ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ

2018-10-11

4α Θεατρικά βραβεία ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ,Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, στο ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ .

ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ 

ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ είναι ο τίτλος της διαδικτυακής εκπομπής του Βασίλη Σαμαριτάκη που φέτος τιμά για συνεχή χρονιά, ηθοποιούς για την πολυετή προσφορά τους στο Θέατρο τον Κινηματογράφο και τον πολιτισμό.
Η βράβευση έγινε στις 10 Οκτωβρίου σε μία σεμνή συγκινητική τελετή - γιορτή στο ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ.
Οι Κριτές της τετράχρονης  θεσμοθετημένης εκδήλωσης είναι το κοινό, οι ακροατές της εκπομπής , που με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες - ψηφοφορία - αποφασίζουν σε ποιους ηθοποιούς θα δοθούν τα βραβεία κάθε χρονιά ! 

Βραβεία δόθηκαν στους : 

Ανέστης Βλάχος, Γεωργία Ζώη, Νεφέλη Ορφανού, Νέλλη Παππά και η Μαίρη Ραζή, για την προσφορά τους στο θέατρο και τον ελληνικό κινηματογράφο.

 Επίσης, το ειδικό βραβείο «Διπλής προσφοράς» στον ηθοποιό-σκηνοθέτη-θιασάρχη, Νίκο Δαφνή, για την σημαντική προσφορά του στα θεατρικά δρώμενα του Πειραιά πάνω από δύο δεκαετίες αλλά και γενικά στον χώρο του θεάτρου.

Βραβείο για τη μεγάλη συνεισφορά του στο θέατρο, τον κινηματογράφο και τον ελληνικό πολιτισμό, στον αείμνηστο Ανδρέα Μπάρκουλη .

Τα βραβεία φιλοτέχνησε ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗΣ

Η Βραδιά ξεκίνησε με μουσικό - Θεατρικό πρόγραμμα με τους : Γεωργία Ζώη, Βασίλης Σαμαριτάκης, Μαρία Δρακοπούλου, Ειρήνη Πεφάνη και Άρτεμις Γαϊτάνου (Α Capella), Γιάννης Λεκόπουλος,Αρετή Κοκκίνου και ο Χρήστος Μιχαήλ

Παρουσίαση-επιμέλεια-σκηνοθεσία: Βασίλης Σαμαριτάκης

Συμπαρουσίαση: Κώστας Βενετσάνος

Και φυσικά η απαστράπτουσα οικοδέσποινα ΑΝΝΑ ΦΟΝΣΟΥ πρόεδρος του ιδρύματος Το Σπίτι του Ηθοποιού που με χαρά φιλοξένησε την εκδήλωση και τους καλεσμένους της εκπομπής.

Η Άννα Φόνσου με την σκηνοθέτιδα Κατερίνα Μαντέλη.
Η Άννα Φόνσου με την σκηνοθέτιδα Κατερίνα Μαντέλη.

Τα Βραβεία

Το πρώτο βραβείο της βραδιάς απονεμήθηκε στον αείμνηστο ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΑΡΚΟΥΛΗ και το παράλαβε ο γιος του ηθοποιού, που σύμφωνα με δήλωση της νονάς του Άννας Φόνσου, θα ακολουθήσει κι εκείνος τον δρόμο του θεάτρου όπως και πατέρας του.

Στην συνέχεια οι παρουσιαστές κάλεσαν στην σκηνή ένα σπουδαίο θεατράνθρωπο και μεγάλο δάσκαλο του θεάτρου τον κύριο Γιάννη Μόρτζο για να δώσει τα επόμενα δύο βραβεία.

Βραβείο στον ΑΝΕΣΤΗ ΒΛΑΧΟ

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και δάκρυα χαράς στα μάτια παρέλαβε αυτό το βραβείο ο μεγάλος ηθοποιός , ενώ ευχαρίστησε για ακόμα μία φορά τους διοργανωτές και το κοινό για την αγάπη που δείχνουν στο πρόσωπο του χρόνια. Αναφέρθηκε στην συνεργασία του με τον Γιάννη Μόρτζο στην αγάπη που ενώνει τους καλλιτέχνες , δεν τον άφησε στιγμή από την αγκαλιά του , δίνοντας παράδειγμα για την προτυποποίηση της δράσης των ηθοποιών της γενιάς του.

