ΖΕΤΑ ΔΟΥΚΑ        Blanche Du Bois             στο Θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ

2017-02-15

Reportage : Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης

ΖΕΤΑ ΔΟΥΚΑ 

 Blanche Du Bois 

 στο Θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ 

Τρεις σπουδαίοι χαρακτήρες της παγκόσμιας δραματουργίας  Ο Γιάννης Βούρος ως Γκοντό (Περιμένοντας το Γκοντό, Μπέκετ), η Ζέτα Δούκα ως Μπλανς (Λεωφορείον ο Πόθος, Ουίλιαμς) και ο Σταύρος Ζαλμάς στο ρόλο του Φιρς (Βυσσινόκηπος, Τσέχωφ) θα συναντηθούν στην ίδια σκηνή και στο ίδιο πρωτότυπο έργο .

Ο Συγγραφέας σου Πέθανε

 από τις 23 Ιανουαρίου 2017, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στο Αλκμήνη θα μας φέρνει αντιμέτωπους με την αλήθεια μιας εγκατάλειψης. Μια εγκατάλειψη ικανή να πυροδοτήσει την απόλυτη παραίτηση ή την αρχή ενός έργου που αυτήν τη φορά θα πρέπει να το γράψουμε λέξη προς λέξη μόνοι μας. Με όσα λάθη αντέχουμε.  

Το έργο

Όλοι οι Μετέωροι Χαρακτήρες, ήρωες από θεατρικά έργα που τους έχει εγκαταλείψει ο Συγγραφέας τους, είναι κλεισμένοι σε έναν χώρο και περιμένουν στωικά για μια διόρθωση, για μια νέα οδηγία που θα τους βάλει ξανά μέσα στην κοινωνία του έργου. Πιστοί στον ρόλο που κάποτε τους δόθηκε, προβάρουν κάθε μέρα τα λόγια και τις κινήσεις τους. 

Μόνη τους προίκα η πίστη, το πείσμα και όποια κοστούμια είχαν μαζί τους την στιγμή της εγκατάλειψης. Από τους παλιούς έχουν αντέξει μόνο δύο. Είναι η Μπλανς και ο Φιρς που κάθε μέρα φτιάχνουν με κέφι τη βαλίτσα τους και αρνούνται να δεχτούν ότι ο Συγγραφέας τους πέθανε. Σήμερα, ο Διοικητής του τόπου Γκοντό θα φέρει τους δύο πιο επίμονους για ζωή ήρωες, αντιμέτωπους με την θανατηφόρα τους αλήθεια.
Ναι, όσο ο Συγγραφέας σου παραμένει ζωντανός, όσο υπάρχει μια κλήρωση που περιμένεις, ίσως αντέχεις να ξανασηκωθείς απ' το κρεβάτι.
Ο Συγγραφέας σου Πέθανε. Μια αλήθεια που δεν θα έπρεπε να ξέρεις.  

Η ταυτότητα της παράστασης 

Κείμενο / Σκηνοθεσία: Άσπα Καλλιάνη

Σκηνικά / Κοστούμια: Γιώργος Γεωργίου

Πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Μελισσινός

Ηχητικός Σχεδιασμός: Κωστής Κόντος

Βοηθός σκηνοθέτη: Ίρις Κανδρή

Διεύθυνση Παραγωγής: Γιάννης Βούρος

Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ

Graphic Designer: Νάνσυ Σταθοπούλου

Μια παραγωγή της Dreams in Action 

Φωτισμοί: Γιώργος Φρέντζος 

Παίζουν 

Γιάννης Βούρος 

(Γκοντό - Περιμένοντας τον Γκοντό) 

Σταύρος Ζαλμάς 

(Φιρς -Βυσσινόκηπος)

Ζέτα Δούκα 

(Μπλανς - Λεωφορείον ο πόθος).

Τοποθεσία: Θέατρο Άλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Γκάζι (Στάση Μετρό: Κεραμεικός)

Ημερομηνία: Πρεμιέρα 23 Ιανουαρίου 2017
Δευτέρα στις 18.30 & Τρίτη στις 21.30

Διάρκεια: 110΄

Τιμές εισιτηρίων: 15€ Γενική Είσοδος, 12€ Μειωμένο

Παρακολουθήσαμε την παράσταση

Η Δημιουργική φαντασία της συγγραφέως Άσπα Καλλιάνη που υπογράφει και την Σκηνοθεσία του έργου, φέρνει στην σκηνή τρεις ήρωες της παγκόσμιας δραματουργίας σε μία νέα σύμβαση. Η αριστοτεχνική πένα εμφανίζει στο έργο ένα ήρωα που όλοι ... ξέρουμε , αλλά ποτέ δεν έχουμε δει, τον Γκοντό. 

Ο Εξαίρετος και έμπειρος ηθοποιός Γιάννης Βούρος τον ερμηνεύει με αμεσότητα και χιούμορ τονίζοντας την ιδιότητα του ιδιόμορφου ήρωα  Ο Σταύρος Ζαλμάς  με χαρακτηριστική υποκριτική ωριμότητα δίνει έναν <Φίρς> χωρίς το παραμικρό ψεγάδι και προβάλει με συνέπεια την υπόσταση του ήρωα.

Η ερμηνευτική εξέλιξη της Ζέτας Δούκα αφήνει άφωνους τους θεατές στην αναμέτρηση της με έναν από τους σημαντικότερους ρόλους της δραματουργίας ! 

Ένα ιδανικό διάκοσμο για την δράση δημιούργησε ο τελειομανής Γιώργος Γεωργίου φροντίζοντας και την ενδυματολογική απόδοση στην πιο μικρή της λεπτομέρεια !

Την ατμόσφαιρα της παράστασης μεταφέρει με τις φωτογραφίες της μέσα από το πρίσμα μιας εξαιρετικής αισθητικής η Αγγελική Κοκκοβέ.

Η παράσταση είναι ιδανικά φωτισμένη προσδίδοντας την ανάλογη σκηνική ένταση από τον μετρ του είδους Γιώργο Φρέντζο.

Ευχαριστούμε για την ανάγνωση

e-la-theatro.gr Υπερήφανος χορηγός επικοινωνίας

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε ακόμα