 ολοκλήρωσε τις Σπουδές της στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών στο τμήμα Σύγχρονου Τραγουδιού, όπου απέκτησε πτυχίο με βαθμό Άριστα Παμψηφεί με διάκριση.

Η λατρεία της για το τραγούδι την έφερε απέναντι σε ένα μεγάλο και διαφορετικό κοινό, σε εκδηλώσεις που πάντα είχαν να κάνουν με τον κόσμο της τέχνης. Έχει τραγουδήσει λοιπόν σε παρουσιάσεις βιβλίων, σε Gallery, σε ποιητικές βραδιές, σε ραδιοφωνικές εκπομπές, σε παραστάσεις θεάτρου και χορού όπως και σε εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Official Music Video HD

Μαρούλα Κασκαβέλη - Γάτα

Ένα ξεχωριστό κλιπ με τα απολαυστικά κοντινά του Νίκου Σούλη

EL CONVENTO DEL ART 

Βιργινίας Μπενάκη 7, 104 36, Μεταξουργείο 

τηλ: 210 5200602 

Ημέρες παραστάσεων

Σάββατο 3  Φεβρουαρίου  2018  

Σάββατο  24 Φεβρουαρίου 2018 

Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας

e-la-theatro.gr

Υπερήφανος χορηγός επικοινωνίας

SITE στο Facebook