Μάης 68*

2018-11-05

Μουσικές και τραγούδια εμπνευσμένα από τον Μάη του '68

Μάης 68*

Γιωργής Τσουρής - Ηρώ Ελένη Μπέζου

Guest  Αφροδίτη Μάνου

Μουσικές και τραγούδια από την Ελληνική δισκογραφία των τελευταίων πενήντα χρόνων , είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν στο Θέατρο Σταθμός, χθες Κυριακή 4 Νοεμβρίου. 

Τραγούδια εμπνευσμένα από τον Μάη του '68, ζωντάνεψαν ξανά στη σκηνή, από μια ομάδα ταλαντούχων μουσικών, ηθοποιών και τραγουδιστών.

Η πρόταση έγινε από τον Μάνο Καρατζογιάννη καλλιτεχνικό διευθυντή του Θεάτρου ΣΤΑΘΜΟΣ

Την επιμέλεια και την σκηνοθεσία είχε ο Γιωργής Τσουρής που ερμήνευσε τραγούδια με την Ηρώ Ελένη Μπέζου

Μαέστρος ο Σπύρος Λούκος Ηλεκτρικό Μπασο: Γιάννης Νάτσιος Κρουστά, φωνητικά: Τάσος Λούκος .

Σε μία Guest εμφάνιση η Αφροδίτη Μάνου.

*Μια συνεργασία της MA NON TROPPO και του Θεάτρου ΣΤΑΘΜΌΣ 

Μάης του '68 

Ο όρος Μάης του '68 (γνωστός και ως Γαλλικός Μάης) περιγράφει την πολιτική και κοινωνική αναταραχή που ξέσπασε στη Γαλλία κατά τη διάρκεια των μηνών Μαΐου-Ιουνίου του 1968. 

Τα γεγονότα ξεκίνησαν από κινητοποιήσεις των Γάλλων μαθητών και φοιτητών, επεκτάθηκαν με γενική απεργία των Γάλλων εργατών και τελικά οδήγησαν σε πολιτική και κοινωνική κρίση, που άρχισε να παίρνει διαστάσεις επανάστασης και οδήγησε στη διάλυση της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και την προκήρυξη εκλογών από τον τότε πρόεδρο Σαρλ Ντε Γκωλ.

Μερικοί φιλόσοφοι και ιστορικοί έχουν υποστηρίξει ότι η εξέγερση ήταν το πιο σημαντικό επαναστατικό γεγονός του 20ού αιώνα, επειδή δεν πραγματοποιήθηκε από μεμονωμένο πλήθος, όπως οι εργαζόμενοι ή οι φυλετικές μειονότητες, αλλά ήταν μια παλλαϊκή εξέγερση, άνευ φυλετικών, πολιτιστικών, ηλικιακών και κοινωνικών διακρίσεων. (Πηγή  Βικιπαίδεια )

Φωτο-ρεπορτάζ από την εκδήλωση

credit  Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography 
Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης

Ευχαριστούμε που μας επιλέξατε για την ενημέρωση σας

e-la-theatro.gr

Υπερήφανος χορηγός επικοινωνίας

Για το e-la-theatro στο Facebook πατήστε  ΕΔΩ 

Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης

Θεατρικός Συντάκτης

Κανένας δε γεννιέται με Manual οδηγίες χρήσεως. Ο άνθρωπος δημιουργείτε μέρα με την μέρα . Όταν στις εργοστασιακές μου ρυθμίσεις προστέθηκε το Θέατρο και η Ψυχολογία άρχισα να λειτουργώ ως καθρέφτης . Αγαπώ την μοναδικότητα του ανθρώπου και το πάθος του για ζωή. Από τον Θέσπι και τον πρώτο υποκριτή, το μαγικό <ΑΝ> του Στανισλάφσκι και μέχρι τις μέρες μας ...το θέατρο εξελίσσεται παράλληλα με τον άνθρωπο .

Κι αυτός ο άνθρωπος είσαι ΕΣΥ

Δημοφιλέστερα στο e-latheatro.gr