Γιώργος Δρόσσος 3000+ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ 

2019-02-08

Φωτο - ρεπορτάζ : Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης

Γιώργος Δρόσσος 

3000+ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ 

Η πρώτη μέρα του Φλεβάρη 2019 μας έβαλε στην τροχιά του μήνα της Αποκριάς ! 

Θεατρικά κοστούμια με λάμψη και ιστορία θα βγουν στο φως , θα ταξιδέψουν θα διασκεδάσουν και θα παίξουν για ακόμα μία φορά τον ρόλο τους. 

Βασιλιάδες, κοντέσες , Πριγκίπισσες, Δούκες, Νεράιδες και ξωτικά. Κοστούμια που κάποτε έπαιξαν σε υπέρλαμπρες θεατρικές παραστάσεις , στον Κινηματογράφο , και τηλεοπτικά σόου , ρούχα που αν μιλούσαν θα είχαν να πουν πολλά....

Το e-la-theatro.gr μίλησε με τον άνθρωπο που χρόνια τώρα τα συλλέγει , τα κατασκευάζει , τα συντηρεί , τα λατρεύει .... 

Κυρίες και Κύριοι ο Γιώργος Δρόσσος !

Από το 1986 ξεκίνησε να συλλέγει τα ρούχα , ήταν και είναι το μεγάλο του πάθος ! Σήμερα η προσωπική του συλλογή ξεπερνάει τα 3000 κοστούμια , καπέλα , μάσκες θεατρικές και πολλά άλλα αξεσουάρ 

ΖΤΣ : Γιώργο πως και πότε ξεκίνησε η ιδέα της συλλογής και ποιος ήταν ο στόχος ?

Γιώργος Δρόσσος : Ήταν το 1986 , τα πρώτα κοστούμια μου τα έδωσε ένας γνωστός χορογράφος ο Βασίλης Μεταλληνός που ήξερε το πάθος μου , στόχος δεν υπήρχε ! Μου άρεσε να τα βλέπω μου άρεσε να τα έχω ! 

ΖΤΣ : Όλα τα κοστούμια στα έχουν δώσει καλλιτέχνες ?

Γ Δρ : Όχι ... αρκετά μου έχουν δώσει αλλά άρχισα να κατασκευάζω κι εγώ. Παρακολούθησα σεμινάρια εδώ και στο εξωτερικό . Ο πρώτος που μου έμαθε <τα μυστικά> των θεατρικών ρούχων ήταν ο Gi Matis Γάλλος σχεδιαστής που έκανε κοστούμια για το Μουλέν Ρούζ στο Παρίσι και πολλές παραστάσεις σε Αθηναϊκά θέατρα . 

ΖΤΣ : Ποιος άλλος σου έδωσε ?

Γ Δρ: Η Σπεράντζα Βρανά !  Ερχόταν εδώ και τα κοιτούσε με τις ώρες ... Της άρεσαν πολύ... και μια μέρα μου λέει... Θα σου δώσω κι εγώ. Έτσι θα σωθούν μου είπε και μου τα εμπιστεύθηκε ! Τα προσέχω ως κόρη οφθαλμού ! 

ΖΤΣ : Έχεις δώσει ρούχα σε παραστάσεις ?

Γ Δρ : Πολλές φορές ! Για Θεατρικές παραστάσεις , για Κινηματογραφικές ταινίες , για Βίντεο Κλιπ για φωτογραφήσεις για τηλεοπτικά σόου... Στο Ρεμπέτικο του Φέρρη είχα δώσει πολλά ρούχα ! 

ΖΤΣ : Ποιές Ελληνίδες ηθοποιοί ανέδειξαν τα θεατρικά τους  ρούχα ? 

