Από το Πείραμα στο Πέρασμα

2017-11-17

Ένα Βιωματικό Σεμινάριο με βάση την Υποκριτική, όπου μέσα από ποικίλες τεχνικές έκφρασης, οι συμμετέχοντες θα μυηθούν στη μαγεία της υποκριτικής τέχνης.

Από το Πείραμα στο Πέρασμα 

Ένα Βιωματικό Σεμινάριο με βάση την Υποκριτική.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε νέους ηθοποιούς, ερασιτέχνες και μη, σε σπουδαστές ή υποψήφιους δραματικών σχολών, σε συντονιστές και μέλη θεατρικών ομάδων αλλά και σε όλους εκείνους που αναζητούν ένα πεδίο έκφρασης για να εξερευνήσουν και να αναδείξουν την δημιουργικότητά τους. 

Ένα Βιωματικό Σεμινάριο με βάση την Υποκριτική, όπου μέσα από ποικίλες τεχνικές έκφρασης, οι συμμετέχοντες θα μυηθούν στη μαγεία της υποκριτικής τέχνης, αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο της οικειότητας και της εμπιστοσύνης μέσα σε μια ομάδα, αλλά και μέσα στην ίδια τη ζωή.

πιο αναλυτικά:

Εστιάζουμε σε βιωματικές ασκήσεις στις οποίες συμμετέχουμε όλοι μαζί, οι συμμετέχοντες κι εγώ.

• Μιλάμε για τις ζώνες της άνεσής μας και για το πώς αυτές επηρεάζουν τη σκηνική μας παρουσία και τη συνύπαρξή μας μέσα στην ομάδα.

• Μιλάμε για την εγγύτητα και την οικειότητα και βιώνουμε τη σημαντικότητα τους.

• Αντιλαμβανόμαστε ότι η χαλαρότητα και όχι η ένταση μάς κρατάει σε εγρήγορση.

• Αντιλαμβανόμαστε πώς επιδρούν οι ασκήσεις εμπιστοσύνης στο σώμα μας, στο ρόλο μας, στη διαχείριση των ισορροπιών σε μια ομάδα.

Όλα αυτά ξεδιπλώνονται μπροστά μας και εφαρμόζονται σε θεατρικά κείμενα...

Πώς προέκυψε :

Το 2016 διοργάνωσα το πρώτο μου σεμινάριο με τίτλο «Από το Πείραμα στο Πέρασμα - Εφαρμογή στην Υποκριτική» , εστιασμένη σε τεχνικές Μη Τυπικής Μάθησης, ως follow up activity μετά από την τιμή και τη χαρά της συμμετοχής μου σε ανάλογο σεμινάριο του οργανισμού South East European Network στη Βοσνία.

Τον Μάρτιο του 2017 στην έκθεση Youth Υork Μarket, στο Σαράγεβο, επισκέπτες από διάφορες χώρες κι εγώ μοιραστήκαμε διάφορες ασκήσεις του σεμιναρίου.

Μη τυπική μάθηση, οικειότητα, εμπιστοσύνη, επαφή, υποκριτική... κάπως έτσι γεννήθηκε το σεμινάριο τούτο... που υπόσχεται ακόμα πολλά και έτσι θα επανέλθει... σας περιμένω με χαρά!!!

Πότε : 3 Δεκεμβρίου, ημέρα Κυριακή, ώρες 16:30 - 22:00.

Πού : Παλλάδος 21, Ψυρρή, 2ος όροφος.

Κόστος : 30 ευρώ με την εξόφληση στο χώρο και την ώρα του σεμιναρίου. 20 ευρώ αν προεξοφληθεί.

Δηλώσεις συμμετοχής και προπληρωμή έως 27 Νοεμβρίου, ημέρα Δευτέρα.

20 ευρώ, κατόπιν συνεννόησης, για γκρουπ 4+ ατόμων, καθώς και για θεατρικές ομάδες.

Επικοινωνία : τηλ. : 6976916958 και facebook (inbox) : 

Για να μεταφερθείτε στην σελίδα της πατήστε  maria delimara.

H Μαρία Δελημάρα συστήνεται 

Με λένε Μαρία Δελημάρα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Περιστέρι όπου και κατοικώ ακόμα.

Το 2009 ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης και το 2012 αποφοίτησα από τη σχολή Υποκριτικής «Πρώτη Πράξη» του Τάσου Χαλκιά στην Αθήνα.

Έκτοτε έχω παρακολουθήσει σεμινάρια Υποκριτικής με τους: Γιώργο Καραμίχο (Μέθοδος K-Z00) , Χάρη Γεωργιάδη (Θεατρική Ξιφασκία και Σκηνική Πάλη), Κική Σελιώνη και Dick Mc Caw (Laban theory), καθώς και σεμινάρια Ψυχολογίας και Προσωπικής Εξέλιξης.

Έχω συμμετάσχει στην ταινία μικρού μήκους «Πρωταπριλιά», σε σκηνοθεσία Αποστόλη Ηλιόπουλου.

Ακόμα, έχω συμμετάσχει στις παραστάσεις   «Σαλώμη», «Το Κοριτσάκι με τα Σπίρτα» και «Ο Βασιλιάς της Καρδιάς»(σκην. Μανώλη Ζαχαράκη),«Οι Επίλεκτοι»(σκην. Δ.Ο.ΜΑ.),«Οι Πίθηκοι»(σκην.Βασίλη Ξενικάκη),«Θείο Δράμα» και «Πριν από τη Φόνισσα»(σκην. Μαρίας Φραγκή)και «Μαθήματα Εκτός Ύλης» στην πρώτη μου σκηνοθετική δράση.

Η πρώτη μου σκηνοθετική απόπειρα λοιπόν ήρθε το 2014, όταν κάλεσα κάποιους ανθρώπους με κέφι να βρεθούν στη σκηνή και δημιουργήσαμε τη θεατρική ομάδα «Εξέλιξη», μέσα από την οποία οργάνωσα και επιμελήθηκα τη διασκευή, θεατρική μεταφορά και σκηνοθεσία της παράστασης «Μονόλογοι Εκτός Ύλης» από το ομώνυμο βιβλίο της καθηγήτριας Κοινωνιολογίας και συγγραφέως Σήλιας Νικολαΐδου.


Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας

e-la-theatro.gr

Υπερήφανος χορηγός επικοινωνίας

Για το e-la-theatro στο Facebook πατήστε ΕΔΩ

Χορηγός άρθρου    

Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης

Θεατρικός Συντάκτης

Κανένας δε γεννιέται με Manual οδηγίες χρήσεως. Ο άνθρωπος δημιουργείτε μέρα με την μέρα . Όταν στις εργοστασιακές μου ρυθμίσεις προστέθηκε τοΘέατρο και η Ψυχολογία άρχισα να λειτουργώ ως καθρέφτης .Αγαπώ την μοναδικότητα του ανθρώπου και το πάθος του για ζωή. Από τον Θέσπι και τον πρώτο υποκριτή, το μαγικό <ΑΝ> του Στανισλάφσκι και μέχρι τις μέρες μας ...το θέατρο εξελίσσεται παράλληλα με τον άνθρωπο .

Κι αυτός ο άνθρωπος είσαι ΕΣΎ