Το Χρυσό Αρισμαρί

2017-11-20

«Το Χρυσό Αρισμαρί» είναι ένα σπάνιο και μοναδικό βότανο με θεραπευτικές ιδιότητες. Ο ήρωας του παραμυθιού ξεκινά να το ανακαλύψει για να θεραπεύσει τον πατέρα του. Reportage Αθηνά Κουτσούκου 

Το Χρυσό Αρισμαρί 

Κέλλυ Σταμουλάκη 

«Το Χρυσό Αρισμαρί» είναι ένα σπάνιο και μοναδικό βότανο με θεραπευτικές ιδιότητες. 

Ο ήρωας του παραμυθιού μας οπλισμένος με ανδρεία και θέληση ξεκινά να το ανακαλύψει για να θεραπεύσει τον πατέρα του. Παραμερίζει τους τεράστιους κινδύνους του εγχειρήματος του και χωρίς να το καταλάβει βρίσκεται μέσα σε μια λυτρωτική περιπέτεια αυτογνωσίας. 

Στο ταξίδι αυτό δεν είναι μόνος... Έχει συμπαραστάτη τον καλύτερό του φίλο και μαζί ζούνε τις πιο απίθανες περιπέτειες και έντονες δοκιμασίες μέχρι τον τελικό τους προορισμό που δεν είναι άλλος από το Αθάνατο Αρισμαρί.  

«Το Χρυσό Αρισμαρί» είναι μια παράσταση που αναδεικνύει την ανιδιοτέλεια ως ύψιστη αρετή δίνοντας νόημα στην αγάπη, στη φιλία και στη σχέση γονιών - παιδιών, την αρμονική σχέση των ανθρώπων με τα ζώα, πλέκοντας αριστοτεχνικά τις έννοιες της ατόφιας αγάπης και της αλληλεγγύης.

Το «κάθε εμπόδιο για καλό» εδώ βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή του, αφού οι ήρωες μας μέσα από τις εμπειρίες μαθαίνουν την αξία των συναισθημάτων τους, ξεπερνούν το «εγώ» και δίνουν χώρο και προτεραιότητα στο «εμείς» γνωρίζοντας την μαγική δύναμη του «μαζί». 

Αλλά και σε κάθε αγώνα και δράση τους η θετική προσέγγιση πάντα βγαίνει μπροστά τους και με ένα μαγικό τρόπο ξεπληρώνει κάθε καλό που έχουν κάνει. Έτσι απελευθερωμένοι, χωρίς παραπλανητικά διλήμματα βαδίζουν μπροστά με οδηγό τους εκείνες τις σοφές επιλογές, που μόνο η ανιδιοτελής προσφορά μπορεί να μας εγγυηθεί.  

Το έργο χρησιμοποιεί την δομή των παραμυθιών , τις κινηματογραφικές εναλλαγές και το χιούμορ, ώστε να αναδείξει ένα διαχρονικό θέμα, τις ανθρώπινες σχέσεις. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Κέλλυ Σταμουλάκη 

Στίχοι: Κέλλυ Σταμουλάκη-Γιάννης Προεστάκης 

Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας 

Σκηνικά: Δέσποινα Βολίδη 

Κοστούμια: Ρουσσέτος Σιγάλας 

Ενορχήστρωση-Μουσική Διδασκαλία: Μαυρίκιος Μαυρικίου Χορογραφίες: Αναστάσης Δεληγιάννης 

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη 

Ηχητικός Σχεδιασμός: Δημήτρης Δημητριάδης 

Βοηθός Σκηνοθέτη: Παύλος Εμμανουηλίδης 

3d Animation: Χρήστος Παπαμέτης Μακιγιάζ-Χτενίσματα: Εκπαιδευτικός όμιλος «Νίκος Αμάραντος» Graphic design: Funky Glam - Derek Liontis

ΔΙΑΝΟΜΗ:

Τάσος Χαλκιάς, Ελευθερία Ρήγου, Ευτυχία Φαναριώτη Ορέστης Τρίκας, Μαυρίκιος Μαυρικίου, Έλενα Δελακούρα Παύλος Εμμανουηλίδης, Νίκος Παρασκευόπουλος, Έφη Κιούκη, Δημήτρης Δημητρόπουλος, Έλενα Παπαδημητρίου, Γιώργος Σαμαράς Ευγενία Μανούσου, Άννα Τσάφα 

Θέατρο ΗΒΗ 

 Σαρρή 27-Αθήνα Κάθε Κυριακή στις 11:00 & 14:30 Διάρκεια: 95 λεπτά

Reportage Φωτογραφίες

Αθηνά Κουτσούκου  

Παρακολούθησαμε το Χρυσό Αρισμαρί. Έξυπνοι διάλογοι, γρήγορη δράση μα πάνω απ όλα πολύ χιούμορ έκαναν όλους τους μικρούς φίλους που την παρακολούθησαν να λυθούν στο γέλιο και να συμμετέχουν κατά τη διάρκεια της παράτασης.

Μεγάλη η παιδαγωγική αξία του συγκεκριμένου έργου μιλάει για της σχέσεις των φίλων αλλά και τη σχέση γονέα παιδιού. Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μαυρίκιος Μαυρικίου και Δέσποινα Βολίδη τρεις σταθεροί συνεργάτες του θιάσου μαζί με τα πολυμορφικά κουστούμια του Ρουσσέτου Σιγάλα και τις τρισδιάστατες εικόνες του Χρήστου Παπαμέτη συνέβαλαν στο να μας ταξιδέψουν με τον καλύτερο τρόπο μέχρι τον τελικό προορισμό....το χρυσό αρισμαρί.

Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας

e-la-theatro.gr

Υπερήφανος χορηγός επικοινωνίας

Για το e-la-theatro στο Facebook πατήστε ΕΔΩ

Χορηγός άρθρου