ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ....ΑΘΗΝΑ

2018-09-01

Μια μαγική βραδιά χάρισε στους φίλους η Αργυρώ Καπαρού στις 30 /8/2018 στην Ρότα. Reportage : Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ....ΑΘΗΝΑ 

Spiros Exaras - Αργυρώ Καπαρού

Με Τραγούδια και μουσικές απ την Μεσόγειο , την Βόρεια και Νότια Αμερική αλλά και επιλογές από την προσωπική τους δισκογραφία διάλεξαν να παρουσιάσουν , ο διεθνής κιθαρίστας Spiros Exaras και η ερμηνεύτρια Αργυρώ Καπαρού.

Συνδυάζοντας , σε ένα πρόγραμμα για φωνή και κιθάρα, την ζεστή φωνή της ερμηνεύτριας και τον μοναδικό ήχο ενός σπάνιου σολίστ της κιθάρας και συνθέτη , που ζει και εργάζεται πολλά χρόνια στην Νέα Υόρκη και που σπάνια εμφανίζεται στην Ελλάδα. 

Αργυρώ Καπαρού

Μια ξεχωριστή βραδιά από αυτές που σίγουρα θα θέλατε να ζήσετε, μας χάρισε η υπέροχη ερμηνεύτρια Αργυρώ Καπαρού με την σύμπραξη του σολίστ της κιθάρας και συνθέτη, Σπύρου Εξάρα . 

Το εντυπωσιακό της βραδιάς , πέρα από το πόσο υπέροχη οικοδέσποινα , με ένα ζεστό χαμόγελο ,και μια μεγάλη αγκαλιά για κοινό και φίλους είναι η Αργυρώ , είναι ο απόλυτος έλεγχος και η διαχείριση μιας υπέροχης , σπάνιας και κρυστάλλινης φωνής .

Η Καπαρού δεν τραγουδά απλά... ερμηνεύει, γίνεται ένα με τα τραγούδια , συμπαρασύρει τους θεατές και τους μεταφέρει σε ένα σύμπαν που ο χρόνος δεν υφίσταται ! Έτσι απολαμβάνεις την μουσική και τα τραγούδια μέχρι να ακουστεί το χειροκρότημα ... και ξανά απ την αρχή ...

Σπύρος Εξάρας 

Με μια κιθάρα στο χέρι, με πολλά όνειρα και δύο φίλους, ξεκίνησε το ταξίδι του στην Αμερική πριν 24 χρόνια. Στα μουσικά στέκια του Μανχάταν, στις upper γειτονιές, όπως λέμε εμείς εδώ τις ..απάνω γειτονιές, στα υπόγεια μπαρ που μόλις έπεφτε η νύχτα γέμιζαν με τζαζ μελωδίες.  

Ο Σπύρος Εξάρας, ο πρώτος Έλληνας τζαζίστας της Νέας Υόρκης, κυνήγησε το όνειρό του δίπλα στα μουσικά "θηρία" της εποχής εκείνης. 

Ο Σπύρος Εξάρας είναι για τρίτη φορά προ-υποψήφιος για βραβείο Grammy. Μαζί με το Prhygianics έχει στο ενεργητικό του άλλα δύο προσωπικά CDs. (Ο Σπύρος Εξάρας παίζει Κώστα Χατζή, ΜΒΙ 1992 και Old Waters New River, Harbinger/Naxos 2014).

Η νέα του δουλειά έχει τίτλο "Στις παραλίες του φεγγαριού". Πρόκειται για ένα πρωτότυπο, "ταξιδιάρικο" cd με δικές του συνθέσεις βασισμένες σε δέκα ανέκδοτα ποιήματα του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Συμμετέχουν οι: Λίνα Ορφανού, Νίκος Κουρουπάκης, Κόμης Χ και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. Το εξώφυλλο επιμελήθηκε ο Αλέκος Φασιανός. Το cd αναμένεται να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος Νοεμβρίου από την ΜLK. 

Στο τέλος της μοναδικής βραδιάς η Αργυρώ και ο Σπύρος ευχαρίστησαν τους φίλους και το κοινό για την προσέλευση τους .

Ανάμεσα τους και ο Εικαστικός και ερμηνευτής κύριος  Άγγελος Παπαδημητρίου 

Η Αργυρώ Καπαρού με τον Ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Καρατζιά και τον ηθοποιό Μάνο Αντωνιάδη.

Ευχαριστούμε που μας επιλέξατε για την ενημέρωση σας

e-la-theatro.gr

Υπερήφανος χορηγός επικοινωνίας

Για το e-la-theatro στο Facebook πατήστε ΕΔΩ 

Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης

Θεατρικός Συντάκτης

Κανένας δε γεννιέται με Manual οδηγίες χρήσεως. Ο άνθρωπος δημιουργείτε μέρα με την μέρα . Όταν στις εργοστασιακές μου ρυθμίσεις προστέθηκε το Θέατρο και η Ψυχολογία άρχισα να λειτουργώ ως καθρέφτης . Αγαπώ την μοναδικότητα του ανθρώπου και το πάθος του για ζωή. Από τον Θέσπι και τον πρώτο υποκριτή, το μαγικό <ΑΝ> του Στανισλάφσκι και μέχρι τις μέρες μας ...το θέατρο εξελίσσεται παράλληλα με τον άνθρωπο .

Κι αυτός ο άνθρωπος είσαι ΕΣΥ

Δείτε στο e-la-theatro.gr