ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΡΟΔΟ

2018-12-19

Το έργο βασίζεται στην ζωή μιας γυναίκας , κάθε γυναίκας στο έργο, της Ρόουζ (Rose). 

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΡΟΔΟ 

Κείμενα - Επιμέλεια - Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Χασιαπέτης

Οι δυσκολίες, οι προβληματισμοί, οι συγκρούσεις που αρχίζουν από την εφηβεία, την ενηλικίωση μέχρι και την ολοκλήρωση της, διαδραματίζονται επί σκηνής. 

Η κατανόηση και η προσαρμογή ή όχι στα υπάρχοντα δεδομένα της οικογένειας, φιλικού περίγυρου, επαγγελματικού προσανατολισμού κ.α. διαμορφώνουν και προσδιορίζουν την ίδια σαν άτομο, σαν χαρακτήρα. 

Η συναισθηματική υποστήριξη όταν υπάρχει βοηθά στην ενδυνάμωση της. Ο μιμητισμός των προτύπων που της προβάλλονται μέσα στην πορεία της, την διαμορφώνουν ή έστω προσπαθούν. Μέσα από συνεχείς συγκρούσεις (οικογένεια, σχέσεις, επάγγελμα, κοινωνικός περίγυρος) η πρωταγωνίστρια μας καλείται να αποφασίσει εάν θα παραμείνει δυνατή με τις δικές της απόψεις ή θα ακολουθήσει κι αυτή τον δρόμο του Συνόλου. 

Εάν θα ξεπουλήσει και το τελευταίο καλό ( The Last Rose) που έχει μέσα της ή όχι." 

Χορογραφία: Σμαρώ Κεπαπτσόγλου

Κείμενα - Επιμέλεια - Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Χασιαπέτης

Μουσική Επιμέλεια: Λουκία Γκαρδιακού

Φωτογραφία - Βίντεο: Αντώνης Τασσόπουλος

Ενδυματολόγος: Νεκταρία Συρίγου

Επικοινωνία & Δημόσιες Σχέσεις: Άτζυ Νομικού

Υπεύθυνη Marketing: Μάρι Μπενοπούλου

Χορευτές: Άρτεμις Δανούση, Νικόλ Καφετζοπούλου, Αυγουστίνος Φιτιλής, Ραφαέλα Κότσελα, Δώρα Μπηλιώνη, Παπανικολάου Νίκη, Βασιλική Καραντώνη

Ηθοποιός: Ελένη Γκιούρα (Αφήγηση)

Μουσικοί: Λουκία Γκαρδιακού (Πιάνο - Ακορντεόν), Κωνσταντίνος Χριστοδούλου (Πιάνο), Bianca Scabellone (Τσέλο), Κλειώ Δερτιλή (Κρουστά), Μελίνα Ντελίκου (Βιολί), Μαντώ Κάτσικα (Φωνητικά)

Διάρκεια παράστασης 52 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Ημερομηνίες: 3, 10 και 17 Φεβρουαρίου 

ώρα 21:00 

Οlvio 

 Φαλαισίας 7, Αθήνα 118 55 Τηλέφωνο: 21 0341 4118 

Τιμές 12 γενική και 9 φοιτητικό ΑΜΕΑ ανέργων
Έκδοση από το viva.gr και το olvio Γράφει η Αθηνά Κουτσούκου

 Η συνεχόμενη σύγκρουση των ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ μέσα μας. Μια μουσικοχορευτική παράσταση που περιγράφει την πραγματικότητα της σύγχρονης Ελληνικής κοινωνίας. 

 Μοναδικοί οι συμβολισμοί επί σκηνής μέσα από τους οποίους δείχνει την πάλη της Ελληνίδας γυναίκας ανάμεσα στα θέλω τα δικά της και τα πρέπει και τα ΜΗ της οικογένειας από τη μέρα που γεννιέται. 

 Η παράσταση σε καθηλώνει από το πρώτο λεπτό, με την αφήγηση της Ελένης Γκιούρα, τις εκπληκτικές χορογραφίες της Σμαρώς Κεπαπτζόγλου, οι οποίες πλαισιώνονται από μουσική με ζωντανή ορχήστρα και τραγούδι. Κείμενα, χορογραφίες, ενδυματολογία μουσική αλλά και τραγούδι πραγματικά όλα δουλεμένα πολύ μέχρι και στην τελευταία λεπτομέρεια. 

Πολλά συγχαρητήρια στον κο Κωνσταντίνο Χασιαπέτη για τα κείμενα την επιμέλεια αλλά και τη σκηνοθεσία όλου αυτού που παρακολουθήσαμε.

Άραγε στο τέλος η Ρόουζ υποκύπτει; 

Ακολουθεί το δρόμο του συνόλου ή κάνει τη δική της επανάσταση;;; Μήπως όλο αυτό σας θυμίζει κάτι από το εγώ σας? Το μικρό Γολγοθά της κάθε μιας από εμάς; Της μητέρας μας; Της αδελφής μας αλλά ίσως και της ίδιας μας της κόρης τελικά; Το συνεχόμενο αγώνα μέσα μας για το τι πραγματικά επιθυμούμε για τον εαυτό μας και τι μας ωθούν οι άλλοι να κάνουμε; Η συνέχεια επί σκηνής...

Οι νέες ημερομηνίες για τις παραστάσεις του Ιανουαρίου θα ανακοινωθούν σύντομα. ΜΗΝ ΤΗ ΧΑΣΕΤΕ


Ευχαριστούμε που μας επιλέξατε για την ενημέρωση σας

e-la-theatro.gr

Υπερήφανος χορηγός επικοινωνίας

Για το e-la-theatro στο Facebook πατήστε Εδώ