Ζακ Κωστόπουλος

2018-09-26

Η Τελευταία Παράσταση. Reportage Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης

«Πάντα βασιζόμουν στην καλοσύνη των ξένων»...

Η Μπλανς Ντιμπουά, η Σεραφίνα, η Άλμα, η Αλεξάνδρα Ντε Λάγκο ή πριγκίπισσα Κοσμονόπολις και η Zackie Oh... 

Ηρωίδες φτιαγμένες από υλικά του θεάτρου και της ζωής

Εκτός την τελευταία...

Φαντασιωσικά πλάσματα , δημιουργίες του Τένεσι Ουίλιαμς . 

Εκτός την τελευταία...

 Η Zackie Oh 

Είναι μια νέα φανταστική ηρωίδα που ενέταξε ο Γιώργος Καλογερόπουλος στην διασκευή του στο <ΚΤΕΛ για ΚΡΕΣΤΕΝΑ> που βασίστηκε στο Θεατρικό και κινηματογραφικό έργο <Λεωφορείον ο Πόθος> του Τένεση Ουίλιαμς

Έτσι γνωρίσαμε τον ΖΑΚ Κωστόπουλο ένα νέο παιδί γεμάτο όνειρα και πάθος για την ζωή και την σκηνή. 

Η ηρωίδα που έφτιαξε μας άφησε άφωνους

Ήταν όλες οι αιθέριες και εύθραυστες υπάρξεις του μεγάλου δραματουργού σε ένα πρόσωπο !!!


Πάντα βασιζόμουν στην καλοσύνη των ξένων

Η εμβληματική φράση που ενσάρκωσε ο ΖΑΚ στην σκηνή καθόρισε την ζωή , την σκηνική του παρουσία και τον θάνατο του.

Και είναι η φράση που θα έλεγα ότι καθορίζει την ζωή όλων μας !

Αλήθεια τι ήμασταν πριν γνωριστούμε , πριν γίνουμε φίλοι, γνωστοί, πριν μας συστήσουν , πριν αγαπηθούμε πριν γίνει το εγώ εμείς; ΞΕΝΟΙ

Ακόμα και η ίδια η μητέρα μας είναι μία άγνωστη πριν γεννηθούμε και μας κρατήσει στην αγκαλιά της... και πει: Είσαι το παιδί μου .

Το χαμόγελο η αγάπη και φροντίδα της θα γίνουν σημείο αναφοράς και αφετηρία για την υπόλοιπη ζωή μας. Ακολουθούν ο Πατέρας τα αδέλφια οι συγγενείς και αργότερα οι φίλοι... και φυσικά πάντα θα υπάρχουν και οι ξένοι... με καλοσύνη η χωρίς ! 

Το ΚΤΕΛ για Κρέστενα ήταν η πρώτη μα και η τελευταία παράσταση για τον ΖΑΚ Κωστόπουλο

Το Θαύμα του Γιώργου Καλογερόπουλου ήταν ότι προσάρμοσε την ατμόσφαιρα του έργου στα Ελληνικά δεδομένα . Τοποθέτησε την δράση στην Ελληνική ύπαιθρο επιλέγοντας ένα εξαιρετικό καστ νέων ηθοποιών .

Η παράσταση όπως ήταν αναμενόμενο απόκτησε φανατικούς θεατές τόσο για την δομή και την δραματουργία όσο και για τις ερμηνείες .

Οφείλω να σας ομολογήσω ότι άνθρωποι του Θεάτρου της τέχνης και της διανόησης θαύμασαν το εγχείρημα και κυρίως το αποτέλεσμα και είδαν στα πρόσωπα των παιδιών την αγάπη το πάθος το μεράκι και φυσικά το ταλέντο για την θεατρική τέχνη. 

Ο αεικίνητος εικαστικός και ηθοποιός Άγγελος Παπαδημητρίου που είχα την χαρά και την τύχη να παρακολουθήσω μαζί του την παράσταση είπε : Να αυτά τα παιδιά πρέπει να κάνουν θέατρο και δήλωσε ότι ήθελε να δει ξανά την παράσταση ! 

Στα χρόνια που κάνω θεατρικό ρεπορτάζ είχα την τύχη να γνωρίσω πολλούς ηθοποιούς και να θαυμάσω την τέχνη τους . Ένας από αυτούς ήταν και ο Ζακ Κωστόπουλος ένα νέο ταλαντούχο παιδί γεμάτο όνειρα και πάθος για την ζωή και το θέατρο που η πρώτη του έμελλε να είναι και η τελευταία του παράσταση.

Αντίο Ζακ. 

Καλό ταξίδι σ ένα σύμπαν που θα υπάρχει καλοσύνη των ξένων... Εδώ παλεύουμε για δικαιοσύνη...

Φωτογραφίες από την τελευταία παράσταση 

Στις παραστάσεις που δόθηκαν στο «Από Μηχανής» Θέατρο από την Τετάρτη 18 Απριλίου μέχρι τις 31 Μαΐου έπαιξαν οι ηθοποιοί :

Ζάκ Κωστόπουλος (Zackie Oh), Μαρία Μιχαηλίδου, Εύη Τσακλάνου, Μάριος Σουγιουτζόγλου, Έφη Καραγιαννοπούλου, Νατάσα Λυμπεροπούλου, Γιώργος Καλογερόπουλος  

Συντελεστές:

Σύλληψη/Κείμενο/Σκηνοθεσία/Μουσική: Γιώργος ΚαλογερόπουλοςΧορογραφίες: Εύη ΤσακλάνουΒοηθός Σκηνοθέτη: Νατάσα ΛυμπεροπούλουΣκηνικά: Τάσος ΑνδρουλάκηςΚοστούμια: Γιώργος Καλογερόπουλος, Σοφία Καλογεροπούλου 

Φωτογραφίες άρθρου: e-la-theatro.gr  Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης 

* Οι φωτογραφίες εμπίπτουν σε πνευματικά δικαιώματα. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς άδεια.

Ευχαριστούμε που μας επιλέξατε για την ενημέρωση σας

e-la-theatro.gr

Υπερήφανος χορηγός επικοινωνίας

Για το e-la-theatro στο Facebook πατήστε ΕΔΩ  

Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης

Θεατρικός Συντάκτης

Κανένας δε γεννιέται με Manual οδηγίες χρήσεως. Ο άνθρωπος δημιουργείτε μέρα με την μέρα . Όταν στις εργοστασιακές μου ρυθμίσεις προστέθηκε το Θέατρο και η Ψυχολογία άρχισα να λειτουργώ ως καθρέφτης . Αγαπώ την μοναδικότητα του ανθρώπου και το πάθος του για ζωή. Από τον Θέσπι και τον πρώτο υποκριτή, το μαγικό <ΑΝ> του Στανισλάφσκι και μέχρι τις μέρες μας ...το θέατρο εξελίσσεται παράλληλα με τον άνθρωπο .

Κι αυτός ο άνθρωπος είσαι ΕΣΥ

Δημοφιλέστερα στο e-latheatro.gr