Η τρισεγγονή της Αραπίνας και άλλες ιστορίες

2017-12-08

Παρουσίαση βιβλίου:  Η τρισεγγονή της Αραπίνας και άλλες ιστορίες του Γιώργου Κυριακόπουλου. Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ. - 8 μ.μ. POLIS ART CAFE . Reportage Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης.


Η τρισεγγονή της Αραπίνας και άλλες ιστορίες

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 

Οι εκδόσεις της Εστίας και το Polis Art Cafe σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Κυριακόπουλου

"Η τρισεγγονή της Αραπίνας και άλλες ιστορίες".
Γιά το βιβλίο θα μιλήσουν ο Νίκος Μπακουνάκης, η Μικέλα Χαρτουλάρη, η Πόλυ Χατζημανωλάκη και ο συγγραφέας. 

Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ. - 8 μ.μ. POLIS ART CAFE .

Παρουσίαση

«Να μπω εγώ σε ξένη κάμαρη; Ποτέ», απάντησε η σπιτονοικοκυρά με την αρχοντιά γυναίκας με άμεμπτες αρχές. Όμως σαν πήγε τρεις και κάτι, κάποιος της υπέβαλε την ιδέα πως μπορεί να μην είναι καλά, να είναι μέσα και να χρειάζεται βοήθεια. Με κατεβασμένα τα μούτρα πήγε η Γεωργία στο σκρίνιο, που φυλούσε το κουτί με τα κλειδιά. Ξύλινο, με καλοσκαλισμένο το όνομα "Ηνωμένα Βουστάσια" στο λεπτό καπάκι. Και μέσα πάνω από τριάντα κλειδιά, φύρδην μίγδην, κάποια με ένα κομμάτι στραβοκομμένο γκρίζο χαρτόνι περασμένο με σπάγκο και με ένα νούμερο γραμμένο με κόκκινο μολύβι. Έβαλε κάτι γυαλιά του μακαρίτη και άρχισε να τα ανακατεύει με την παλάμη της μέχρι που τσίμπησε εκείνο με το "6". Έβγαλε τα γυαλιά, σηκώθηκε με ίσια την πλάτη. Ανέβηκε πρώτη τη σκάλα, στην αρχή λίγο διστακτικά, έπειτα πιο αποφασιστικά. Πίσω της η Ισμήνη κρατώντας ψηλά την λάμπα να βλέπουν και οι άλλοι. Και παραπίσω η ανιψιά του Τότη με το οινόπνευμα και η κόρη της Γεωργίας με μια λεκάνη. Τελευταίοι οι άντρες. Ξεκλείδωσαν το δωμάτιο.

Εικοσιμία ιστορίες, κάποιες περισσότερο μυθοπλαστικές, κάποιες με ψήγματα αυτοβιογραφίας, κάποιες από τα παλιά ή και τα παλιότερα, κάποιες προχθεσινές ή χθεσινές, κάποιες σκληρές και κάποιες τρυφερές, κάποιες ερωτικές και κάποιες φυλακισμένες σε μνήμες αστικές, όλες όμως βγαλμένες σε ίσες δόσεις από τη σχολαστική παρατηρητικότητα και τη φαντασία. Ελλειπτική εξιστόρηση με ρόλο για τον αναγνώστη, που πρέπει να ανατρέξει στη γεύση του ουρανίσκου του για να τις βιώσει. 

(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)  

Ο συγγραφέας

Ο Γιώργος Κυριακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα και το Λονδίνο. Εργάστηκε αποκλειστικά σε επιχειρήσεις, έχοντας κρατήσει παράλληλα έναν αυστηρά ιδιωτικό του κόσμο, όπου συνυπάρχουν η έρευνα για τη νεώτερη ελληνική κεραμική, η φωτογραφία, το γράψιμο, το φαγητό και το κρασί, οι φίλοι, η πολιτική, η αρχιτεκτονική, η ιστορία, η αρχαιολογία και η Αθήνα.

Η τρισέγγονη της Αραπίνας και άλλες ιστορίες είναι το πρώτο του λογοτεχνικό βιβλίο.

Εκδότης ΕΣΤΙΑ 
Σειρά ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ 230 
Χρονολογία Έκδοσης Οκτώβριος 2017 

Δηλώστε συμμετοχή στην παρουσίαση ΕΔΩ

Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ. - 8 μ.μ. POLIS ART CAFE .


Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας

e-la-theatro.gr

Υπερήφανος χορηγός επικοινωνίας

Για το e-la-theatro στο Facebook πατήστε ΕΔΩ

Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης Θεατρικός Συντάκτης

Κανένας δε γεννιέται με Manual οδηγίες χρήσεως. Ο άνθρωπος δημιουργείτε μέρα με την μέρα . Όταν στις εργοστασιακές μου ρυθμίσεις προστέθηκε το Θέατρο και η Ψυχολογία άρχισα να λειτουργώ ως καθρέφτης . Αγαπώ την μοναδικότητα του ανθρώπου και το πάθος του για ζωή. Από τον Θέσπι και τον πρώτο υποκριτή, το μαγικό <ΑΝ> του Στανισλάφσκι και μέχρι τις μέρες μας ...το θέατρο εξελίσσεται παράλληλα με τον άνθρωπο .

Κι αυτός ο άνθρωπος είσαι ΕΣΎ .