Γ Δρ : Αλίκη , Τζένη, Σπεράντζα, Ζωζώ . Η Αλίκη το φορούσε το ρούχο δεν την φορούσε ! Σήμερα μ αρέσει και η Βανδή μιλάει το ρούχο πάνω της και φυσικά η Άννα Βίσσυ ! Η Ελένη Φιλλίνη Θεά , η Φιλλίτσα Καλογεράκου μπορεί να φορέσει τα πάντα ! Όλα της πάνε !!! Τους έδωσα ρούχα για την παράσταση στο ΕΛΙΑΡΤ και κοίτα φωτογραφίες..... αλλά τι λέω.... εσύ τις έβγαλες ! 

ΖΤΣ : Άντρας ηθοποιός ?

Γ Δρ : Γρηγόρης Βαλτινός !

ΖΤΣ : Από προμηθεύεσαι τα υλικά για κατασκευή κοστουμιών ?

Γ ΔΡ : Τα περισσότερα από εξωτερικό αλλά και εδώ βρίσκεις αρκετά. Το Θέμα είναι ότι για να δείξει ένα κοστούμι θέλει υλικά ... και το κόστος πάει στα ύψη ! 

ZTS : Πόσο κυμαίνεται η τιμή ενός Θεατρικού ρούχου ?

Γ Δρ : Ξεκινάει από 150 ευρώ και μπορεί να φτάσει και 3000.

ΖΤΣ : Θα μπορούσες να αναλάβεις να κατασκευάσεις σήμερα κοστούμια για μία παράσταση ?

Γ Δρ : Δε νομίζω... Κάνω μόνο ότι μου έρθει εμένα... ότι με ευχαριστεί ! Θα κατεβάσω τηλέφωνα , θα κλείσω πόρτες και παράθυρα και θα αφεθώ ... μπορεί να μου πάρει από μερικές ώρες μέχρι και ένα μήνα !

ΖΤΣ : Τα καπέλα ποιος τα φτιάχνει ?

Γ Δρ : Όλα τα καπέλα τα έχω φτιάξει εγώ .

ΖΤΣ : Έχεις δώσει ρούχα σε τηλεοπτικά σόου ?

Γ Δρ : Φυσικά ! Στο <Μπράβο Ρούλα> στο αποκριάτικο , στον , <Όμορφο Κόσμο> στην Στανίση στον Άλφα και πολλά άλλα ! 

ΖΤΣ :  Γιώργο σε ευχαριστώ για αυτό το ρεπορτάζ και εύχομαι ότι καλύτερο για τα σχέδια σου . 

Γ Δρ : Και εγώ θέλω να ευχαριστήσω εσένα και το e-la-theatro.gr  την Φιλίτσα Καλογεράκου που δέχτηκε να φωτογραφηθεί με τα κοστούμια μου . Τον ηθοποιό Παύλο Φαλούτσο τον χορευτή Τεό Φαλούτσο και τον Γιάννο Καλτσονούδη

Για περισσότερες πληροφορίες για την Συλλογή του Γιώργου Δρόσσου

Τηλ . 2108259421  &  6932220541

Ευχαριστούμε που επιλέξατε για την ενημέρωση σας

e-la-theatro.gr

Υπερήφανος χορηγός επικοινωνίας

Για το e-la-theatro στο Facebook πατήστε ΕΔΩ   

Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης

Θεατρικός Συντάκτης

Κανένας δε γεννιέται με Manual οδηγίες χρήσεως. Ο άνθρωπος δημιουργείτε μέρα με την μέρα . Όταν στις εργοστασιακές μου ρυθμίσεις προστέθηκε το Θέατρο και η Ψυχολογία άρχισα να λειτουργώ ως καθρέφτης . Αγαπώ την μοναδικότητα του ανθρώπου και το πάθος του για ζωή. Από τον Θέσπι και τον πρώτο υποκριτή, το μαγικό <ΑΝ> του Στανισλάφσκι και μέχρι τις μέρες μας ...το θέατρο εξελίσσεται παράλληλα με τον άνθρωπο .

Κι αυτός ο άνθρωπος είσαι ΕΣΥ

Δείτε ακόμα