Chicago 2018

2018-06-18

Ήταν όλοι τους υπέροχοι στα πρώτα τους βήματα στο σανίδι... Reportage Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης.

Chicago 

Σκηνοθεσία - Διδασκαλία  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΟΥΝΤΙ

Με το δημοφιλές μιούζικαλ Chicago έκαναν το θεατρικό τους ντεμπούτο οι πρωτοετείς σπουδαστές της ανώτερης Δραματικής σχολής ΙΑΣΜΟΣ το Σάββατο 16 Ιουνίου στις 9:00μμ. στο Θέατρο Πειραιώς 131. Στα πλαίσια του μαθήματος του Αλέξανδρου Μούντι.

Η αρχή του μαθήματος του είναι "ακούω για να απαντήσω"... Πρώτη σκέψη, δεύτερη σκέψη, τρίτη σκέψη... Κίνητρο, στόχος, απώτερος στόχος... Πως συμβαδίζει η ψυχή, ο λόγος και η σωματοποίηση της κίνησης ανάλογα με τα κίνητρα που έχουμε... 

Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΟΥΝΤΙ

Από το 1978 έως το 1994 σπούδασε χορό (κλασικό, μοντέρνο, jazz, afro jazz, butoh). Σπούδασε στο American College of Boston University of Southeastern Europe (Double major Human Resources Management - Musical Theater), στο Act/Studio (Seminars Vocal coaching & Movement Performance), στο N.Y. School of arts - Dr.Alban, στο American Academy of Drama (Method based on Theater & Dance Movement Major in Physical Theater and Drama Coaching). Στην Aνωτέρα Δραματική Σχολή Θεατρικά Δρώμενα Ίασμος μαθήτευσε με δασκάλους τους Βασίλη Διαμαντόπουλο, Μαρίνα Γεωργίου, Αλέκο Αλεξανδράκη, Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Δάνη Κατρανίδη, Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου. Επιπλέον σπουδές φωνητικής με τους Σπύρο Σακκά και Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Εργάστηκε ως βοηθός του Βασίλη Διαμαντόπουλου στο Θεατρικό Εργαστήρι Σύγχρονο Θέατρο. Δίδαξε το μάθημα του αυτοσχεδιασμού (Θέατρο Αλλαγών), κίνηση και χορό. Από το έως σήμερα εργάζεται ως καθηγητής Υποκριτικής-Αυτοσχεδιασμού στη Δραματική Σχολή Ίασμος, όπου την περίοδο 2013-2014 είχε την καλλιτεχνική διεύθυνση.

Υπόθεση

Σικάγο, 1929. Οι υποσχέσεις της Πόλης των Ανέμων για περιπέτειες και ευκαιρίες, θαμπώνουν τη νεαρή χορεύτρια Ρόξι Χαρτ, μια νεαρή χορεύτρια, που ονειρεύεται να κάνει εντυπωσιακή καριέρα στο χορό και το τραγούδι, ξεφεύγοντας από την άχρωμη ζωή της. 

Η μεγαλύτερη ευχή της Ρόξι είναι να ακολουθήσει τα χρυσά βήματα της καριέρας μιας μεγάλης ντίβας του βαριετέ, της Βέλμα Κέλι

Η Ρόξι πραγματοποιεί την ευχή της όμως τόσο η καθιερωμένη σταρ όσο κι η ανερχόμενη στάρλετ, καταλήγουν στη φυλακή. Η Ρόξι κατηγορείται για τη δολοφονία του φίλου της όταν ανακάλυψε πως δεν σκόπευε να την κάνει σταρ ενώ η Βέλμα για τη δολοφονία του συζύγου της και της αδελφής της όταν τους έπιασε μαζί στο κρεβάτι...

Α' έτος πρωινό τμήμα

Στα πλαίσια του μαθήματος υποκριτικής μελέτησαν πάνω στο θεατρικό μουσικό έργο Chicago, σε διδασκαλία Αλέξανδρου Μούντι! Συμμετείχαν οι πρωτοετείς μαθητές σε αλφαβητική σειρά. 

Μουρατ Αλι Κεχαγια (Billy), Άρτεμις Βούτου (Mamma), Αργυρώ Γκούβα (Roxie),Μαρία Δασκαλάκη (Velma), Γιώργος Κακακιός (Billy), Τζένη Κάρνου (Velma), Ηλέκτρα Κατσιάμπουλα (Roxie),Αλέξανδρος Καυκάς (Billy), Kατερίνα Κρανίδη (Velma), Νίκος Κωνσταντόπουλος (Amos), Σουζάννα Λιάτσου (Roxie), Αντιγόνη Μακρή (Mamma), Αναστασία Πασιά (Roxie), Σοφία Ρωμηού (Roxie), Ταξιάρχης Σιαΐνης (MC), Νίκος Σίσκας (Amos), Κατερίνα Τσιάντα (Velma), Mαρίζα Σπυρίτου (Velma), Δέσποινα Τσούτσα (Roxie). 

Ευχαριστούμε που μας επιλέξατε για την ενημέρωση σας

e-la-theatro.gr

Υπερήφανος χορηγός επικοινωνίας

Για το e-la-theatro στο Facebook πατήστε  ΕΔΩ 

Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης 

Θεατρικός Συντάκτης

Κανένας δε γεννιέται με Manual οδηγίες χρήσεως. Ο άνθρωπος δημιουργείται μέρα με την μέρα . Όταν στις εργοστασιακές μου ρυθμίσεις προστέθηκε το Θέατρο και η Ψυχολογία άρχισα να λειτουργώ ως καθρέφτης . Αγαπώ την μοναδικότητα του ανθρώπου και το πάθος του για ζωή. Από τον Θέσπι και τον πρώτο υποκριτή, το μαγικό <ΑΝ> του Στανισλάφσκι και μέχρι τις μέρες μας ...το θέατρο εξελίσσεται παράλληλα με τον άνθρωπο .

Κι αυτός ο άνθρωπος είσαι ΕΣΥ

Δημοφιλέστερα στο e-latheatro.gr