«RING»

2017-05-13

Οι άνθρωποι κάνουμε πολλά για να ξορκίσουμε τη μοναξιά μας. Θα βάλουμε σε δεύτερη μοίρα τα δικά μας θέλω για να κρατήσουμε κάποιον κοντά μας. Εκείνη τη στιγμή το σημαντικό... Γράφει ο Συντάκτης - Ψυχολόγος Κλέαρχος Σταματουλάκης

«RING» 

«RING»

της Λεονόρ Κονφινό

για τρεις μόνο παραστάσεις από 12 - 14 Μαΐου 2017

στο Θέατρο Αριστοτέλειον

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης και η Αγοραστή Αρβανίτη πρωταγωνιστούν σε μια σουρεαλιστική κωμωδία, με θέμα τον έρωτα και την αιώνια σχέση ανδρών και γυναικών.

Πρόκειται για το έργο της Λεονόρ Κονφινό "RING", που θα παρουσιαστεί στην σκηνή του θεάτρου «Αριστοτελείον».18 διαφορετικοί ρόλοι που θα ερμηνεύσουν με πάθος και πολύ κέφι, οι δύο πρωταγωνιστές.

Ο έρωτας μας αγγίζει όλους, από την εποχή του Αδάμ και της Εύας έως και σήμερα. Γονείς, εραστές, ξένοι, παιδικοί φίλοι, νέοι, γέροι, σύζυγοι, χήρες, το πάθος μας βάζει πάντα να μονομαχούμε μέσα στην δική του παλαίστρα, στο δικό του ρινγκ (Ring).

Το «RING»

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης και η Αγοραστή Αρβανίτη ενσαρκώνουν το ερωτικό μπέρδεμα διαφορετικών ζευγαριών, που παλεύουν μεταξύ τους, τσακώνονται, αλλά και παθιάζονται μέσα από έναν έντονο ρυθμό και μια αισθησιακή χορογραφία. Τα ζευγάρια ανυπομονούν να μοιραστούν τη ζωή τους, να απελευθερωθούν ο ένας από τον άλλον, να βρουν τον έρωτα ή να χαρούν τη μοναξιά τους. 

Ακροβατούν ανάμεσα σε έντονες στιγμές πάθους και ερωτικών συγκρούσεων, που σαν ανεμοστρόβιλοι θα σαρώνουν τη σκηνή του θεάτρου, μαζί με στιγμές γέλιου, χαράς και συγκίνησης. Μια απλή πρόταση του ενός, μπορεί να καταλήξει σε μια τεράστια φασαρία, ένα απλό γέλιο να ξετυλιχτεί σε μια απρόσμενη ιστορία, μια απλή παρεξήγηση να οδηγήσει σε πόλεμο και όλα αυτά στο μόνο μέρος, που έχουν νόημα τα γέλια και τα κλάματα. Κάτω από τα σεντόνια. 

Η συγγραφέας του έργου επιθυμεί οι θεατές να βγουν από το θέατρο με ένα πλατύ χαμόγελο και τη συνειδητοποίηση ότι τελικά το μόνο που χρειάζεται στις σχέσεις μας, είναι να : θεραπεύουμε γρήγορα τις πληγές μας και να προχωράμε μπροστά αφού στην ουσία ο έρωτας είναι αυτός που πάντα βγαίνει κερδισμένος. 

Στα 31 της χρόνια, η υποψήφια για βραβείο Μολιέρου (καλύτερο έργο 2014) Λεονόρ Κονφινό, σε μια κωμωδία διαφορετική από τις άλλες, το "Ring" τοποθετεί τους ήρωες της σε ένα δαχτυλίδι που μοιάζει με ριγκ όσο το στριφογυρίζεις στο δάχτυλο, οδηγώντας τους πρωταγωνιστές σε ένα προκλητικό κυνηγητό μέσα στην πόλη και το χρόνο. Το γράψιμό της διαθέτει μια δυναμική διαύγεια που αντικατοπτρίζει την σύγχρονη εποχή προκαλώντας σε μεγάλο βαθμό τόσο το γέλιο όσο και τη συγκίνηση.

Ένα ρινγκ με 18 διαφορετικές ιστορίες γεμάτες χιούμορ, συγκίνηση και τρέλα.

Παίζουν:

Θανάσης Τσαλταμπάσης, Αγοραστή Αρβανίτη

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος

Σκηνοθεσία: Θανάσης Τσαλταμπάσης

Κίνηση-Καλλιτεχνική επιμέλεια: Φρόσω Κορρού, Δημήτρης Κουρουμπαλης

Μουσική: Κώστας Ξενόπουλος

Σκηνικά - Κοστούμια: Κέννυ ΜακΛέλλαν

Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Βλασόπουλος

Παραγωγή: Παναγιώτα Παρασκευοπούλου-Κώστας Ξενόπουλος

INFO:

RING Θέατρο Αριστοτέλειον - Εθνικής Αμύνης 2

Τηλέφωνο ' 2310 262 051

Ημέρες και ώρες παραστάσεων ' Παρασκευή 12 Μαΐου 21:15, Σάββατο 13 Μαΐου 21:15 & Κυριακή 14 Μαΐου 20:00

Διάρκεια ' 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Εισιτήρια ' 15€ κανονικό, 12€ μειωμένο (φοιτητικό, ΑΜΕΑ, ανέργων, άνω των 65).