Βραβείο στην ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΩΗ

Μεγάλη ήταν και η συγκίνηση και για την Ηθοποιό Γεωργία Ζώη που μοιράστηκε αυτό βραβείο με την Χρύσα Σπιλιώτη αγαπημένη συνάδελφο που χάθηκε πρόσφατα . Κάποτε κερδίσαμε ένα βραβείο με την Χρύσα που ποτέ δεν πήραμε στα χέρια μας... αυτό είναι για σένα Χρύσα μου ! Ακολούθησε ένα παρατεταμένο χειροκρότημα καθώς η ηθοποιός αποχωρούσε από την σκηνή.

Βραβείο για τον ΝΙΚΟ ΔΑΦΝΗ

Ειδικό βραβείο «Διπλής προσφοράς» στον ηθοποιό-σκηνοθέτη-θιασάρχη, Νίκο Δαφνή, για την σημαντική προσφορά του στα θεατρικά δρώμενα του Πειραιά πάνω από δύο δεκαετίες αλλά και γενικά στον χώρο του θεάτρου. 

Στον όμορφο Νίκο πρόσθεσε η Άννα Φόνσου ! 

- Δεν μου το είπες τότε που έπρεπε ... απάντησε με χιούμορ ο κύριος Δαφνής !

Βραβείο για την ΜΑΙΡΗ ΡΑΖΗ


Είναι φίλη μου και την θαυμάζω είπε η Άννα Φόνσου την ώρα που έδινε το βραβείο κοινού της διαδικτυακής εκπομπής  *Ηθοποιός σημαίνει φως του Βασίλη Σαμαριτάκη. 

Η κυρία Ραζή ευχαρίστησε κοινό και διοργανωτές. 

Βραβείο στην Νέλλη Παππά 

Για το σύνολο της προσφοράς της στο θέατρο και στον κινηματογράφο τιμήθηκε η αγαπητή ηθοποιός Νέλλη Παππά

Το βραβείο παρέλαβε από τον Σκηνοθέτη και ηθοποιό Γιώργο Λιβανό και με χαμόγελο ευχαρίστησε με την σειρά της κοινό και διοργανωτές για αυτή την τιμητική διάκριση.

Βραβείο στην Νεφέλη Ορφανού

Και τέλος βραβείο στην ηθοποιό Νεφέλη Ορφανού που δεν κατάφερε να παρευρεθεί λόγο ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Επίσημοι καλεσμένοι όλοι όσοι έδωσαν συνέντευξη ζωντανά στην εκπομπή «Ηθοποιός Σημαίνει Φως» την περίοδο 2017-2018:

Ανέστης Βλάχος, Μέλπω Ζαρόκωστα, Σπύρος Μπιμπίλας, Μαίρη Ραζή, Νεφέλη Ορφανού, Δημήτρης Πετρόπουλος, Γιάννης Μόρτζος, Κατερίνα Μαντέλη, Γιώργος Γεωργίου, Νέλλη Παππά, Νίκος Δαφνής, Γεωργία Ζώη κ.ά.

Χορηγοί της εκδήλωσης

TEMIKA LTD   Αρχελάου θέατρο-Θρακομακεδόνων

Σόφη Παπαδοπούλου Βιβή Παπαδοπούλου Fantastic catering

Στιγμές από την βραδιά στο Σπίτι του Ηθοποιού

Ευχαριστούμε που μας επιλέξατε για την ενημέρωση σας

e-la-theatro.gr

Υπερήφανος χορηγός επικοινωνίας

Για το e-la-theatro στο Facebook πατήστε ΕΔΩ 

Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης

Θεατρικός Συντάκτης

Κανένας δε γεννιέται με Manual οδηγίες χρήσεως. Ο άνθρωπος δημιουργείτε μέρα με την μέρα . Όταν στις εργοστασιακές μου ρυθμίσεις προστέθηκε το Θέατρο και η Ψυχολογία άρχισα να λειτουργώ ως καθρέφτης . Αγαπώ την μοναδικότητα του ανθρώπου και το πάθος του για ζωή. Από τον Θέσπι και τον πρώτο υποκριτή, το μαγικό <ΑΝ> του Στανισλάφσκι και μέχρι τις μέρες μας ...το θέατρο εξελίσσεται παράλληλα με τον άνθρωπο .

Κι αυτός ο άνθρωπος είσαι ΕΣΥ

Δημοφιλέστερα στο e-latheatro.gr