ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΜΠΕΡΘΑ

2017-09-05

    «Χαιρετίσματα στην Μπέρθα» Βασισμένο στα μονόπρακτα του Τένεσση Ουίλλιαμς . Προγραμματισμένη πρεμιέρα: Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2017 Studio Μαυρομιχάλη  Reportage : Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης


Η παράσταση αποτελείται από τα τρία μονόπρακτα του Τέννεση Ουίλλιαμς: «Το σκοτεινό δωμάτιο», «Γιατί καπνίζεις τόσο πολύ Λίλλυ», «Χαιρετίσματα από την Μπέρθα», ενωμένα σε ένα ενιαίο έργο ενώ, κατά την διάρκειά της, ακούγονται αποσπάσματα από τα μονόπρακτα: «Προς κατεδάφιση» και «Λαίδη Φθειροσόλ» του ίδιου συγγραφέα από τις φωνές των ηθοποιών:-Γιώργου Νινιού (συγγραφέας - πατέρας)-Βάσιας Χρονοπούλου (μικρή Μπέρθα)-Λευτέρη Βενιάδη (μικρός Τσάρλι)

Σημείωμα της σκηνοθέτιδος


Η Μπέρθα είναι ηρωίδα του Τέννεσση Ουίλλιαμς. 


Η Τίνα, και η Λίλλυ, είναι κι αυτές ηρωίδες του ίδιου συγγραφέα. Και κάθε μία απ' αυτές θα μπορούσε να είναι η Μπέρθα. 

Διαβάζοντας τα τρία μονόπρακτα του Τέννεσση Ουίλιαμς: «Το σκοτεινό δωμάτιο», «Γιατί καπνίζεις τόσο πολύ Λίλλυ» και «Χαιρετίσματα από την Μπέρθα», συναντάς την ίδια εύθραυστη, φοβισμένη γυναίκα. 

Αντιμέτωπη με την μοναξιά, την τρέλα, τα πάθη της, αντιμέτωπη με την ίδια την ζωή της. Καταπιεσμένη και σημαδεμένη από τον περίγυρό της, την αυταρχική μητέρα της, τον απόντα ποιητή πατέρα της, τον άντρα που έχει σημαδέψει για πάντα την ζωή της (Τσάρλι).

 Την βλέπεις μικρή και αμέσως σου έρχεται στο μυαλό το «Προς κατεδάφιση»: είναι η Γουίλλυ! 

Την βλέπεις μεγάλη και την αναγνωρίζεις: είναι η «Λαίδη Φθειροσόλ». Οι ηρωίδες του Τέννεση Ουίλλιαμς είναι ο ίδιος ο συγγραφέας τους! 


Ενώνοντας τα παραπάνω μονόπρακτα του ξεχωριστού αυτού δημιουργού σε ένα ενιαίο έργο, συναντάμε την Μπέρθα και το περιβάλλον της σε μια διαδρομή ζωής, όπου μέσα από διαφορετικές ηλικίες, γνωρίζουμε την αφετηρία της και ανιχνεύουμε την κατάληξή της. 

Στην πραγματικότητα όμως, προσπαθούμε να κατανοήσουμε έναν απ' τους μεγαλύτερους θεατρικούς συγγραφείς του εικοστού αιώνα, αλλά και να «αγγίξουμε» όλους αυτούς τους τραυματισμένους ανθρώπους που αντιπροσωπεύει και τούς χρίζει πρωταγωνιστές του, που ακόμα και τώρα -μισό αιώνα μετά- δεν σταματούν να μας συγκινούν, αλλά και να μας θυμίζουν ότι η μοναξιά δεν αποτελούσε «προνόμιο» μόνο της κοινωνίας και της εποχής του Τέννεση Ουίλλιαμς.Στέλνουμε...«Χαιρετίσματα στην Μπέρθα»«Χαιρετίσματα στον Τέννεση» 

Η ταυτότητα της παράστασης

Μετάφραση: Θωμαΐς Κρητικού, Μάρω Μελισσάρη

Απόδοση-Διασκευή-Σκηνοθεσία: Έφη Ρευματά
Φωτισμοί: Δημήτρης Μπαλτάς
Κοστούμια: Ιόλη Μιχαλοπούλου
Μουσική: Λευτέρης Βενιάδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Βάσια Χρονοπούλου

Προβολή-Επικοινωνία: Νατάσα Παππά

Διάρκεια: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Παίζουν: Θωμαΐς Κρητικού, Μάρω Μελισσάρη 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Δευτέρα & Τρίτη στις 21.15 

Πρώτη παράσταση: Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2017

Τελευταία παράσταση: Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Τιμές εισιτηρίων 

Κανονικό: 10,00 ευρώ

Φοιτητικό-Θεατών άνω των 65: 8,00 ευρώ

Ανέργων-Ατόμων με ειδικές ανάγκες-Ατέλειες: 5,00 ευρώ

Facebookpageτης παράστασης 

Για κρατήσεις θέσεων-πληροφορίες

Studio Μαυρομιχάλη 

Τηλ.: 210 6453330 (ώρες ταμείου, 10.00-13.00 και 17.00-21.00)

Ευχαριστούμε για την ανάγνωση

e-la-theatro.gr

Υπερήφανος χορηγός επικοινωνίας

Βρείτε μας στο Facebook