IKIGAI “Τέχνη Ζωής”

2019-01-12

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα σεμινάριο για τη φιλοσοφία του IKIGAI 

Το μυστικό της αιωνόβιας και ευτυχισμένης ζωής 

Τι είναι αυτό που ζητάμε όλοι στη ζωή μας; Την Ευτυχία.

Και τι είναι τελικά Ευτυχία;

> Είναι συναίσθημα, διάθεση ή βίωμα;

> Είναι στόχος, πορεία ή ουτοπία;

> Είναι διαρκής ή είναι μόνο στιγμές;

Αν ρωτήσουμε εκατό διαφορετικούς ανθρώπους θα πάρουμε διαφορετικές απαντήσεις. Ούτε η φιλοσοφία, η θεολογία, η ψυχολογία κατάφεραν να δώσουν έναν ενιαίο ορισμό και μάλιστα έχουν καταγραφεί 289 απόψεις για το τι σημαίνει Ευτυχία!!!

Στην αναζήτησή μας, βρήκαμε την απάντηση στην Ανατολή και λέγεται IKIGAI. Διαπιστώσαμε πως είναι τόσο απλό και τόσο εύκολο για κάποιον να είναι ευτυχισμένος, ακόμα και αν ζει σε μια πολύβουη αστική πρωτεύουσα.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζουμε ένα σεμινάριο για τη φιλοσοφία του IKIGAI, το μυστικό της αιωνόβιας και ευτυχισμένης ζωής που έρχεται από την Ιαπωνία για να κάνει τη ζωή μας πιο ποιοτική, πιο ουσιαστική, γεμάτη νόημα και ευτυχία. Δεν είναι μια θεωρητική μόνο πλατφόρμα αλλά είναι ένας τρόπος που μπορεί να γίνει πράξη και να αλλάξει τη ζωή σου, όπως άλλαξε και τη δική μου ζωή.

IKIGAI στα Ιαπωνικά μπορεί να σημαίνει «Ο λόγος να ξυπνάς το πρωί», ή σε μια πιο ελεύθερη απόδοση «Η ευτυχία του να είσαι πάντα απασχολημένος».

Ελάτε να το γνωρίσουμε, να δούμε έναν τρόπο ζωής διαφορετικό από ό,τι έχουμε διαβάσει ή ζήσει μέχρι τώρα, έναν νέο δρόμο που θα φέρει ανανέωση, νόημα, χαρά, σκοπό, αξία και ποιότητα στην καθημερινότητά μας.

Ανεξάρτητα από την ηλικία σας, το εισόδημά σας, την κοινωνική σας θέση, την προσωπική σας κατάσταση, την επαγγελματική σας κατάσταση... ΑΞΙΖΕΤΕ και ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ.

Σας περιμένουμε σε ένα αποκαλυπτικό Σεμινάριο Ευτυχίας!

Εισηγήτρια: Ευαγγελία Βασιλείου

Πότε; Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2019, στις 5:00 μ.μ.

Που; ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

(Πειραιώς 206, Ταύρος) Αίθουσα Black Box

Πόσο; Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ

Διοργάνωση: R.M. LIGHT ΑμΚΕ Πληροφορίες: Τηλ.: 211 4006204, Κιν.: 6977 062 078, Email: rmlight.gr@gmail.com

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: Στα ταμεία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης: 210 3418550 www.mcf.gr 

και στην Ticketservices: www.ticketservices.gr

Σύντομο βιογραφικό

Η Ευαγγελία Βασιλείου είναι Master Reiki Teacher του Usui Reiki με επιπλέον εκπαίδευση στις παραδοσιακές ιαπωνικές τεχνικές, από δασκάλους της γενεαλογίας. Έχει επίσης εκπαιδευτεί στο "Πανηγύρι του Ρέικι", ένα σύστημα ειδικά φτιαγμένο για παιδιά, ώστε να τα φέρνει σε επαφή με την Πνευματική Ενέργεια του Ρέικι και να τα μυεί σε αυτήν. Επειδή η προσέγγιση των παιδιών είναι πολύ ευαίσθητο θέμα και την ενδιαφέρει να γίνεται σωστά, παρακολουθεί κατά καιρούς σεμινάρια που αφορούν στα παιδιά.

Έχει δημιουργήσει έναν χώρο στο κέντρο της Αθήνας, τον έχει ονομάσει "IKIGAI" (Αλεξ. Σούτσου 8, Κολωνάκι) και είναι αφιερωμένος στην θεραπευτική ενέργεια του Ρέικι. Εκεί δίνονται συνεδρίες Ρέικι, αλλά και σεμινάρια μύησης για μεγάλους και παιδιά. Παράλληλα, δημιουργούνται κύκλοι διαλογισμών αλλά δίνεται και η δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να ασκηθεί σε ατομικό επίπεδο.

Ο θεραπευτικός χώρος έχει δημιουργηθεί με αγάπη, φροντίδα και σεβασμό, ώστε εκεί το Σώμα, ο Νους και η Ψυχή να μπορούν να ξεκουραστούν, να βρουν γαλήνη και θεραπεία, να απομακρυνθούν από τον θόρυβο και το στρες της καθημερινότητας, να αναζωογονηθούν και να αντλήσουν την Ενέργεια που θα τους χρειαστεί για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ζωής. 

Λειτουργεί βασισμένος πάνω σε δύο πυλώνες: τις 5 Αρχές του Ρέικι και τους 10 Νόμους του Ικιγκάι. Έχουν και τα δύο (Ρέικι και Ικιγκάι) πατρίδα τους την Ιαπωνία και στόχο έχουν να δώσουν στον Άνθρωπο μια αρμονική, υγιή, ισορροπημένη, μακρά και ευτυχισμένη ζωή.


Ευχαριστούμε που μας επιλέξατε για την ενημέρωση σας

e-la-theatro.gr

Υπερήφανος χορηγός επικοινωνίας

Για το e-la-theatro στο Facebook πατήστε Εδώ 

Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης 

Θεατρικός Συντάκτης

Κανένας δε γεννιέται με Manual οδηγίες χρήσεως. Ο άνθρωπος δημιουργείτε μέρα με την μέρα . Όταν στις εργοστασιακές μου ρυθμίσεις προστέθηκε το Θέατρο και η Ψυχολογία άρχισα να λειτουργώ ως καθρέφτης . Αγαπώ την μοναδικότητα του ανθρώπου και το πάθος του για ζωή. Από τον Θέσπι και τον πρώτο υποκριτή, το μαγικό <ΑΝ> του Στανισλάφσκι και μέχρι τις μέρες μας ...το θέατρο εξελίσσεται παράλληλα με τον άνθρωπο .

Κι αυτός ο άνθρωπος είσαι ΕΣΥ

Δείτε ακόμα