Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

2018-09-04

Μάγεψε το κοινό της Θεσσαλονίκης η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. Reporatge : Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Επταπύργιο 

Γεώργιος Εμμανουήλ Λαζαρίδης- Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή του κόσμου στη συναυλία που οργάνωσε το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης. 

Περισσότερα από 1.000 άτομα ανηφόρισαν στο Επταπύργιο και έζησαν μια μαγική βραδιά, όπου η ποίηση συνάντησε την μουσική και το Αυγουστιάτικο φεγγάρι. 

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στοχεύει όχι μόνο στην ψυχαγωγία του κόσμου αλλά και στην ανάδειξη των μνημείων της Θεσσαλονίκης. Λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις εσωτερικές αυλές του Φρουρίου και να ενημερωθούν για την ιστορία του Επταπυργίου, ενός από τα σημαντικότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης .

Στο πρώτο μέρος του προγράμματος ο παγκοσμίου φήμης Θεσσαλονικιός πιανίστας και συνθέτης Γεώργιος Εμμανουήλ Λαζαρίδης ερμήνευσε δυο έργα για πιάνο τουL. V. Beethoven, τη σονάτα αριθμ. 14, γνωστή σαν "Σονάτα υπό το σεληνόφως" και την σονάτα αριθμ. 17 ή αλλιώς "Σονάτα της καταιγίδας". Με ένα δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα οι θεατές έδειξαν τον ενθουσιασμό τους για το ρεσιτάλ πιάνου που απόλαυσαν σε ένα μοναδικό μνημείο της πόλης 

Στη συνέχεια η εξαιρετική Καρυοφυλλιά Καραμπέτη απήγγειλε μοναδικά, με φόντο το άρτια φωτισμένο μνημείο, τη "Σονάτα του σεληνόφωτος" του Γιάννη Ρίτσου, υπό τους ήχους της "Σονάτας υπό το σεληνόφως" του L. V. Beethoven. 

Στο τέλος της μουσικής παράστασης ο κόσμος φανερά συγκινημένος συνεχάρη τους πρωταγωνιστές και τους συντελεστές της υπέροχης βραδιάς. 

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Αθανάσιος Κολαλάς

Δημόσιες Σχέσεις/ Επικοινωνία: Έφη Τσαμπάζη 

Αθ. Κολαλάς Τ. Βελένη Γ. Λαζαρίδης Κ. Καραμπέτη Α. Μυκονίου Α. Θάνος.

Καραμπέτη- Λαζαρίδης 

Η πρόεδρος κ Διευθ. Συμβουλιος του ΚΠΚΜ Άννα Μυκονίου

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος


Ευχαριστούμε που μας επιλέξατε για την ενημέρωση σας

e-la-theatro.gr

Υπερήφανος χορηγός επικοινωνίας

Για το e-la-theatro στο Facebook πατήστε ΕΔΩ 

Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης

Θεατρικός Συντάκτης

Κανένας δε γεννιέται με Manual οδηγίες χρήσεως. Ο άνθρωπος δημιουργείτε μέρα με την μέρα . Όταν στις εργοστασιακές μου ρυθμίσεις προστέθηκε τοΘέατρο και η Ψυχολογία άρχισα να λειτουργώ ως καθρέφτης . Αγαπώ την μοναδικότητα του ανθρώπου και το πάθος του για ζωή. Από τον Θέσπι και τον πρώτο υποκριτή, το μαγικό <ΑΝ> του Στανισλάφσκι και μέχρι τις μέρες μας ...το θέατρο εξελίσσεται παράλληλα με τον άνθρωπο .

Κι αυτός ο άνθρωπος είσαι ΕΣΥ

Δείτε στο e-la-theatro.gr