ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

2017-11-06

Θέατρο Τέσσερις Εποχές - Γιάννης Μόρτζος για δεύτερη χρονιά το έργο «Ελευθέριος Βενιζέλος» Reportage : Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

 Γρηγόρη Χαλιακόπουλου

Είναι η πρώτη φορά που η ζωή και το έργο του μεγάλου πολιτικού άνδρα, που χάραξε τον 20ο αιώνα, παρουσιάζεται μέσω της θεατρικής τέχνης στο κοινό.  

Στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές - Γιάννης Μόρτζος ανεβένει για δεύτερη χρονιά, λόγω επιτυχίας, από την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου το έργο «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου, με τον ίδιο στον ομώνυμο ρόλο και την Γιούλη Ζήκου στο ρόλο της Έλενας Βενιζέλου
.

 «Οι πολιτισμένοι λαοί κερδίζουν την εξουσία με την ψήφο των πολλών, κυβερνώνται με την ικανότητα των ολίγων και μεγαλουργούν με την πνοή του ενός».

Ελευθέριος Βενιζέλος
 .Γιάννης Μόρτζος στο ρόλο του Ελευθέριου Βενιζέλου

Ογδόντα χρόνια μετά το θάνατό του, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πορεία και τη δράση της ιστορικής αυτής προσωπικότητας, που ξεκίνησε με την Κρητική Επανάσταση, στη συνέχεια διπλασίασε τα σύνορα της Ελλάδας, κέρδισε δύο Βαλκανικούς Πολέμους και βρέθηκε κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με την πλευρά των νικητών. 

Μέσα από μια αναμέτρηση με το χρόνο, η μορφή του Ελευθέριου Βενιζέλου περνά από σκηνή σε σκηνή φωτίζοντας γεγονότα, συμβάντα και άγνωστες πτυχές της ζωής του. 

Τα νεανικά του χρόνια, η Κρήτη, οι γυναίκες που αγάπησε, τα επιτεύγματα και τα λάθη των πολιτικών του επιλογών, οι νίκες και οι ήττες του, υφαίνονται θεατρικά μέσα από την σκηνοθετική δεινότητα του Γιάννη Μόρτζου, που συνάμα υποδύεται και τον μεγάλο πολιτικό άνδρα. 

Συντελεστές

Συγγραφέας: Γρηγόρης Χαλιακόπουλος

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόρτζος

Σκηνικά - κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά

Μουσική: Φίλιππος Περιστέρης

Video - οπτική απεικόνιση: Χριστίνα Οικονόμου

Φωτισμοί: Τάκης Ποδαρόπουλος

Φωτογραφίες: Δημήτρης Ασπιώτης

Φωτογραφίες άρθρου : Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης

Γραφικά: Βαγγέλης Καλαϊτζής

.

Παίζουν με σειρά εμφάνισης

 Βασίλης Σαμαριτάκης, Νικόλαος Κανατάς, 

Γιάννης Μόρτζος, Γιούλη Ζήκου, 

Ελεάννα Πουλίδα, Εμμανουήλ Κεπέρης,

Μανώλης Γεραπετρίτης και Τιτίκα Μαρίνου
.

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Πέμπτη: 21:15 

Παρασκευή: 21:15

Σάββατο: 21:15

Κυριακή: 19:15 (λαϊκή απογευματινή)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :

Γενική είσοδος: 15 ευρώ

Κυριακή λαϊκή απογευματινή: 10 ευρώ

Πέμπτη: 21:15 Γενική είσοδος: 10 ευρώ 

Φοιτητικά, ανεργίας, ΣΕΗ : 7 ευρώ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 1 ώρα και 40 λεπτά

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΡΤΖΟΣ

Μοσχονησίων 36 - Πλατεία Αμερικής

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 210 8812289

Ο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μια από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες της νέας ελληνικής ιστορίας αναδεικνύεται στο θέατρο τάσσεις απόχες, ο διχασμός και οι συγκρούσεις , ο άνθρωπος που κάτω από την πολιτική πυγμή του, έγινε ο νέος οραματιστής και δημιουργός των συνόρων μία παράσταση που εύστοχα μας υπογραμμίζει, το θάρρος που επιβάλετε να έχουμε όπως την υπευθυνότητα και την ωρίμανση να κατανοούμε τις σύγχρονες προκλήσεις

«Θεέ μου δώσε μου το θάρρος να αλλάξω αυτά που μπορώ, την δύναμη να αντέξω αυτά που δεν μπορώ να αλλάξω και την σοφία να καταλαβαίνω την διαφορά.»

Μύρων μαγιως Παβένος

Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας

e-la-theatro.gr

Υπερήφανος χορηγός επικοινωνίας

Χορηγός άρθρου        

Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης Θεατρικός Συντάκτης

Κανένας δε γεννιέται με Manual οδηγίες χρήσεως. Ο άνθρωπος δημιουργείτε μέρα με την μέρα . Όταν στις εργοστασιακές μου ρυθμίσεις προστέθηκε το Θέατρο και η Ψυχολογία άρχισα να λειτουργώ ως καθρέφτης . Αγαπώ την μοναδικότητα του ανθρώπου και το πάθος του για ζωή. Από τον Θέσπι και τον πρώτο υποκριτή, το μαγικό <ΑΝ> του Στανισλάφσκι και μέχρι τις μέρες μας ...το θέατρο εξελίσσεται παράλληλα με τον άνθρωπο .

Κι αυτός ο άνθρωπος είσαι ΕΣΎ .