Βότκα... Δηλητήριο

2017-11-15

Μια ξεχωριστή βραδιά για φίλους κέρασε ο θίασος της ΒότκαςΒΟΤΚΑ... Δηλητήριο στο Άβατον αποκλειστικό Φωτο-ρεπορτάζ. Είδαμε ακούσαμε... Reportage Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης

Βότκα... Δηλητήριο 

Καρφίτσα δεν έπεφτε στο θέατρο της οδού Ευπατριδών το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στην παράσταση της Κωμωδίας που ξεκλειδώνει τον μύθο του χρήματος, Βότκα...Δηλητήριο του Θανάση Θεολόγη .

Μια ανατρεπτική κωμωδία, εμπνευσμένη από το διήγημα του Τσέχωφ,

«Το πορτοφόλι» 

Τρεις φίλοι, Ρώσοι ηθοποιοί, βρίσκουν μια τσάντα γεμάτη με χρήματα. Το πρώτο στάδιο της τρέλας, της ευτυχίας και του ονείρου, το διαδέχεται το στάδιο της καχυποψίας και της μοιρασιάς του πλούτου.

Μέσα σε αυτή την σύγκρουση των σκέψεων και των αποφάσεων, εισβάλλει στο χώρο, κυνηγημένος από τους δανειστές του, ο τενόρος Μαλάκωφ.

Τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν, γιατί ο Μαλάκωφ απαιτεί κι αυτός μερίδιο. Ποιος θα υπερισχύσει, ποιος θα δηλητηριάσει τον άλλον, ποιο όνειρο θα εκπληρωθεί;

Ο πλούτος δεν αλλάζει τον άνθρωπο, τον αποκαλύπτει.

Μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό.

Η Αναστασία Γκολέμα μας βάζει αμέσως στο κλίμα με μια εκπληκτική ερμηνεία , ένα θυμιατό και μία προσευχή.... Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι παρακολουθείτε την δράση σε ένα καμαρίνι την ώρα που τελειώνει μία παράσταση... Ακριβώς εκείνη την στιγμή αρχίζει η Βότκα...Δηλητήριο.   

Ένα έξυπνο κείμενο με απίστευτο χιούμορ οδηγεί τον θεατή σε υγιεί συμπεράσματα για το χρήμα και τον πλούτο και την πλαστή ιδέα ευτυχίας που φέρουν. Υπερασπίζεται την αρχαιοπρεπής ρήση: οὐκ ἐν τῷ πολλῷ τὸ εὖ.

Ο ίδιος ο συγγραφέας ο θανάσης Θεολόγης ενσαρκώνει έναν από του τους τέσσερις ρόλους της παράστασης με εξαιρετική μαεστρία . 

Δεν μπορώ να σας αποκαλύψω αν θα πέσει στην παγίδα...ο Χάρης Σώζος μπορώ με σιγουριά να σας πω ότι η ερμηνεία του για μία ακόμα φορά θα σας μείνει αξέχαστη.  

Και για το τέλος σας άφησα τον ρόλο κλειδί που υπερασπίζεται ο αγαπητός Στέλιος Καλαθάς . Η ερμηνεία του είναι εντυπωσιακή σε ένα ρόλο με λεπτές διαχωριστικές γραμμές.   

Φωτο-Ρεπορταζ από την παράσταση

Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας

e-la-theatro.gr

Υπερήφανος χορηγός επικοινωνίας

Για το e-la-theatro στο Facebook  πατήστε ΕΔΩ

Χορηγός άρθρου    

Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης

Θεατρικός Συντάκτης

Κανένας δε γεννιέται με Manual οδηγίες χρήσεως. Ο άνθρωπος δημιουργείτε μέρα με την μέρα . Όταν στις εργοστασιακές μου ρυθμίσεις προστέθηκε τοΘέατροκαι ηΨυχολογία άρχισα να λειτουργώ ως καθρέφτης .Αγαπώ την μοναδικότητα του ανθρώπου και το πάθος του για ζωή. Από τον Θέσπι και τον πρώτο υποκριτή, το μαγικό <ΑΝ> του Στανισλάφσκι και μέχρι τις μέρες μας ...το θέατρο εξελίσσεται παράλληλα με τον άνθρωπο .

Κι αυτός ο άνθρωπος είσαι ΕΣΎ