Μάνος Πετούσης

2019-01-30

Απειλές και φασιστικές συμπεριφορές...

Απειλές και φασιστικές συμπεριφορές 

δεν είναι κομμάτι του δικού μου πολιτισμού

Με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο γνωστός Χαϊδαριώτης ηθοποιός και σκηνοθέτης Μάνος Πετούσης καταγγέλλει ότι κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δέχτηκε απειλές από δημοτικό σύμβουλο της διοίκησης του δήμου. 

Ο κ. Πετούσης στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι υποψήφιος με την δημοτική παράταξη 

«Χαϊδάρι Ξανά» Βαγγέλης Ντηνιακός 

Tην Δευτέρα 28/01/2019 αποφάσισα να παρακολουθήσω το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαϊδαρίου, μιας και ένα από τα θέματα αφορούσε τον πολιτισμό.

Το τι ειπώθηκε και τι θέλει να κάνει ο δήμος δεν θα το σχολιάσω.

Γιατί δεν είναι το θέμα μου αυτό, αν και έχω να κάνω ενστάσεις ως προς το σκεπτικό μιας τέτοιας απόφασης παραμονές εκλογών. Επίσης για την θεματολογία και το τι θα εκτεθεί σε ένα από τα δυο μουσεία που θέλουν να δημιουργήσουν.

Εύχομαι να μην είναι ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΗ η ενημέρωση από τη δημιουργία του μουσείου «ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ» που ετοιμάζουν... Θα δείξει... (Σημειωτέον πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο μιας και ψηφίστηκε από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της δημοτικής αρχής).

Όσο για το Μουσείο Λαογραφίας, από αυτά που άκουσα, θεωρώ ότι δεν υπάρχει μια σοβαρή μελέτη για τη δημιουργία ενός τέτοιου χώρου. Τόσο για το πού θα στεγαστεί όσο και το τι θα εκτεθεί.

Κατά τη διάρκεια λοιπόν των ομιλιών υπήρχαν ενστάσεις, γέλια, διαφωνίες εντάσεις και ανέβαιναν γενικά οι τόνοι από όλους τους δημοτικούς συμβούλους. Στο ξεκίνημα λοιπόν μιας ομιλίας ενός δημοτικού συμβούλου (δεν θυμάμαι το όνομα του και τον άνθρωπο δεν τον γνωρίζω παρά μόνο εκ όψεως), έτσι όπως ξεκίνησε την ομιλία του γέλασαν αρκετοί και γέλασα και εγώ.

Και πάμε τώρα να καταλάβουμε ποια είναι η αντίληψη της Δημοτικής Αρχής για τον Πολιτισμό στο Χαϊδάρι.

Να θυμίσω ότι πριν από ενάμισι χρόνο περίπου διοργάνωσα μια συναυλία - αφιέρωμα στην τηλεοπτική σειρά «ΤΟ ΜΙΝΟΡΕ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ». Εργάστηκαν αφιλοκερδώς αρκετοί Χαϊδαριώτες, αλλά και πάρα πολλοί αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες. Στόχος να συγκεντρωθεί ένα χρηματικό ποσό για να ενισχύσουμε το Χριστοδούλειο Ορφανοτροφείο.

Εκείνη λοιπόν τη στιγμή γύρισε ένας εκ των δημοτικών συμβούλων της Δημοτικής αρχής και μου είπε επί λέξει: «Εσύ, όταν θα ξανακάνεις παράσταση εδώ, θα πληρώσεις εισιτήριο. (Εννοούσε τη συναυλία - αφιέρωμα που έκανα για το Μινόρε της Αυγής).

Τι να εννοούσε άραγε ο κατά τα άλλα δημοκράτης Χαϊδαριώτης; 

Είναι μαγαζάκι του ο Δήμος και δεν ανήκει σε όλους τους Χαϊδαριώτες; 

Δίνουμε τους χώρους του Δήμου για εκδηλώσεις μόνο στους «δικούς μας»;

Τον ενόχλησε που αυτά τα 5 χρόνια που βρίσκονται στο Δήμο δεν έχουν κάνει ΤΙΠΟΤΑ, οπότε μια τέτοιου είδους εκδήλωση φυσικά και ενόχλησε.

Και το κυριότερο είναι ότι ο Δήμος δεν έβγαλε από το ταμείο του ούτε ένα σεντς. Μόνο το χώρο διέθεσε και το ρεύμα. (Που το κάνει σε όλους, δεν ήταν προνομιακή η μεταχείριση).

Το χειρότερο από όλα βέβαια είναι ότι την ημέρα της εκδήλωσης συμπεριφέρθηκε με το χειρότερο τρόπο στους καλλιτέχνες. 

Αν και ήρθαν και πρόσφεραν ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ με την παρουσία τους στον σκοπό για τον οποίο διοργανώθηκε η εκδήλωση.

Και μη γυρίσει να μου πει κανείς ότι είχε πολιτική χροιά η συναυλία αυτή, γιατί δημόσια έκανα έκκληση ως μονάδα σε όποιον ήθελε να έρθει να βοηθήσει.

Ενώ τελείωνε λοιπόν το Δημοτικό Συμβούλιο, τον άκουσα να λέει ότι, αν είμαστε αλλού, θα μιλάγαμε ΑΛΛΙΩΣ. 

Τι να εννοούσε άραγε; Όποιος διαφωνεί με τις απόψεις τους του μιλάνε "ΑΛΛΙΩΣ";

Ποιο είναι αυτό το ΑΛΛΙΩΣ, ειλικρινά θα ήθελα να το μάθω...

Όταν εκπροσωπείς με την παρουσία σου δημόσιες εκδηλώσεις και δηλώνεις ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ με τη συμπεριφορά σου εκθέτεις όλο το ΔΗΜΟ...

Υ.Γ Δν είναι σκοπός μου να εκθέσω το συγκεκριμένο συμπολίτη μας, γι' αυτό και δεν αναφέρω το όνομα του.

ΑΛΛΑ:

  1. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ.

2.  ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