Η Γνώμη του e-la-theatro

Γράφει ο Συντάκτης - Ψυχολόγος ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑΚΗΣ

Ring. Δαχτυλίδι; Κύκλος; Αγωνιστικό ρινγκ; Όποια μετάφραση κι αν διαλέξουμε για τη συγκεκριμένη παράσταση θα είναι σωστή. Δαχτυλίδι- σύμβολο έρωτα, αιώνιου δεσμού και αγάπης. Κύκλος- τα συναισθήματα αλλάζουν συνεχώς, η αγάπη γίνεται μίσος και η αρχή φτάνει στο τέλος. Αγωνιστικό ρινγκ- δύο σύντροφοι στέκονται ο ένας απέναντι στον άλλο, έτοιμοι να παλέψουν για την εδραίωση τους μέσα στη σχέση. Δεν είναι απαραίτητα αντίπαλοι, αλλά δύο αντικρουόμενες δυνάμεις που πυροδοτούνται από το πάθος.

Αυτό το πάθος είναι ορατό και σχεδόν απτό σε κάθε λεπτό της παράστασης. Από την πρόζα των ηθοποιών μέχρι τις χορογραφίες τους. Το σκηνικό αρχικά είναι οργανωμένο και τακτοποιημένο μέχρι να έρθει το πάθος και να τα αναστατώσει όλα. Όπως γίνεται και σε μια σχέση. Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης και η Αγοραστή Αρβανίτη ενσαρκώνουν αυτό το πάθος με εξαιρετική επιτυχία. Μας παίρνουν σ' ένα ταξίδι έρωτα και σχέσεων. Ζωντανεύουν μπροστά μας τον Αδάμ και την Εύα, τον πέφτουλα του club, τη λυσσάρα, το friendzone, τον ζηλιάρη σύντροφο και 13 ακόμα ζευγάρια. 

Ο έρωτας και τα θέματα σχέσης είναι από τα πιο σημαντικά για πολλούς από μας. Μια ερωτική απογοήτευση, δυσκολίες με το σύντροφο ή η μοναξιά μπορούν να προκαλέσουν αναταραχές και δυσλειτουργία σε άλλα πεδία της καθημερινότητας, όπως η εργασία. Ακόμα και στην υγεία, μιας και πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι ο θάνατος από «ραγισμένη καρδιά» είναι ένα ενδεχόμενο. Κάθε ιστορία του «Ring» είναι και ένα διαφορετικό ερωτικό θέμα. Από τα πιο χαρακτηριστικά είναι το πως ο ένας από τους δύο τελικά θα κάνει πίσω, θα ρίξει τον εγωισμό του, θα πάρει πίσω τα όσα είπε, για να μη μείνει μόνος. 

Οι άνθρωποι κάνουμε πολλά για να ξορκίσουμε τη μοναξιά μας. Θα βάλουμε σε δεύτερη μοίρα τα δικά μας θέλω για να κρατήσουμε κάποιον κοντά μας. Εκείνη τη στιγμή το σημαντικό δεν είναι η καταλληλότητα του ατόμου, όσο το ότι είναι κάποιος που είναι δίπλα μας. Στην τελική, όμως, αξίζει; Αν απλώς χάνουμε χρόνο γιατί βολευόμαστε στην λιγότερο δύσκολή κατάσταση; Καλό θα είναι να βάλουμε σε προτεραιότητα τα δικά μας πραγματικά θέλω. Το να μπαλώσουμε ένα πρόβλημα και όχι να το λύσουμε, θα δημιουργήσει στην πορεία ακόμα περισσότερα προβλήματα.

Από την άλλη... μήπως υπερβάλουμε; Μήπως αυτά που μας ενοχλούν σε μια σχέση δεν είναι αυτά στα οποία πρέπει να εστιάσουμε; Οι μικρές ενοχλητικές συνήθεις του συντρόφου μας, είναι καλή αιτία για να αλλάξουμε την κατάσταση της σχέσης; Πολλές φορές αυτή η κούραση και η αγανάκτηση έχει άλλες ρίζες και απλά εκδηλώνεται με αυτό τον τρόπο. Στρεφόμαστε προς το άτομο με το οποίο έχουμε μεγαλύτερη άνεση και οικειότητα και εκτονωνόμαστε. Έτσι φτάνουμε πολλές φορές να το αδικούμε. Σκεφτείτε, λοιπόν, αν αξίζει να  θυσιάσετε τον άνθρωπο εξαιτίας κάποιον μικρών ενοχλητικών παρεμβολών που τις περισσότερες φορές λύνονται με το διάλογο.

Το Ring είναι σίγουρα μια παράσταση που αξίζει να δείτε. Δοκιμάστε να βάλετε τον εαυτό σας στη θέση των διάφορων συντρόφων που ζωντανεύουν επί σκηνής- ανεξαρτήτως φίλου. Μέσα από κωμικές καταστάσεις, την έντονη σκηνοθεσία του Τσαλταμπάση και την κινησιολογία των Κορροού και Κουρούμπαλη, θα δείτε διάφορα μοντέλα σχέσεων, έρωτα και συμπεριφορών. Σκεφτείτε, πώς σας φαίνονται; Σχετίζεστε και σεις με κάποιον παρόμοιο τρόπο και αν ναι, πόσο τιμάει τη σχέση και τον εαυτό σας;

Ευχαριστούμε για την ανάγνωση

e-la-theatro.gr Υπερήφανος χορηγός επικοινωνίας

Βρείτε μας στο Facebook