Κωνσταντίνος Πασσάς

2017-05-31

Κωνσταντίνος Πασσάς . Ο ταλαντούχος ηθοποιός και σκηνοθέτης που κατακτά το διαδίκτυο σχολιάζοντας την επικαιρότητα μέσα από τον ρόλο της Ντένη Μαρκορά. Παρουσίαση: Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης

Κωνσταντίνος Πασσάς


Τα Βίντεο του στο διαδίκτυο γίνονται Viral . Όταν τον ακούς είσαι σίγουρος ότι πρόκειται για την Ντίνα Κώνστα στο ρόλο της Ντένης Μαρκορά από τους < Δύο Ξένους > . Ο Κωνσταντίνος Πασσάς είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης . Ας τον γνωρίσουμε μέσα από την συνέντευξη που έδωσε στο e-la-theatro.gr

Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης : Κωνσταντίνε ποιά ήταν η πρώτη σου επαφή η σχέση με το θέατρο ;

Κωνσταντίνος Πασσάς : Σε ηλικία 5 χρόνων σε ένα πολύ μικρό χωριό στο Μιχαλίτσι της Πρέβεζας με ρωτάνε τι θα γίνω όταν μεγαλώσω και απαντώ ηθοποιός. 

Χωρίς κανένα ερέθισμα ότι έβλεπα ήταν μόνο από την τηλεόραση και ένιωθα την ανάγκη να κάνω αυτή τη δουλειά. Γενικά με είχαν πάρει στην καζούρα και με κορόιδευαν. 

Καθώς μεγάλωνα το πράγμα αρχίζει να μεστώνει και έλεγα πρέπει να πάω στην Αθήνα να σπουδάσω θέατρο. Στη δευτέρα Λυκείου συμμετείχα σε κάποιες παραστάσεις και σκηνοθετούσα χωρίς να έχω καμία εμπειρία καμιά γνώση. Μου αρέσει που καθώς μεγάλωνα είχα και μία προσωπική αμφισβήτηση πέρα από κείνη του περιβάλλοντος των γνωστών των φίλων και της οικογένειας .

ΖΤΣ :Τελικά τα κατάφερες ;

Κ.Π. : Ήρθα στην Αθήνα το 1994 Όπου έγινε το εξής x stream ... Πέρασα πρώτος αντί για θεατρολογία στη θεολογία

Έγινε λάθος στο μηχανογραφικό . Έπαθα τρέλα ! Έδωσα εξετάσεις στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου χωρίς καμία προετοιμασία καλά τα πήγα αλλά δεν πέρασα... Παρακολούθησα κάποια θεατρικά εργαστήρια με προετοίμασε ο ηθοποιός Ιάκωβος Ψαρράς έδωσα εξετάσεις και πέρασα στη δραματική σχολή του ωδείου Αθηνών . Πήρα το πτυχίο μου στο θέατρο το 2000 παράλληλα έκανε και τις σπουδές μου στην κοινωνική θεολογία.

ΖΤΣ : Ποια είναι τα πρώτα σου επαγγελματικά βήματα ;

Το 1999 ξεκίνησα επαγγελματικά να εργάζομαι στο θέατρο. Έκανα πολλές παραστάσεις παιδικού θεάτρου και χορού. Εργάστηκα για τρία χρόνια στην ομάδα χορού σχεδία . Έχω χορέψει στην Αγία Πετρούπολη στην Τιφλίδα και αυτό ήταν μία από τις πιο ωραίες εμπειρίες της ζωής μου. Από το 2000 ξεκίνησα να κάνω stand up comedy με την Λουκία Ρικάκη. Είναι ένα από τα πιο δύσκολα είδη θεάτρου είσαι ολομόναχος στη σκηνή χωρίς σκηνοθέτη, έπρεπε να γράφεις τα κείμενά σου. Αυτό είναι κάτι που είναι υποχρεωτικό στις αμερικανικές δραματικές σχολές. Πρέπει να κάνεις τουλάχιστον έξι μήνες stand up comedy σε κάποιο μπαρ theater για να πάρεις το πτυχίο σου. Γενικά έχω μία ευκολία να κάνω διάφορες φωνές μου το λεγε και ο Τερζόπουλος όταν συνεργάστηκα μαζί του. 

