ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΔΑΥΛΟΣ

2018-03-01

Ο γνωστός και αγαπητός εικαστικός και σκηνογράφος Θεοδόσης Δαυλός, παραδίδει στο αναγνωστικό κοινό το βιβλίο «Φωτίζοντας τη διαδρομή μου» Reportage Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΔΑΥΛΟΣ

«Φωτίζοντας τη Διαδρομή μου»

Παρουσίαση βιβλίου 

Ο γνωστός και αγαπητός εικαστικός και σκηνογράφος Θεοδόσης Δαυλός, ύστερα από δεκαετίες ευδόκιμης σταδιοδρομίας στον χώρο της τέχνης, παραδίδει στο αναγνωστικό κοινό το βιβλίο του «Φωτίζοντας τη διαδρομή μου» εκδόσεις ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΣ, μια εικαστική αυτοβιογραφία, όπως την ονομάζει ο ίδιος. 

Μέσα στις σελίδες του βιβλίου αποτυπώνεται έκτυπα η μακρόχρονη πορεία του στο θέατρο, στην τηλεόραση και στο σινεμά. 

Ο Θεοδόσης Δαυλός άφησε το ανεξίτηλο στίγμα του στο ελληνικό θέαμα και όχι μόνο. Με εξομολογητική και συχνά παιγνιώδη διάθεση, ειλικρίνεια και αυτοσαρκασμό, ύφος γλαφυρό αλλά και με αστείρευτο χιούμορ, ο Θεοδόσης Δαυλός κάνει μια αναδρομή στην καριέρα του και στη ζωή του. 

Στις σελίδες του βιβλίου παρελαύνει ένα ολόκληρος κόσμος. Η Ρώμη των φοιτητικών χρόνων, οι καλλιτεχνικές τάσεις της δεκαετίας του '60, οι προσωπικές καλλιτεχνικές αγωνίες και αναζητήσεις, οι ανθρώπινες σχέσεις, ο οικογενειακός βίος, ο επαγγελματικός στίβος  Περιπέτειες αλλά και ευτράπελα συνθέτουν ένα φαντασμαγορικό μωσαϊκό και ένα απολαυστικό ανάγνωσμα που αποτελεί εν ταύτης μια οιονεί καλλιτεχνική παρακαταθήκη και την απολογία μιας ζωής.  

Την έκδοση συμπληρώνει πλουσιότατο φωτογραφικό υλικό των έργων του συγγραφέα, από τα πρώτα βήματα στον χώρο των εικαστικών τεχνών μέχρι τις μεγάλες συνεργασίες και τα χρόνια της καθιέρωσης.  

Η παρουσίαση του βιβλίου «Φωτίζοντας τη Διαδρομή μου» του συγγραφέα Θεοδόση Δαυλού θα γίνει την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018, στις 20:30 στο «Ίδρυμα Θεοχαράκη» (Βασιλίσσης Σοφίας 9 και Μέρλιν 1). 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο κριτικός θεάτρου κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος, η ηθοποιός κα Μέλπω Ζαρόκωστα και ο ηθοποιός κ. Κώστας Βουτσάς. 

Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί: κα Γωγώ Ατζολετάκη, κα Λουκία Πιστιόλα, κ. Κώστας Καστανάς και κα Νταίζη Σεμπεκοπούλου. 

Την παρουσίαση συντονίζει ο κ. Κυριάκος Πεταλίδης ενώ στο πιάνο θα ερμηνεύσει κομμάτια ο κ. Άρης Γραικούσης. 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ με 280 «πολύτιμες» σελίδες!! 

Τιμή έκδοσης 22  Τιμή την ημέρα της παρουσίασης 20 ευρώ

Φωτογραφικές στιγμές από την ζωή και το έργο του 

Το e-la-theatro.gr θα είναι εκεί 

Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας

e-la-theatro.gr

Υπερήφανος χορηγός επικοινωνίας

Για το e-la-theatro στο Facebook πατήστε  ΕΔΩ 

Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης

Θεατρικός Συντάκτης

Κανένας δε γεννιέται με Manualοδηγίες χρήσεως. Ο άνθρωπος δημιουργείτε μέρα με την μέρα . Όταν στις εργοστασιακές μου ρυθμίσεις προστέθηκε το Θέατρο και η Ψυχολογία άρχισα να λειτουργώ ως καθρέφτης . Αγαπώ την μοναδικότητα του ανθρώπου και το πάθος του για ζωή. Από τον Θέσπι και τον πρώτο υποκριτή, το μαγικό <ΑΝ> του Στανισλάφσκι και μέχρι τις μέρες μας ...το θέατρο εξελίσσεται παράλληλα με τον άνθρωπο .

Κι αυτός ο άνθρωπος είσαι ΕΣΥ

Δείτε στο e-la-theatro.gr