«Ο Λάζαρος και οι Δράκοι»

2017-03-20

Μια παράσταση γεμάτη γέλιο και συγκίνηση στο θέατρο Ακάδημος Reportage : Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης

«Ο Λάζαρος και οι Δράκοι»

Για πρώτη φορά παρουσιάζεται στη σκηνή του θεάτρου Ακάδημος η παιδική θεατρική παράσταση «Ο Λάζαρος και οι Δράκοι» σε κείμενο Βασιλικής Βλαστού και διασκευή-σκηνοθεσία Νίκου Χρηστίδη. Το θεατρικό έργο είναι βασισμένο στο ομώνυμο λαϊκό παραμύθι «Ο κυρ Λάζαρος κι οι Δράκοι» που συμπεριλαμβάνεται στο ανθολόγιο λογοτεχνικών κειμένων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Αληθινές στιγμές συγκίνησης εναλλάσσονται άψογα με την έντονη δράση και τις κωμικές σκηνές του έργου. Οι ηθοποιοί με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής ενσαρκώνουν με μαεστρία τους παραμυθένιους ρόλους τους και μαγεύουν μικρούς και μεγάλους! Μια παράσταση για όλες τις ηλικίες, εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που ισορροπεί ανάμεσα στο γέλιο και το συναίσθημα. 

Η υπόθεση του έργου

Ο Λάζαρος, ένας φιλόδοξος και ονειροπόλος μπαλωματής, αποφασίζει να διερευνήσει την πιθανή ύπαρξη Δράκων. 

Τα μυθικά πλάσματα που τόσο ονειρεύεται να συναντήσει, ζουν σ' ένα μακρινό και δύσβατο δάσος. Όμως, το πείσμα κι η επιμονή του, τον οδηγούν στο ταξίδι. 

Μέσα από την περιπέτεια, το γέλιο, τις δυσκολίες, ο Λάζαρος μαθαίνει ότι τελικά η γενναιότητα μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους. 

Θα καταφέρει να ξεπεράσει τα εμπόδια και τους φόβους του, χρησιμοποιώντας το μυαλό του, αλλα και ακούγοντας την καρδιά του; 

Άλλωστε, το αίσθημα της αγάπης και της αδελφοσύνης μπορεί να μετατρέψει τους μεγαλύτερους εχθρούς σε φίλους, να κάνει τα ελαττώματα προτερήματα, το φόβο δύναμη και να φέρει την ειρήνη και τη δικαιοσύνη σε ένα τόπο, όπου όλοι θα είναι χαρούμενοι.

Παίζουν


Φιλίτσα Καλογεράκου

Πέτρος Λιόντας

Βασιλική Συρανίδου (Σούκη)

Νίκος Χρηστίδης

Πιάνο-Φωνή-Αφήγηση 

Σόνια Ζορμπά

Συντελεστές

Κείμενο: Βασιλική Βλαστού

Διασκευή - Σκηνοθεσία: Νίκος Χρηστίδης
Σκηνικά - Κοστούμια: Νάγια Ζαχαράτου
Μουσική Επιμέλεια - Πρωτότυπη Μουσική: Σόνια Ζορμπά
Σχεδιασμός Φωτισμών - Φωτογραφία: Αναστασία Λουκρέζη
Διεύθυνση Παραγωγής: Γιάννης Παπαθανασίου
Παραγωγή: Dominus

Από 19 Μαρτίου έως 14 Μαΐου

Κάθε Κυριακή στις 12:00

Καθημερινά οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία στις 10:30. 

Για πληροφορίες - κρατήσεις σχολείων/groups στο τηλ: 210 36 25 119

Η παράσταση ταξιδεύει και εκτός Αθηνών
Θέατρο Ακάδημος
Ιπποκράτους 17 & Ακαδημίας
Τηλ: 210 36 25 119 

backstage

Με μεγάλη επιτυχία δόθηκε την Κυριακή 19 Μαρτίου η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης . Μεγάλη ήταν και η προσέλευση παρά τα μέτρα για τον Ημι-μαραθώνιο στο κέντρο της Αθήνας. Την παράσταση παρακολούθησαν και χειροκρότησαν καλλιτέχνες, ηθοποιοί, δημοσιογράφοι, μητέρες και παιδιά. Το e-la-theatro ήταν εκεί και σας παρουσιάζει ένα αποκλειστικό φωτο- ρεπορτάζ από την πρεμιέρα της παράστασης.

Ευχαριστούμε για την ανάγνωση

e-la-theatro.gr Υπερήφανος χορηγός επικοινωνίας

Βρείτε μας στο Facebook