ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ

2018-05-25

Το αδιαχώρητο στα εγκαίνια της έκθεσης των ηθοποιών. Ήταν όλοι τους εκεί. Reportage Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης.

ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ 

& για πρώτη φορά εκθέτουν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ! 

Μία πολύ ιδιαίτερη έκθεση εικαστικής Τέχνης στη MegArt Gallery στην Αθήνα από το Τ.Α.Σ.Ε.Η - Ταμείο Αλληλοβοηθείας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. 

 Αστέρες του θεάτρου, του Ελληνικού κινηματογράφου και της τηλεόρασης δείχνουν στο κοινό το πολύπλευρο ταλέντο τους και παρουσιάζουν έργα τέχνης που έχουν φιλοτεχνήσει, με σκοπό τη στήριξη του Τ.Α.Σ.Ε.Η.

Μαζί με τα εικαστικά έργα, θα εκτεθούν κοστούμια από σημαντικές θεατρικές παραστάσεις και θα παρουσιαστούν βιβλία που έχουν γράψει επίσης οι ηθοποιοί. 

Πρόκειται για μία εβδομαδιαία εκδήλωση όπου θα συναντηθούν πλευρές των χαρακτήρων για πρώτη φορά αποδεικνύοντας ότι Ηθοποιός σημαίνει ...Φως ! 

Τα εγκαίνια έγιναν την Τετάρτη 23 Μαίου 2018 στις 8μμ και η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31/5/2018. 

Συμμετέχουν 50 ηθοποιοί  

Η κυρία Ρίκα Διαλυνά δίπλα στο έργο της

Ο Ζαχαρίας Ρόχας συμμετέχει με μία εικαστική σύνθεση , ιστορική αναφορά στο Μπουλούκια των ηθοποιών του περασμένου αιώνα στην Ελλάδα. 

Αντικείμενα , βαλίτσες , χάρτες, καθώς και πολύτιμες πληροφορίες για την δράση των ηθοποιών .Αυθεντικός χάρτης με το πρόγραμμα περιοδείας με όλους τους σταθμούς να αναγράφονται πάνω του από τους ηθοποιούς εκείνης της εποχής. Μέρος της σύνθεσης του Ζαχαρία Ρόχα.

Εργόχειρο πίνακας από την Μάρω Κοντού

Δίπλα σε κάθε έργο αναγράφετε ο Δημιουργός . Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω ότι εκτός από ηθοποιούς συμμετέχουν και άλλοι καλλιτέχνες , όπως ο μεγάλος μας συνθέτης Μίμης Πλέσσας , ο Γιάννης Ζουγανέλης , η Ροζίτα Σώκου κ.α.

Την ημέρα των εγκαινίων της ιδιαίτερης αυτής έκθεσης παρέλασε όλο το καλλιτεχνικό στερέωμα από την γκαλερί του Νέου Κόσμου MegArt Gallery που είναι στην οδό Κασομούλη 102 δίπλα στο μετρό το Αγ. Ιωάννη. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31/5/΄18. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η προσέλευση όπως προείπα ήταν τόσο μεγάλη που είναι σχεδόν αδύνατο να καταγραφεί σε ένα ρεπορτάζ. Δείτε ποιοι χαμογέλασαν στο φακό του e-la-theatro.gr και μερικά ακόμα έργα από την έκθεση.

Ευχαριστούμε που μας επιλέξατε για την ενημέρωση σας

e-la-theatro.gr

Υπερήφανος χορηγός επικοινωνίας

Για το e-la-theatro στο Facebook πατήστε  ΕΔΩ  

Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης

Θεατρικός Συντάκτης

Κανένας δε γεννιέται με Manual οδηγίες χρήσεως. Ο άνθρωπος δημιουργείται μέρα με την μέρα . Όταν στις εργοστασιακές μου ρυθμίσεις προστέθηκε το Θέατρο και η Ψυχολογία άρχισα να λειτουργώ ως καθρέφτης . Αγαπώ την μοναδικότητα του ανθρώπου και το πάθος του για ζωή. Από τον Θέσπι και τον πρώτο υποκριτή, το μαγικό <ΑΝ> του Στανισλάφσκι και μέχρι τις μέρες μας ...το θέατρο εξελίσσεται παράλληλα με τον άνθρωπο .

Κι αυτός ο άνθρωπος είσαι ΕΣΥ

Δημοφιλέστερα στο e-la-theatro.gr