Ο Καζαντζίδης της Ντενίση

2018-01-17

Επίσημη πρεμιέρα για την παράσταση Η Ζωή του όλη Στέλιος Καζαντζίδης . Μεγάλη προσέλευση καλλιτεχνών και Αθηναίων στο Θέατρο Ελληνικός Κόσμος. Repotage Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης 

Ο Καζαντζίδης

της Ντενίση

Τι θέλεις κι ασχολείσαι με τους Πόντιους και τους Μικρασιάτες ;

Αυτό ήταν το ερώτημα που έθεσε η κυρία Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ στην κυρία Ντενίση που έγραψε και σκηνοθέτησε την παράσταση. 

Γιατί είμαι Ελληνίδα !

Αυτή ήταν η απάντηση και το κοινό χειροκρότησε θερμά.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα απ την αρχή. Πόσο δύσκολη είναι η θεατροποίηση της ζωής ενός τεράστιου καλλιτέχνη σαν του Στέλιου Καζαντζίδη ; Τις δυσκολίες  γνωρίζει καλά η κυρία Ντενίση και οι συνεργάτες της σε αυτό το εγχείρημα που  φάνηκε ότι δεν το έβαλαν στιγμή κάτω, φωτίζοντας την ζωή και το έργο του τραγουδιστή Μύθου, στο βαθμό που τους το επέτρεψαν οι άμεσα εμπλεκόμενοι που βρίσκονται στην ζωή. 

Θα δείτε μια υπέροχη παράσταση όπως αυτές που συνηθίζει να κάνει η Ντενίση, θα τραγουδήσετε ξανά τα τραγούδια του Στέλιου, θα απολαύσετε την ερμηνεία της Ελισάβετ Κωνσταντινίδου ως κυρία Γεσθημανή (Μητέρα του Στέλιου). Τον Αντώνη Λουδάρο στον ρόλο του Γιορδάνη (φίλος του που μας αφηγείται την ζωή του) . Τον ρόλο του Στέλιου αποδίδει εξαιρετικά ένας νέος ηθοποιός γνωστός από την τηλεοπτική σειρά < Το Σόι σου > , ο Ηλίας Μελέτης.

Το πρωταγωνιστικό καστ συμπληρώνουν οι : 

Δημήτρης Σταρόβας, Νίκη Παλληκαράκη, Σταύρος Νικολαΐδης, Σπύρος Μεριανός, Κώστας Βελέντζας, Αναστασία Σκοπελίτη, Μαριλένα Δήμα, Χρήστος Βελιάνο. 

Μαζί τους: 

Νεφέλη Ορφανού, ο Μιχάλης Μητρούσης, 

 Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): 

Ελένη Ζιάνα, Εβελίνα Κυπραίου, Δήμητρα Μιχαηλίδου, Άγγελος Μπέσσας, Ηλίας Νομικός, Νίκος Πολοζιάνης, Έφη Σταυροπούλου, Γιώργος Τάτσης 

Η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης έγινε την  Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στο Θέατρο Ελληνικός Κόσμος .

Στη σκηνή του θεάτρου ξετυλίγεται η ζωή του Καζαντζίδη από τα 14 χρόνια του, μέχρι τη γνωριμία του με τη γυναίκα του, Βάσω.

Παρουσιάζονται οι μεγάλοι συνθέτες της εποχή του,  Παπαϊωάννου,  Χιώτης,  Τσιτσάνης, Πάνου, Χατζιδάκις και Θεοδωράκης. 

Οι μεγάλες επιτυχίες του Στέλιου Καζαντζίδη ακούγονται  από τον ίδιο , γιατί όπως είπε η σκηνοθέτης, Μιμή Ντενίση, δεν θα μπορούσε κάποιος άλλος να τα ερμηνεύσει όπως ο ίδιος ο Καζαντζίδης.

Την επίσημη πρεμιέρα τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος γνωστών καλλιτεχνών και Αθηναίων με το θερμό τους χειροκρότημα !

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη, η Άννα Φόνσου, η Έλενα Ακρίτα, ο Μάνος Πετούσης, η Ματθίλδη Μαγγίρα, ο Δημήτρης Γιώτης, ο Σόλων Τσιούνης, η Νικολέτα Βλαβιανού, ο Παύλος Ευαγγελόπουλος, η Νίκη Σερέτη, η Τένια Μακρή , ο Νίκος Αποστολόπουλος, η Ρενέ Σαραντινού, ο Ντίνος Καρύδης , ο Δημήτρης Μακαλιάς και η Αντιγόνη Ψυχράμη, η Ιωάννα Ασημακοπούλου, ο Σκηνοθέτης Πέτρος Ζούλιας, ο Κώστας Βενετσάνος, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο Αντώνης Κουκουράκης, η Βίβιαν Κοντομάρη , ο Σκηνοθέτης και ηθοποιός Αλέξανδρος Ρήγας , ο Δημοσιογράφος Βασίλης Μπουζιώτης, ο  Δημοσιογράφος Βασίλης Νάτσιος, ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης , ο Γιώργος Κυρίτσης , η  Φαίδρα Δρούκα , ο Hair Stylist Παναγιώτης Καλαδήτης, Η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, ο κύριος Γ. Βαρδινογιάννης , Ο Νίκος Χρηστίδης , ο Νικόλας Γκιούλης , ο Γιάννης Λασπιάς , η Κωνσταντίνα Μιχαήλ , και πολλοί πολλοί ακόμα ήταν αυτοί που τίμησαν με την παρουσία τους την παράσταση και φωτογραφήθηκαν για τους αναγνώστες του

  e-la-theatro.gr 

Reportage:  Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης
Η Νίκη Παλληκαράκη με την Μιμή Ντενίση και τον Μάνο Πετούση

Στέλιος Καζαντζίδης

 Η ζωή του όλη 

Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» 

ΚΕΙΜΕΝΟ: Μιμή Ντενίση, Κωνσταντίνα Γιαχαλή 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μιμή Ντενίση 

ΣΚΗΝΙΚΑ - ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Γιώργος Πάτσας 

Χορηγός άρθρου