ΖΤΣ : Η Ντένη Μαρκορά πως ήρθε στην ζωή σου ;

ΚΠ : Η Ντένη Μαρκορά ήρθες στη ζωή μου όταν πειραματιζόμουν με διάφορα κείμενα για το stand up comedy Σε κάποια παράσταση μου εμφάνιζα τη μητέρα μου η οποία είχε την φωνή της Ντένη. Γενικά έχω μία ευκολία στη φωνή της Ντένη . Ίσως είναι ανατομικό θέμα στην τοποθέτηση της φωνής μου και γενικότερα ο χαρακτήρας της με βοήθησε να αποδομώ διάφορους ρόλους. 

ΖΤΣ : Πως ξεκίνησαν τα βίντεο στο διαδίκτυο τα Μαρκορά rules ;

ΚΠ: Με παρότρυναν οι φίλοι μου. Στην Ελλάδα είναι δύσκολα τα πράγματα για ένα νέο ηθοποιό. Παρόλο που έχω μεγάλη ευκολία να μπαίνω σε διάφορους και πολλούς ρόλους οι ευκαιρίες δεν ήταν πολλές.

 Τότε ήταν που οι φίλη μου ηθοποιός Κατερίνα Μισιχρόνη με παρότρυνε να βγάλω την Ντένη στο διαδίκτυο. Και γενικά όλοι μου οι φίλοι τους άρεσε τους έφτιαχνε τη διάθεση ! 

ΖΤΣ : Υπήρξε φαντάζομαι μεγάλη ανταπόκριση ; 

ΚΠ : Ομολογώ πως ναι ! Ως και πρόταση από τηλεόραση

Μου έκανε πρόταση ένα κανάλι για μία σειρά.... Ένα κανάλι που πήρε άδεια και ξε-πήρε ...και έτσι δεν έγινε . Βλέπεις εκτός από ταλέντο χρειάζεται να έχεις και τύχη ! 

ΖΤΣ :  Αυτή την εποχή τι κάνεις ; 

ΚΠ : Ο Λάμπρος Φισφής και ο Δημήτρης Μακαλιάς μου πρότειναν να φέρω την < Ντένη > στο comedy festival 

Δέχτηκα και είχε μεγάλη επιτυχία η μία και μοναδική παράσταση που έκανα. Και Πέμπτη 1 Ιουνίου στο θέατρο ΑΒΑΤΟΝ θα κάνω ακόμα μία παράσταση. 

ΖΤΣ : Να ευχηθώ καλή και μεγάλη επιτυχία για σήμερα και να σε ρωτήσω κλείνοντας για την ηθοποιό που ερμήνευσε την Ντένη την κυρία Ντίνα Κώνστα και τους δημιουργούς της Ρήγα - Αποστόλου . 

ΚΠ : Τη θαυμάζω απεριόριστα. Έχει μεγάλη θεατρική πορεία με εξαιρετικές ερμηνείες στο ενεργητικό της.

 Ήταν η πρώτη Φαύστα του Μποστ. Και πόσοι άλλοι ρόλοι σχεδόν σε όλα τα είδη θεάτρου. Δυστυχώς ή ευτυχώς στο ευρύ κοινό έγινε γνωστή μέσω της ηρωίδας Γιολάντας Ραγιά στο Δις εξαμαρτείν του Ρέππα-Παπαθανασίου και φυσικά εκτινάχθηκε με τη Ντένη Μαρκορά στους Δύο ξένους του Ρήγα-Αποστόλου. Τον Αλέξανδρο Ρήγα τον εκτιμώ πολύ. Και σαν σεναριογράφο και σαν σκηνοθέτη. Οι τηλεοπτικές του σειρές αλλά και θεατρικές του παραστάσεις έχουν γράψει τη δική τους ιστορία κάτι που το βλέπουμε και από τις συνεχείς επαναλήψεις στην τηλεόραση και στο θέατρο.

Ευχαριστούμε για την ανάγνωση

e-la-theatro.gr Υπερήφανος χορηγός επικοινωνίας

Βρείτε μας στο Facebook