Θέατρο ΑΜΑΛΙΑ

2019-02-05

Τις επόμενες ώρες αναμένετε επίσημα η πρώτη παράσταση  του ΑΜΑΛΙΑ 

Νεός καλλιτεχνικός διευθυντής στο ιστορικό ΑΜΑΛΙΑ της θεσσαλονίκης ο Μάνος Πετούσης

Μπορεί για τον κόσμο των media να έσκασε σαν βόμβα η είδηση ότι Μάνος Πετούσης αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση του ιστορικού και υπέροχου θεάτρου ΑΜΑΛΙΑ της συμπρωτεύουσας, ωστόσο ο σκηνοθέτης και ηθοποιός εργάζεται εδώ και καιρό για την ολοκλήρωση της ιδέας. 

Η συνεργασία του με τις ΟΨΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ μετράει αρκετούς μήνες μια και είναι η εταιρία που έχει αναλάβει την παράσταση Γράμμα σ ένα παιδί με την Ζέτα Δούκα και σκηνοθεσία δική του, που γνώρισε και γνωρίζει μεγάλη επιτυχία όπου κι αν παιχτεί.

Ένα μεγάλο βήμα για την θεατρική ιστορία της Θεσσαλονίκης είναι η επαναλειτουργία του θεάτρου ΑΜΑΛΙΑ είδηση που ξυπνά μνήμες και γεμίζει χαρά το θεατρόφιλο κοινό. 

Τα θεμέλια για αυτό το ευχάριστο γεγονός βάζουν οι ΟΨΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ με τον Μάνο Πετούση στην καλλιτεχνική διεύθυνση και φυσικά την αγάπη του κόσμου της Θεσσαλονίκης.

Σύντομη ιστορική αναφορά

Το 1972 χτίζεται στην οδό Αμαλίας, και προορίζεται για κινηματογράφος. 

Την ίδια χρονιά δίνεται η δυνατότητα για θεατρική σκηνή που πέρασαν σπουδαία ονόματα του θεάτρου όπως η Καριοφυλλιά Καραμπέτη, ο Παύλος Κοντογιαννίδης, η Ελένη Γερασιμίδου, η Ρούλα Πατεράκη  ο Χρήστος Στέργιογλου κ.α.

Το 1995 θα κάνει εκεί το θεατρικό του ντεμπούτο ο σπουδαίος εικαστικός και ηθοποιός Άγγελος Παπαδημητρίου ερμηνεύοντας Μαλβόλιο από την Δωδέκατη Νύχτα του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Νίκου Χουρμουζιάδη.

Το Θέατρο ΑΜΑΛΙΑ αποτέλεσε για 25 χρόνια την στέγη της ένδοξης Πειραματικής Σκηνής της «Τέχνης» απο το 1987 έως το 2012

ΑΝΕΒΑΣE πάνω από εκατό έργα, κλασικά και σύγχρονα, ελληνικά και ξένα, γνωστά και άγνωστα: του Eυριπίδη και του Aριστοφάνη, του Σαίξπηρ και του Mπεν Tζόνσον κ.α.

ΠΑΡΟΥΣΙAΣE σε πανελλήνια "πρώτη" άπαιχτα κείμενα του Ιάκωβου Καμπανέλλη, της Mαργαρίτας Λυμπεράκη, της Στέλλας Mιχαηλίδου, του Άκη Δήμου, της Φωτεινής Φραγκούλη, της Λένας Διβάνη κ.α.

Τις επόμενες ώρες αναμένετε επίσημα η πρώτη παράσταση που στο τέλος Μαρτίου θα εγκαινιάσει την νέα εποχή του ΑΜΑΛΙΑ

Ο Μάνος Πετούσης με τον Μίμη Πλέσσα και την Δήμητρα Σταθοπούλου.

Νίκη Παλικαράκη , Μιμί Ντενίση, Μ. Πετούσης

Με τον Σκηνοθέτη Πέτρο Ζούλια.

Ντίνος Καρύδης , Μάνος Πετούσης

Με τον Αλέξανδρο Ρήγα


Ευχαριστούμε που επιλέξατε για την ενημέρωση σας

e-la-theatro.gr

Υπερήφανος χορηγός επικοινωνίας

Για το e-la-theatro στο Facebook πατήστε ΕΔΩ   

Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης

Θεατρικός Συντάκτης

Κανένας δε γεννιέται με Manual οδηγίες χρήσεως. Ο άνθρωπος δημιουργείτε μέρα με την μέρα . Όταν στις εργοστασιακές μου ρυθμίσεις προστέθηκε το Θέατρο και η Ψυχολογία άρχισα να λειτουργώ ως καθρέφτης . Αγαπώ την μοναδικότητα του ανθρώπου και το πάθος του για ζωή. Από τον Θέσπι και τον πρώτο υποκριτή, το μαγικό <ΑΝ> του Στανισλάφσκι και μέχρι τις μέρες μας ...το θέατρο εξελίσσεται παράλληλα με τον άνθρωπο .

Κι αυτός ο άνθρωπος είσαι ΕΣΥ

Δείτε ακόμα