Μήδεια του Μποστ

2017-05-18

Η Μήδεια μια γυναίκα στυγνή, κακούργα δολοφόνισσα, που έσφαξε τα παιδιά της επειδή ήτανε κάτι παλιόπαιδα που δεν παίρνανε τα γράμματα, ούτε να δουλέψουνε θέλανε... Reportage: Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης

Μήδεια του Μποστ 

Η Μήδεια, του Μέντη Μποσταντζόγλου (Μπόστ) ένα έργο βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη και κατέληξε να μιλάει σε δεκαπεντασύλλαβο για μια γυναίκα στυγνή, κακούργα δολοφόνισσα, που έσφαξε τα παιδιά της επειδή ήτανε κάτι παλιόπαιδα που δεν παίρνανε τα γράμματα, ούτε να δουλέψουνε θέλανε, και είχε κι έναν άντρα που την κεράτωνε από πάνω και ήθελε να παντρευτεί την πριγκίπισσα της Κορίνθου. 

Έτσι, θολωμένη η Μήδεια από τη ζήλια και όλα τα προβλήματα που την περικυκλώνανε, αρπάει το χασαπομάχαιρο απ' την κουζίνα και φευ. 

Αντί να σφάξει τα παιδιά της σκοτώνει κάτι συμμαθητές τους που είχανε πάει στο σπίτι να τα πάρουνε και να γυρίζουνε ποιος ξέρει πού. 

Μέντης Μποσταντζόγλου  

Μέντης Μποσταντζόγλου (Χρύσανθος Βοσταντζόγλου, 1918 - 13 Δεκεμβρίου 1995), γνωστός περισσότερο με το ψευδώνυμο Μποστ, ήταν Έλληνας σκιτσογράφος και γελοιογράφος, θεατρικός συγγραφέας, στιχουργός και ζωγράφος.

Γεννήθηκε το 1918 στην Κωνσταντινούπολη και πέθανε το 1995. Ήταν παντρεμένος με τη Μαρία Μποσταντζόγλου, το γένος Παπαγιαννακοπούλου. Οι δυο γιοί του Κώστας και Γιάννης είναι σήμερα διακεκριμένοι στον χώρο της γραφιστικής και την υποκριτικής αντίστοιχα. Το έργο του περιλαμβάνει πολιτικές γελοιογραφίες και χρονογραφήματα, εικονογραφήσεις βιβλίων και περιοδικών, δέκα θεατρικά έργα και πολλές ζωγραφικές συνθέσεις.

Παρουσίαζεται από την ομάδα < Αθηναίων Τέχνες > 

Το Σάββατο 20 Μαίου 2017 στις 20:00  στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας Ταϋγετου 60. τηλέφωνο 210-2011151 


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η παράσταση θα παιχτεί και το Σάββατο 27 Μαΐου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Βαφειοχωρίου». ∆ιεύθυνση: Καρολίδου 2 Πολύγωνο, ώρα έναρξης 20:00 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 

Σκηνοθεσία : Φίλιππος Φίλογλου

Σκηνογραφία : Ειρήνη Τοπουζη

Φωτογραφία : Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης

Ευχαριστούμε για την ανάγνωση

e-la-theatro.gr Υπερήφανος χορηγός επικοινωνίας

Βρείτε μας στο Facebook